رهبر انقلاب در جمع رئیس و نمایندگان مجلس خبرگان:
مسئولان نظام با جبهه دشمن مرزبندی شفاف و صریح داشته باشند
حضرت آیتالله العظمی خامنهای روز پنجشنبه در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس خبرگان رهبری، در سخنان مهمی ضمن برشمردن برخی از واقعیات جهانی به تبیین وظایف اصلی مسئولان نظام اسلامی در شرایط حساس و پیچیده کنونی پرداختند و تأکید کردند: واقعبینی و دیدن نقاط مثبت فراوان در کنار برخی نقاط ضعف، افتخار به نسل جوان مؤمن و انقلابی، استفاده از ظرفیتهای بیشمار داخلی و ملی، غفلت نکردن از دشمنی دشمنان، مرزبندی صریح و شفاف با جبهه استکبار، نترسیدن از دشمن، تکیه به مردم و تقویت حرکت جهادی، حفظ و تقویت وحدت ملی، توجه به فرهنگ دینی و انقلابی، و گفتمانسازی از وظایف خطیر مسئولان نظام در سطوح مختلف است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در ابتدای سخنان خود با اشاره به جایگاه ویژه مجلس خبرگان در مجموعه ارکان نظام، گفتند: اجتماع علما، بزرگان و مجتهدان ملت ایران در نشستهای مجلس خبرگان همواره دارای اهمیت است اما این اهمیت در برخی شرایط و دورانها مضاعف میشود که شرایط کنونی از جمله این مقاطع است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به تحولات مهم و پیچیده امروز در دنیا و منطقه، «خودنگری و بازیابی وظیفه» را از جمله مسئولیتهای این دوران خواندند و افزودند: در چنین شرایطی همه ارکان نظام از جمله مجلس خبرگان، باید نگاه مبتکرانه و اساسی به واقعیات جهان داشته باشند.
حضرت آیتالله خامنهای سپس به تبیین برخی از واقعیات امروز جهان پرداختند و خاطرنشان کردند: آغاز تحولات اساسی در جهان و منطقه و آشکار شدن نشانههای آن در نقاط مختلف از جمله شمال آفریقا، آسیا و اروپا، یکی از واقعیات امروز است که باید این نشانهها را دید و با رصد تحولات، آنها را مورد بررسی دقیق قرار داد.
بر هم خوردن آرامش ظاهری جبهه استکبار و قدرتهای سنتی حاکم بر دنیا، دومین واقعیتی بود که رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند و گفتند: یکی از نشانههای بر هم خوردن این آرامش ظاهری، بحران اقتصادی اروپا و آمریکا است که علائم ورشکستگی اقتصادی آنها در حال آشکار شدن است.
حضرت آیتالله خامنهای، شکست در عرصه اخلاقی و پایمال شدن انسانیت و پدیدار شدن هویت اصلی تمدنِ غربی مبتنی بر اومانیسم را یکی دیگر از نشانههای برهم خوردن آرامش ظاهری جبهه استکبار برشمردند و خاطرنشان کردند: قتل و غارت و خشونت، فساد و شهوترانیهای مسخکننده همچون ترویج ازدواج همجنسگرایان، حمایت صریح از تروریسم خشن و وحشی در منطقه و اهانت آشکار به مقدسات و بزرگان دین، نمونههای عینی از شکست تمدن غرب در مسائل اخلاقی است.
احساس هویت اسلامی
از بین نخواهد رفت
ایشان، فروریختن پایههای علمی و هویتی تمدن غرب، یکی پس از دیگری و نفرت عمومی از آمریکا و قدرتهای دیگر و بیآبرویی بینالمللی آنها را از دیگر نشانهها و واقعیات امروز جهان دانستند و افزودند: بیداری ملتها به ویژه بیداری اسلامی و اوج گرفتن استقامت اسلامی واقعیت دیگری از اوضاع امروز جهان است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به موضعگیری برخی افراد در مقابل واژه «بیداری اسلامی»، تأکید کردند: اکنون مشخص شده است که این بیداری کاملاً مرتبط به اسلام بوده و اگرچه در ظاهر آن را خاموش کردند اما «روح خودباوری و احساس هویت اسلامی» هیچگاه از بین نخواهد رفت و اکنون نیز از بین نرفته است.
حضرت آیتالله خامنهای، رشد ایستادگی و بالندگی اسلامی ملت ایران و روحیه استقلالخواهی این ملت را بعد از گذشت 35 سال، یکی از واقعیات مهم دنیای امروز برشمردند و خاطرنشان کردند: روحیه انقلابی همچنان در ملت ایران زنده است و آنچه که در راهپیمایی 22 بهمن امسال اتفاق افتاد، یک پدیده بینظیر و تأییدکننده همین موضوع است.
