آیتالله مکارم شیرازی:
امان از روزی که دولتمردان از مردم فاصله بگیرند و زندگیشان مملو از زرق و برق باشد
استاد درس خارج حوزه با بیان اینکه دولتمردان باید زندگی خود را ساده و بیزرق و برق کنند، گفت: دولتمردان اگر زندگی ساده داشته باشند در جامعه نفوذ خواهند کرد، امان از روزی که دولتمردان از جامعه فاصله بگیرند، در زندگیهای پرزرق و برق بروند و خودشان را متفاوت از مردم بدانند.
به گزارش خبرگزاری رسا، این مرجع تقلید در برنامه سخنرانی ماه مبارک رمضان که از شبکه دوم سیما پخش شد، گفت: امام سجاد(ع) در بخش هجدهم دعای مکارم الاخلاق عرضه میدارد خداوندا من را بهرهمند کن همواره در خط اعتدال قدم بردارم.
وی افزود: اعتدال گاهی در عقاید، گاهی در عمل، گاهی در برنامههای فردی و گاهی در برنامههای اجتماعی است، خروج از خط اعتدال در همه جا از جمله عقاید مشکل آفرین است، دو گروه در اسلام پیدا شدند که بدترین ضربه را به اسلام زدند که یکی غلات بودند، آنها در حق علی(ع) غلو کردند و ایشان را تا پای الوهیت و خدایی بالا بردند.
آیت الله مکارم شیرازی اظهار داشت: با این وجود وهابیت دست از تهمت برنمیدارد، اینها بدترین ضربه را به اسلام و وحدت مسلمین وارد میکنند، گروه دوم ناصبی ها هستند که نمونه کامل آن وهابیت تندرو به شمار میرود که زاییده و مولود آنها داعش و امثال آن است؛ اینها ناصبی هستند و همه افراد را کافر میدانند که امروز بزرگترین ضربه را به اسلام وارد میکنند، اینها کشورهای اسلامی را مرکز آتش و جنگ بین مسلمین کردند.
استاد درس خارج حوزه خاطرنشان کرد: برادر اول زرق و برق زندگیاش فوقالعاده بود و کاخی بسیار وسیع در بصره داشت، برادر دوم نیز لباسی خشن برتن میکرد همه چیز دنیا را رها کرده و گوشه ای به قول خودش در حال عبادت است، امیرمؤمنان خبردار شد که علا بن زیاد بیمار است از این رو به عیادت او رفتند، روایت داریم کسی که به عیادت بیماری برود آن بیمار هر دعایی برای او بکند خداوند دعای بیمار را در حق عیادت کننده میپذیرد.
این مرجع تقلید ابراز داشت: حضرت علی(ع) به عیادت آن شخص رفت و دیدند که خانه وسیع و با زرق و برق دارد، حضرت فرمودند این احتیاج تو به قیامت بیش از دنیا است از این رو برای آنجا خرج کن، حضرت ادامه دادند میشود که در این خانه نیز به آخرت برسی، این فرمایش پیام دارد که ثروت به تنهایی عیب نیست بلکه اگر در مسیر خدمت به جامعه باشد خوب است.
وی عنوان کرد: فلان کس ثروت بسیاری دارد اما کار تولید کرده و هزاران کارگر از ثروت آن استفاده میکنند، عیب این است که کسی از ثروت دارا بوده اما در خدمت جامعه نباشد؛ امیرمؤمنان(ع) وقتی دیدند که برادر دیگر لباس خشنی پوشیده و قیافه تارکان دنیا به خود گرفته است فرمودند که ای کسی که دشمن جانت هستی، شیطان بر تو مسلط شده اسلام که این چنین نیست، اسلام تارک دنیا بودن نیست.
آیت الله مکارم شیرازی گفت: حضرت به آن شخص فرمودند چرا به زن و بچه خود رحم نکردی، عاصم بن زیاد جوابی داد و عرض کرد یا امیرالمؤمنین من به شما اقتدا کردم، حضرت علی(ع) فرمودند اشتباه کردی من با تو تفاوت دارم، من امیرمؤمنان هستم و زندگیام باید همانند سادهترین افراد جامعه باشد تا ناراحت نشوند.
استاد درس خارج حوزه بیان داشت: این فرمایش امیرمؤمنان(ع) برای همه دولتمردان پیام دارد یعنی دولتمردان باید زندگی خود را ساده و بیزرق و برق کنند، دولتمردان اگر زندگی ساده داشته باشند در جامعه نفوذ خواهند کرد، امان از روزی که دولتمردان از جامعه فاصله بگیرند، در زندگیهای پرزرق و برق بروند و خودشان را متفاوت از مردم بدانند.