کد خبر: ۷۸۱۱۳
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۲
موسی‌الرضا ثروتی:

می‌خواهند ماجرای حقوق‌های نجومی را ماست‌مالی کنند

نماینده مجلس نهم تاکید کرد مسئولان می‌خواهند با یک گزارش، حقوق‌های نجومی را ماست‌مالی کنند.

 
 

موسی‌الرضا ثروتی در گفت‌وگو با فارس درباره علت حقوق‌های نجومی با اشاره به ماده 72 قانون مدیریت خدمات کشوری در مورد امتیازدهی به همه مدیران اعم از سران قوا تا نمایندگان و استانداران و معاونان وزیر، تصریح کرد: طبق این قانون، امتیاز مشخص پیش‌بینی شده، اما هیچ‌ کدامیک از فیش‌های حقوقی از این قانون تبعیت ندارند، پرداخت‌ها غیرقانونی بوده و ذیحسابان و بازرسی دستگاه‌ها و پس از آن، دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور در این زمینه مسئولیت دارند. متأسفانه دیوان محاسبات بعد از گذشت 2 سال تفریغ بودجه و تخلفات انجام شده را در مجلس قرائت می‌کنند، اما هیچ اتفاقی برای جلوگیری از تخلفات صورت نمی‌گیرد.
ثروتی با اشاره به اینکه در دولت هشتم،‌افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها صددرصد افزایش یافت، تصریح کرد: در مورد حقوق قضات نیز همین‌گونه شد و برخی سازمان‌ها مانند هلال‌احمر، انتقال خون و امور زندان‌ها از مجلس برای افزایش حقوق خود مجوز گرفتند. مجلس هم درچهار مورد مجوز داد که اشتباه کرد، اما از دولت درخواست لایحه کردیم که نوبخت عنوان کرد «این لانه زنبور است و هرچه دست می‌زنی خراب‌تر می‌شود»، به دلیل آنکه کنترل نظارت از سوی دولت و مدیریت سازمان نبود، این شدکه پرداخت‌ها نجومی شده است.
وی به اتفاق ناخوشایند در دولت یازدهم پرداخت و افزود: تعرفه بهداشت و درمان به بهانه قطع زیرمیزی‌ها 400 درصد افزایش یافت و به نفع پزشکان این تعرفه‌ها بالا برده شد، در حالی که حقوق پزشکان در ایران مثل هیچ کجای دیگر دنیا نیست. همچنین در قانون برنامه پنجم توسعه، مسئولان نمی‌توانند چند جا مشغول فعالیت باشند، اما معاون وزیر در بیمارستانی فقط از محل جراحی‌ها 150 میلیون تومان دو سال پیش حقوق دریافت می‌کرد.
این نماینده سابق مجلس با تأکید بر اینکه افزایش تعرفه‌ها و پرداخت حق مطب و عمل به پزشکان عدالت نیست، یادآور شد: 10 هزار میلیارد تومان برای بیمه سلامت پیش‌بینی شد و اخیرا نیز وزیر بهداشت گفته است از 10 هزار میلیارد تومان زیرمیزی جلوگیری کردیم، چه معنا دارد مدیرعامل بانک رفاه با لیسانس 230 میلیون تومان حقوق بگیرد؟ مگر فول‌پروفسور است؟ با کدام منطق و عقل این حقوق‌ها سازگاری دارد.
وی به طرح مجلس برای پرداخت حداکثر 10میلیون تومان حقوق اشاره کرد و افزود: طرح مجلس نیز نشان می‌دهد درست نیست و بیشتر دلشان برای مدیران و خودشان سوخته است، چرا حداقل را برآورد نمی‌کنند؟ یک مددجو 50 هزار تومان ماهانه دریافت می‌کند.
به گفته ثروتی، 90 درصد بودجه کشور صرف هزینه‌های جاری می‌شود و پول سنگینی از بیت‌المال به دستگاه‌های دولتی اختصاص می‌یابد. روسیه با جمعیت چندبرابری، تمام وزارتخانه‌هایش در 7 ساختمان 7 طبقه وجود دارد، اما در کشور، یک کتاب از کتاب‌های بودجه فقط مربوط به تجهیز، تکمیل و نگهداری وزارتخانه‌ها و ساختمان دستگاه‌ها است که سالی بالغ بر 30تا 40 هزار میلیارد تومان به آن اختصاص می‌یابد.
این نماینده مجلس با ابراز تأسف از اینکه دولت و سازمان مدیریت، شجاعت و جرأت ورود و تغییر نظام پرداخت‌ها را ندارند، تصریح کرد: نمی‌توان با دستور و گزارش دهی سر و ته فیش‌های نجومی مدیران را ماست‌مالی کرد، در صورتی که مشکل در گزارش دادن نیست، کار به عمل برآید.

captcha