kayhan.ir

کد خبر: ۷۸۲۶۷
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۲
وعده سخنگوی دولت به نمایندگان ملت‌:

دولت با پرداخت‌های نامتعارف برخورد می‌کند /در آینده خواهید دید

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور در صحن علنی مجلس تاکید کرد‌: دولت نه تنها از این پرداخت‌های غیرمتعارف استقبال نمی‌کند، بلکه با آنها مقابله هم می‌کند و در آینده آن را خواهید دید.



روز گذشته در ابتدا  جلسه  مجلس شورای اسلامی علی لاریجانی رئیس مجلس در نطق پیش از دستور خود، گفت: یکی از حوادث تاسف‌آور که روز گذشته در میان کارزار پرآشوب جریان تروریسم منطقه توجه همگان را به خود جلب کرد اقدام ناشیانه و ماجراجویانه رژیم بحرین در مورد عالم بزرگوار دینی آیت‌الله شیخ عیسی قاسم بود که سردمداران بحرین تصور کردند با لغو تابعیت این مرد بزرگ می‌توانند بحران سیاسی داخلی خود را به سوی آرامش سوق دهند.
وی افزود: این اقدام رژیم بحرین یادآور یاوه‌گویی‌های شاه نگون‌بخت ایران است که می‌گفت هرکه داخل در حزب رستاخیز نشود از تابعیت ایران باید خارج شود و همین درشت‌گویی‌ها سلطنت او را واژگون کرد. سلطنت آل‌خلیفه نیز باید به این سابقه تاریخی به دقت بنگرد که آنها یک هزارم شاه ایران عده و عده ندارند.
لاریجانی اظهار داشت‌: این اقدامات نشانه‌هایی از نفس‌های آخر یک رژیم است که بزرگان ملت خود را به لغو تابعیت تهدید کند. مگر وابستگی یک شهروند به آب و خاک کشورش با تصمیمات نابخردانه سلاطین زبون تغییر می‌کند. وابستگی به میهن را شما به مردم‌ خود ندادید که بستانید.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مگر مردم بحرین چه می‌خواهند که با داغ و درفش و آخر و الامر با لغو تابعیت با آنها مواجه شدند. حرف مردم بحرین یک امر روشن و ساده است که همه در انتخابات با رای مساوی شرکت کنند آیا این توقع زیادی است که چند سال آنها را در ارتباط با این ماجرا به خاک و خون کشیده‌اند.
وی تاکید کرد‌: مجلس شورای اسلامی این اقدام ناشیانه آل‌خلیفه را محکوم می‌کند و به حاکمان بحرین هشدار می‌دهد که این اهانت به ساحت آیت‌الله مجاهد شیخ عیسی قاسم ماجراجویی گستاخانه است و تمام امیدها در وصول به راه‌ حل مسالمت‌آمیز را از بین می‌برد و مردم زجرکشیده و محروم از حقوق اولیه خود را به عصیان وا می‌دارد.
برای نخستین بار
 تورم سالیانه تک رقمی شد
محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور با حضور در نشست علنی پارلمان، گفت: برای نخستین بار بعد سال‌ها تورم سالانه تک رقمی شد.
وی همچنین تصریح کرد: تورم نقطه به نقطه از 6/8 درصد به 6/1 تقلیل یافته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور اولویت‌های برنامه را ستون دیگر لایحه برنامه برشمرد و گفت: رشد هشت درصد متوسط سالانه یک رشد قابل قبول برای کشور است که قبل از مجلس و دولت مقام معظم رهبری آن را تعیین کردند و دیگر لازم نیست ما یک بار دیگر آن را تصویب بکنیم چرا که برای همگان لازم‌الاتباع است.
نوبخت تقلیل نرخ تورم را زمینه‌ساز غنی‌تر نشدن اغنیا و فقیرتر نشدن فقرا خواند و خاطرنشان کرد: این افتخار را داشتم که در نخستین حضورم از سوی دولت در مجلس دهم با یک خبر خوب راجع به یک رقمی شدن نرخ تورم بیایم که نشانگر این است که کسانی که درآمدهای محدود دارند قدرت خریدشان کاهش پیدا نمی‌کند یا حداقل نسبت به آن مقداری که قبلا کاهش پیدا می‌کرد اکنون محدودتر شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور درباره رشد اشتغال گفت: تعداد فارغ‌التحصیلان ما در کشور آنقدر هست که ما نگران باشیم و برنامه دولت با حمایت مجلس این است که فرصت‌های شغلی لازم را برای تحصیل‌کردگانمان فراهم کنیم و در این‌باره شما نمایندگان باید از دولت طلب بکنید که چه سازوکارهایی را برای حداقل 900 هزار فرصت شغلی سالانه تدارک دیده‌اید تا ما بتوانیم پاسخگوی فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌هایمان بشویم و نسبت به اشتغال جوانان‌مان به ویژه پایین بودن رشد مشارکت زنان در اقتصاد‌مان باشیم.