ایشان بعد از بیان برخی از واقعیات مهم دنیای امروز، به تبیین وظایف مسئولان نظام اسلامی در شرایط حساس و پیچیده کنونی پرداختند.
12وظیفه
مسئولان نظام اسلامی
رهبر انقلاب اسلامی در این خصوص دوازده وظیفه را برای مسئولان نظام اسلامی مشخص کردند.
واقعبینی و دیدن نقاط قوت فراوان در کنار برخی نقاطضعف، نخستین وظیفهای بود که حضرت آیتالله خامنهای به آن اشاره کردند و گفتند: واقعیت آن است که انقلاب اسلامی ایران برخلاف انقلابهای معمول در دنیا، با وجود گذشت بیش از سه دهه از پیروزی آن، همچنان سرزنده و شاداب است و از اسلام و استقلال و ایستادگی ملی و توسعه درونزا و عدالت سخن میگوید و برای این اهداف بزرگ، تلاش میکند.
افتخار به نسل جوان متدین و انقلابی و قدر دانستن این جوانان، دومین وظیفهای بود که رهبر انقلاب اسلامی به مسئولان گوشزد کردند و افزودند: شأن نسل جوان کنونی انقلاب، بالاتر از جوان نسل اول انقلاب است زیرا جوان امروز با وجود آنکه پیروزی انقلاب و مسائل بعد از آن را ندیده و در معرض انواع آسیبهای ناشی از فضای مجازی و ماهوارهها نیز قرار دارد اما متدین است و پای انقلاب ایستاده است.
حضرت آیتالله خامنهای توجه به ظرفیتهای بیشمار داخلی و ملی و استفاده از آنها را یکی دیگر از وظایف مسئولان دانستند و خاطرنشان کردند: خوشبختانه مسئولان کشور از جمله مسئولان دولت جدید، همه از ظرفیتهای بیشمار داخلی آگاهند و بر لزوم استفاده از آنها معتقدند.
ایشان افزودند: همین ظرفیتهای فراوان داخلی بود که مجموعه مسئولان نظام را به موضوع اقتصاد مقاومتی رهنمون کرد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه غفلت نکردن از دشمنی دشمنان یکی دیگر از وظایف مهم مسئولان است، گفتند: تا هنگامی که نظام اسلامی و ملت ایران بر اصول اسلام و انقلاب و استقلال، پایبند است، دشمن از دشمنی خود دست برنخواهد داشت بنابراین نباید از دشمن غافل شد.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: جبهه استکبار نسبت به ملت ایران، کینه عمیقی دارد و امروز همه، عمق کینه و بغض دشمنان را در صحبتهای آنها میبینند.
ایشان اجرایی کردن سیاستهای اقتصاد مقاومتی را از دیگر وظایف مسئولان دانستند و افزودند: دشمن با وجود بغض و کینه عمیق، از مقابله با نظام اسلامی و ملت ایران عاجز است و به دلیل این عجز، به تحریم روی آورده و خود آنها نیز میدانند که ابزار تحریم از ابتدای انقلاب تاکنون، بیفایده بوده است.
غلبه اقتصاد مقاومتی
بر تحریمها
رهبر انقلاب اسلامی، تهدید نظامی لفظی مقامات آمریکایی را نشانه بیفایده بودن تحریمها دانستند و خاطرنشان کردند: اتفاق نظری که امروز در میان رؤسای سه قوه و همچنین مسئولان دولتی اعم از رئیسجمهور محترم و وزرا درخصوص اجرای اقتصاد مقاومتی وجود دارد، نویددهنده آن است که به لطف خدا، اقتصاد مقاومتی بر تحریمها و ترفندهای دشمنان فایق خواهد آمد.
حضرت آیتالله خامنهای، «تکیه به مردم و حرکت جهادی» را یکی دیگر از وظایف مهم مسئولان برشمردند و گفتند: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، در هر مقطعی که مردم به وسط میدان آورده شدند و با نام خدا، حرکت جهادی آغاز شد، پیروز آن میدان بودیم که نمونههای عینی آن، پیروزی انقلاب اسلامی و پیروزی در هشت سال دفاع مقدس است.
مرزبندی با دشمن
ایشان، توجه دائمی مسئولان و مقایسه شرایط کنونی و تواناییهای امروز با شرایط سالهای قبل را یکی از وظایف دانستند و درخصوص هشتمین وظیفه مسئولان افزودند: مسئولان باید با جبهه دشمن مرزبندی صریح و شفاف داشته باشند، به خصوص در شرایط کنونی.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: برخی در این خصوص مغالطه میکنند و اینگونه القا میکنند که مرزبندی به معنای قطع رابطه با دنیا است در حالی که مرزبندی با جبهه دشمن، همانند مرزهای جغرافیایی، نسبت ما و دشمن را مشخص میکند.
