رئیس انجمنهای اسلامی کارگران:
میخواهند با فروش زمین ارج به سودهای کلان برسند
رئیس انجمنهای اسلامی کارگران گفت: مدیران ارج میخواهند با تغییر کاربری و فروش زمین کارخانه به سودهای کلان برسند.
حسن مرادی، در گفتوگو با خبرگزاری فارس، با اشاره به مشکلات عدیده کارخانه ارج و تعطیلی آن، به سیاستهای نادرست دولت فعلی در کنترل و نظارت بر بنگاهها تأکید کرد و اظهار داشت: کارگران شرکت ارج در سالهای گذشته به تخصص و مهارتهای بسیار خوبی دست یافتهاند و جزو سرمایههای این شرکت هستند، اما مدیران آن که اکثراً با حمایتهای مسئولان فعلی دولت بر سر کار میآیند به دروغ اهداف دیگری را در شرکت دنبال میکنند.
وی با ابراز تأسف از اینکه کشمکشهای این شرکت از 15 سال قبل بدون توجه دولت آن زمان آغاز شده است، افزود: دولت فعلی نیز بدون کنترل و نظارت دست مدیرانش را برای هر اقدامی باز گذاشته که متأسفانه شاهد تعطیلی این مجموعه با سابقه هستیم. رئیس انجمنهای اسلامی کارگران کشور، در واکنش به اینکه این شرکت قرار است بازسازی و دوره تعمیرات خود را طی کند، گفت: چنین مسائلی دروغ محض است، چراکه سال گذشته شخصاً در این کارخانه حضور یافته و با مدیر آن نیز صحبت کرده بودم و قرار شد مشکلات آن تا سال بعدی که 95 میشود، حل شوند. مرادی خاطرنشان کرد: اینکه گفته میشود قرار است به شرکتهای خارجی واگذار شود یک سری ترفندهای خاص برای فروش داراییهای این کارخانه است که کارگران آن را خانهنشین میکند و یک سری دیگر را به میلیاردها تومان سرمایه بادآورده میرساند.
وی با تأکید براینکه در صورت عدم توجه مدیران شرکت و مسئولان دولتی سهامدار این موضوع از طریق نهادهای امنیتی و اطلاعاتی دنبال خواهیم کرد، گفت: در سالهای گذشته مدیران این کارخانه با فاصله کمتر از یک سال تغییر کردهاند و هم اکنون نیز با توجه به پیشبینی گرانی زمین در آینده به دنبال فروش محل کارخانه هستند تا به میلیاردها تومان پول و سودهای کلان برسند و شرکت را به محل دیگری انتقال دهند.
تولید لباسشویی سختتر از نشاندن پهپاد؟!
در همین حال علی خدایی عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار در گفتوگو با ایسنا درباره تعطیلی کارخانه ارج اظهار کرد: شخصاً معتقدم که در قضیه کارخانه ارج اولین عامل سوء مدیریت بوده است.
وی با بیان اینکه بسیاری از کارخانههای ما به انبار محصولات کرهای تبدیل شده است افزود: در حال حاضر 80 درصد بازار لوازم خانگی در دست کرهایها و 20 درصد باقیمانده مونتاژ است که به نام تولید عرضه میشود.
عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور با طرح این پرسش که چرا در شرایطی که نخبگان و دانشگاهیان ما توانایی ارائه ایدهها و طرحهای خلاقانه را دارند، باید از خارج تکنولوژی وارد کنیم گفت: امروز بهترین دانشگاههای ما جزو دانشگاههای برتر دنیا هستند و سؤال این است که وقتی میتوانیم برنامه یک پهپاد را بخوانیم و آن را روی زمین بنشانیم چطور نمیتوانیم برای تولید یک لباسشویی یا تلویزیون طرح بریزیم. همچنین یک مدرس دانشگاه خوارزمی در گفتوگو باایسنا با اشاره به اینکه تعطیلی ارج نماد واضحی از شرایط واقعی اقتصاد ایران است تصریح کرد: سالهاست که مقام معظم رهبری بر ضرورت اجرای الگوی اقتصاد مقاومتی به عنوان یک اصلاح بزرگ ساختاری در کشور تأکید دارند اما عملیاتی نشدن این مطالبه منجر شده که اقتصادمان ضعیف شود.
طباطبایی مزدآبادی ادامه داد: تعطیلی ارج در معضلات جدی همچون مدیریت دولتی، عدم به روزرسانی فناوری و شناخت اقتضائات بازار، ضعف سیستم تأمین مالی، واردات گسترده، قاچاق، فقدان فرهنگ حمایت از برند ایرانی و... ریشهدار و اگر قرار است مقصر اصلی تعطیلی ارج شناخته شود باید این مؤلفهها در نظر گرفته شود.
دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با تأکید بر اینکه تعطیلی ارج میتواند نتایج منفی داشته باشد، گفت: تعطیلی یک بنگاه بزرگ اقتصادی میتواند شغلهای مستقیم و غیرمستقیم متعددی را در سطح شهر از بین ببرد.
این مدرس مؤسسه عالی آموزش بانکداری در ادامه بابیان اینکه تعطیلی ارج را میتوان نماد ناکارا بودن تمرکز بر صنایع بزرگ نیز دانست و ادامه داد: یکی از 10 محوری که مقام معظم رهبری در سخنان ابتدای سال به عنوان اقدام اساسی برای نجات اقتصاد کشورمان بر آن تأکید داشتند توجه ویژه به صنایع متوسط و کوچک است.
این کارشناس مسائل اقتصادی خاطرنشان کرد: بنگاههای خرد و متوسط که قریب به 85 درصد از بنگاههای صنعتی بخش خصوصی را تشکیل میدهند هم اکنون با چالش تأمین نقدینگی مواجه هستند و با توجه به سهم بیش از 40 درصدی این بنگاهها از اشتغال، عملاً تعطیلی آنها میتواند سونامی بیکاری را در پی داشته باشد.