وی در ادامه راجع به شاخص سهولت انجام کسب و کار برای تحقق رشد هشت درصدی عنوان کرد: 724هزار میلیارد تومان برای سال‌های 95 تا 99 نیازمندیم کسب کنیم تا رشد 8 درصد حاصل شود؛ حق مجلس این است که بداند دولت از چه محل‌هایی می‌خواهد این منابع را تامین کند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گفت: منابع ما برای سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در طی سال‌های برنامه به طور متوسط سالانه 12 هزار میلیارد دلار است و از 27 دی ماه تاکنون از 41 طرح که در استان‌های مختلف پراکنده است بالغ بر 3 میلیارد و 418 میلیون دلار سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی انجام شد و برای 6 نیروگاه به ظرفیت 5 هزار مگاوات بالغ بر 4/2 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در هفته گذشته داشتیم که اینها اهداف امید‌بخشی است که می‌توانیم از شرایط موجود برای رشد اقتصادی استفاده کنیم.
وی به موضوع فاینانس نیز اشاره کرد و با یادآوری اینکه سهم سالانه آن 20 میلیارد دلار است خاطرنشان کرد‌: ما تعامل با جهان را در قالب عزت و مصلحت ملی برای تحصیل رشد 8 درصدی و شتاب اقتصاد ملی دنبال می‌کنیم و باید ضمن حفظ ارزش‌ها این هنر را داشته باشیم که با بهبود روابطمان با دنیا که از ملزومات برنامه است.
نوبخت در ادامه اظهار داشت: یکی از نتایج پسابرجام که با تلاش مذاکره‌کنندگان ما حاصل شد این بود که این انحصار و اجحاف را که برخی کشورها در مورد ما اعمال می‌کردند را بشکنیم و امروز قدرت انتخاب داشته باشیم، امروز تعداد زیادی از روسای جمهور و وزرای امور خارجه، نخست‌وزیران و روسای مجالس سنای بسیاری از کشورها با ما قراردادهای رسمی با شرایطی که ایران می‌خواهد منعقد می‌کنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی افزود: تا یک سیاست خود را در قالب یک برنامه ملی متحول نکند و از یک برنامه ملی طرح در نیاید همه این‌ها کلیات خواهد بود از این‌رو در ستاد اقتصاد مقاومتی تا امروز 12 برنامه ملی که هر کدام چند موضوع از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را پوشش می‌دهند تعیین شد، 56 طرح شکل گرفته و 200 پروژه تدوین شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در پایان به موضوع انتظارات دولت از مجلس اشاره کرد و در پاسخ به سوال علی لاریجانی درباره زمان ارائه لایحه برنامه به مجلس گفت: الان لایحه تقدیم شده به مجلس است اما حسب نظر نمایندگان ویرایش متفاوت دربردارنده انتظارات نمایندگان روی آن انجام می‌دهیم.
به گزارش فارس، علی لاریجانی خاطرنشان کرد: لایحه‌ای که شما می‌فرمایید به مجلس تقدیم نشده است چرا که مجلس عوض شده است و دولت باید رسما لایحه را ارسال کند که هنوز این کار صورت نگرفته است و با توجه به اینکه کمیسیون‌ها تشکیل شده‌اند آماده‌اند که وارد کار اجرایی شوند.
نوبخت در پاسخ گفت: هیئت وزیران همه لوایح قبلی را که انتظار دارد در این مجلس تصویب شود، آماده کرده است و در فرایند تقدیم از سوی معاونت مجلس است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در سوال دیگر از نوبخت پرسید چرا غیر از برنامه سوم سایر برنامه‌ها در تحقق اهداف موفقیت نداشته است؟
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در این‌باره تصریح کرد: 7 دوران از 1328 تا امروز بر اقتصاد ما گذشت که یکی از دوران‌ها همزمان با دوره برنامه سوم است که از نظر ما دوران با ثبات کشور است متاسفانه در برخی دوران‌ها کشور با نوسانات زیادی مواجه بود و پاداش ثبات اقتصادی کشور در شاخص‌ها متعین می‌شود. از این‌رو در آن دوره می‌توانیم هدف‌گیری خود را با آنچه ترسیم شد هماهنگ ببینیم.
دولت به هیچ وجه از پرداخت‌های غیرمتعارف استقبال نمی‌کند
محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور در ادامه، پس از طرح پرسش نمایندگان مجلس درباره برنامه ششم و موضوعات مختلف طی سخنانی اظهار داشت: بنده از سال گذشته گفته‌ام که این نظام باید اصلاح شود، گام نخست آن در همین سال 95 اجرایی کردیم، ما به دنبال رفع تبعیض‌ها و جبران نابرابری‌ها در نظام پرداخت‌ها و دریافت‌ها هستیم، در آینده نزدیک قانون مدیریت خدمات کشوری را تقدیم می‌کنیم تا ان‌شاءالله با همفکری یکدیگر هر کاری که می‌توانیم در این راستا انجام دهیم، دولت برای این موضوع بسیار مصر است. ما فقط برای برقراری  عدالت اجتماعی در نابرابری پرداخت‌ها 4 هزار و 200 میلیارد تومان در سه ماهه نخست بین کارمندان دولت به ویژه کسانی که حقوق کمتری داشتند، توزیع کردیم تا بتوانیم این نابرابری‌ها را جبران کنیم.
