در شوراي شهر مطرح شد کميسيون ماده 50 ،آفت عمده باغات تهران
اعضاي شوراي شهر تهران به منظور حفظ باغات پايتخت در جلسه ديروز خود بر اجراي قانون باغات تاکيد کردند و راهکارهاي قانوني در برخورد با متخلفان و بازنگري قانون حفظ باغات را مورد توجه قرار دادند.
اعضاي شوراي شهر تهران به منظور حفظ باغات پايتخت در جلسه ديروز خود بر اجراي قانون باغات تاکيد کردند و راهکارهاي قانوني در برخورد با متخلفان و بازنگري قانون حفظ باغات را مورد توجه قرار دادند.
در جريان بيست و چهارمين جلسه شوراي شهر، محمد حقاني، رئيس کميته محيط زيست شوراي شهر، عمده آفت باغات تهران را کميسيون ماده 50 و اجراي ناقص قانون حفظ و گسترش فضاي سبز و آييننامههاي ذيل آن دانست.
وي افزود: تقاضاي بازار مسکن، بازگشت سريع سرمايه در ساختوساز، رشد بخش دلالي زمين و مسکن به دليل نامتوازن بودن اقتصاد، تبديل مسکن به کالاي سرمايهاي و صدور اسناد ملکي، از ديگر آفتهاي باغات تهران است.
عليرضا دبير نيز با تاکيد بر اجراي عدالت در توزيع فضاي سبز شهر تهران گفت: متأسفانه بسياري از باغات توسط مالکين آن از بين ميروند، چرا که شهرداري تهران، از ابزار قانوني در جهت ورود به املاکي که بيم آن ميرود درختانش توسط مالک خشکانده شود استفاده نميکند در صورتي که قانون در اين زمينه راهکارهايي را براي شهرداري تدوين کرده است.
مهدي چمران نيز با اشاره به روند تصميمگيري در کميسيون ماده 5 اظهار داشت: طبق قانون باغات، ساختوساز در اراضياي که باغ شناخته ميشوند به صورت 30 به 70 است. آنچه اين قانون را ضعيف نشان ميدهد در نکته آخر است. پيشنهاد ميکنم در پروانههاي صادره اين قيد اضافه شود که صدور پايان کار اين املاک به شرط تبديل به باغ و کاشت درخت در 70 درصد باقيمانده از زمين امکانپذير خواهد بود. در ادامه جلسه محمد سالاري گفت که در اجراي طرح تفصيلي به برخي ساخت و سازها اجازه 100 درصد سطح اشغال را هم ميدهند که منجر به نابودي حياط املاک و قطع درختان موجود در اين ريزدانهها ميشوند.
مرتضي طلايي نيز در اين جلسه گفت که حفظ درختان در زمين هايي که براساس ضوابط باغات ساخته ميشوند بايد مورد توجه قرار گيرد. موارد فراواني وجود دارد که نه تنها درختان باقيمانده در اين املاک از بين ميروند که درختان بيروني و مجاور اين ساختوسازها نيز در معرض آسيب قرار ميگيرند. احمد دنيامالي، ديگر عضو شورا بود که در اين جلسه به اظهارنظر پرداخت. از نظر وي مديريت شهري از تمام ابزارهاي موجود براي حفظ و گسترش باغات استفاده نکرده است.
محمدباقر قاليباف شهردار تهران نيز که در جلسه حضور داشت با تاکيد بر اينکه مديريت شهري خريد باغات تهران را در دستور کار دارد، گفت: شرايط ساختوساز در زمينهايي که ريزدانه هستند موجب ميشود که به درختان و فضاي سبز املاک تعرضاتي صورت گيرد، اين را نميتوان بهعنوان تخريب درختان تعبير کرد. قاليباف در ادامه با اشاره به روند اجراي فضاي سبز شهر تهران گفت: اگر چه روند فضاي سبز از اول دهه 60 در تهران به سمت نابودي بود اما در 10 و 15 سال گذشته، اين روند به سمت رشد فضاي سبز تغيير مسير داده است.
وي گفت: در سال گذشته تنها 560 ميليارد تومان اعتبار براي خريد باغات منطقه يک اختصاص داده شد؛ همچنين 100 هکتار از باغات توت در کن را خريداري کرديم.
احمد مسجدجامعي با اشاره به مباحث مطرح شده از سوي اعضاي شورا تاکيد کرد که کميسيون شهرسازي و معماري شورا در خصوص قانوني و غيرقانوني بودن اجراي توافق 30 به 70 در ساختوساز باغات، پيگيريهايي انجام دهد. وي همچنين به تصويب سندي تحت عنوان عدم و نفع براي مالکين ساختمانها که به صورت ميراثي شناخته شدهاند در برنامه چهارم توسعه اشاره کرد و گفت: چنين سندي براي املاک ميراثي وجود داشت که نفع مالکين در نظر گرفته شود و در مورد باغات هم ميتوان چنين سندي را تدوين کرد.