وی با بیان اینکه دولت به هیچ وجه از پرداخت‌ها و دریافت‌های غیرمتعارف استقبال نمی‌کند، تأکید کرد: دولت نه تنها از این پرداخت‌های غیرمتعارف استقبال نمی‌کند، بلکه با آنها مقابله هم می‌کند و در آینده آن را خواهید دید، البته برخی از نابرابری‌ها ممکن است با مسئله عدالت توجیه شود که آن زمان مجلس و دولت باید به این تفاوت رسیدگی کنند.
تذکرات
زهرا سعیدی نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی در تذکری در صحن علنی مجلس پس از ارائه گزارش محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گفت: جا داشت که در گزارش رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مطرح شود که برای اینکه اغنیا غنی‌تر و فقرا فقیرتر نشوند چه تمهیداتی در نظر گرفته‌اند؟
وی از دولت خواست با برخورد قاطع با مدیران متخلف در موضوع حقوق‌های نجومی، حرمت مدیران پاک‌دست دولتی را حفظ کند.
سازمان بازرسی موضوع حقوق‌های نجومی را پیگیری کنند
جبار کوچکی‌نژاد نماینده مردم رشت در مجلس نیز طی تذکری گفت: اعتماد مردم به نظام یک سرمایه اجتماعی است و نظام با همین سرمایه اجتماعی باقی مانده است، به همین دلیل نباید بگذاریم این سرمایه دچار مشکل شود.
وی حقوق‌های میلیونی مدیران را عاملی برای وارد آمدن آسیب به سرمایه‌های اجتماعی عنوان کرد و اظهار داشت‌: ما در مجلس هشتم بحث 3 هزار میلیارد را داشتیم که در همان زمان وزیر را استیضاح کردیم، اما امروز مجلس در قبال حقوق‌های میلیونی سکوت کرده است.
نماینده مردم رشت خواستار ورود جدی دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور به موضوع حقوق‌های میلیونی شد.
همچنین تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولین اجرایی کشور در جلسه علنی  روز گذشته مجلس  از سوی هیئت رئیسه قرائت شد‌.
نادر قاضی‌پور، سیدمحمد جواد ابطحی و علیرضا محجوب نمایندگان ارومیه، خمینی‌شهر و تهران در تذکری به رئیس‌جمهور خواستار تسریع در جلوگیری از پرداخت حقوق‌های چند ده‌ میلیون تومانی به بعضی از مدیران دولتی، شبه‌دولتی و بانک‌ها شدند.
محمد قمی و محمدرضا پورابراهیمی نمایندگان پاکدشت و کرمان در تذکری به رئیس‌جمهور خواستار نظارت بر پرداخت‌های غیرقانونی به مدیران بانک‌ها، بیمه‌ها و سایر سازمان‌های اقتصادی کشور شدند.
جباری‌ کوچکی‌‌نژاد نماینده مردم رشت در تذکری به وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی خواستار توضیح علت ضعف مدیریت در بخش درمان تامین اجتماعی و در تذکری دیگر به رئیس‌جمهور خواستار توضیح علت ضعف مدیریت در مناطق آزاد شد.
تعیین رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس
در ادامه نشست، رأی‌گیری برای ریاست کمیسیون اصل 90 مجلس انجام شد که بر این اساس فرهاد تجری و داود محمدی به عنوان کاندیداهای ریاست این کمیسیون معرفی شدند.
بر این اساس داود محمدی نماینده مردم قزوین با کسب حداکثر رأی از آرای ماخوذه رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شد.
گزارش وزیر اطلاعات از نحوه دستگیری گروه‌های تروریستی به نمایندگان
در ادامه حجت‌الاسلام سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات در جلسه غیرعلنی مجلس گزارشی را از نحوه دستگیری و برخورد سربازان گمنام امام زمان‌(عج) با گروه‌های تروریستی که قصد بمب‌گذاری در تهران، مهاباد، چابهار و چند نقطه دیگر کشور را داشتند به نمایندگان ارائه کرد.
وزیر اطلاعات عنوان کرد که ما به دنبال دستگیری و بگیر و ببند نیستیم و به صورت نرم‌افزاری کار را پیگیری و دنبال می‌کنیم.
همچنین 202 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیش از پایان نشست علنی پارلمان طی بیانیه‌ای اقدام غیرقانونی دبیرکل سازمان ملل در حذف نام رژیم سعودی از لیست کشورهای کودک‌کش را محکوم کردند.
وکلای ملت در بیانیه‌ای آزادسازی فلوجه از دست تروریست‌های داعش را به ملت و مرجعیت دینی عراق تبریک گفتند. پزشکیان پیش از پایان جلسه علنی مجلس اعلام کرد که جلسه علنی بعدی پارلمان یکشنبه 13 تیرماه تشکیل می‌شود و نمایندگان هفته آینده برای سرکشی به حوزه‌های انتخابیه می‌روند.