حضرت آیتالله خامنهای با انتقاد از برخی افراد که تلاش دارند به بهانه جهانی شدن، موضوع استقلال را کمرنگ کنند، افزودند: استقلال یک مرز است و کسانی که سعی میکنند مرزهای دینی و عقیدتی و مرزهای سیاسی را کمرنگ و یا محو کنند، به مردم و کشور خدمت نمیکنند.
ایشان خاطرنشان کردند: کسی مخالف ارتباط با جهان نیست اما باید مشخص شود که با چه کشورهایی ارتباط داشته باشیم و این ارتباط چگونه باشد.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین با انتقاد از کسانی که به بهانه برخی مشکلات، افرادی را که استقامت کردهاند، ملامت میکنند، گفتند: برخی تصور نکنند که اگر ما تسلیم دشمن شویم، مشکلات حل خواهد شد.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: من از مسئولان کشور که در مقابل دشمن موضع صریح میگیرند و منفعل نبودن ملت ایران و انقلاب اسلامی را صراحتاً اعلام میکنند، واقعاً تشکر میکنم و اینگونه موضعگیریهای صریح در مقابل دشمن، باید به صورت گفتمان درآید.
ایشان، وظیفه دیگر مسئولان را، «بیمناک نشدن از دشمن و اتکا به خداوند» دانستند و تأکید کردند: امروز دشمنان ملت ایران جزو بدنامترینها هستند. دولت آمریکا در سطح بینالمللی به عنوان یک بازیگر خشن و جنایتکار و ناقض حقوق انسانها شناخته میشود و در داخل آمریکا نیز به عنوان یک رژیم دروغگوی مزوّر شناخته شده است و امروز اعتماد مردم آمریکا به دولت خودشان در پایینترین سطح قرار دارد.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: بنابراین نباید از چنین دولت بیآبرویی به خود ترس راه داد و اگر با خدا و برای خدا باشیم، قطعاً خداوند به ما کمک خواهد کرد.
حفظ و تقویت وحدت ملی اعم از وحدت مذهبی و وحدت اقوام در کشور دهمین وظیفهای بود که حضرت آیتالله خامنهای برای مسئولان بیان کردند.
اظهار نگرانی درباره مسائل فرهنگی
ایشان توجه به فرهنگ دینی و انقلابی را یکی از وظایف خطیر مسئولان دانستند و با اشاره به اظهار نگرانی نمایندگان مجلس خبرگان از مسائل فرهنگی کشور، تأکید کردند: من هم از مسائل فرهنگی نگرانم و در این نگرانی نمایندگان محترم خبرگان سهیم هستم.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: دولت محترم باید به این موضوع توجه کند و مسئولان فرهنگی نیز باید توجه داشته باشند که چه میکنند، زیرا در مسائل فرهنگی نمیتوان بیملاحظگی کرد.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: مسئله فرهنگ مهم است زیرا اساس ایستادگی و حرکت نظام اسلامی، مبتنی بر حفظ فرهنگ اسلامی و انقلابی و تقویت جریان فرهنگی مؤمن و انقلابی است.
ایشان گفتند: واقعاً همه باید قدر جوانان مؤمن و انقلابی را بدانند زیرا همین جوانان هستند که در روز خطر، سینهسپر میکنند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به کثرت جوانان مؤمن و انقلابی در عرصه فرهنگ و دیگر عرصهها، تأکید کردند: کسانی که به این جوانان با بدبینی نگاه میکنند و تلاش دارند آنها را منزوی کنند، به انقلاب و کشور خدمت نمیکنند.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: البته این جوانان مؤمن و انقلابی هیچگاه منزوی نخواهند شد.
آخرین وظیفهای که رهبر انقلاب اسلامی برای مسئولان مطرح کردند، گفتمانسازی بود.
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: مطالبی که گفته شد باید به صورت گفتمان و باور عمومی درآید که لازمه آن هم تبیین منطقی و عالمانه این مسائل، به دور از زیادهرویهای گوناگون و با زبان خوش است.
در ابتدای این دیدار آیتالله مهدوی کنی رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به برگزاری دو روزه پانزدهمین اجلاس خبرگان، از حضور اکثریت قریب به اتفاق اعضا در این اجلاس تشکر و نکاتی درخصوص مباحث مطرح شده بیان کرد.
گزارش نشست دو روزه
اجلاس خبرگان
همچنین آیتالله یزدی نایب رئیس مجلس خبرگان، گزارشی از نشست دو روزه مجلس خبرگان ارائه کرد.
بررسی روند مذاکرات هستهای و تأکید بر حفظ حقوق هستهای کشور، تبیین مسائل اقتصادی و لزوم توجه به بانکداری بدون ربا، تأکید بر اهمیت و اجرای اقتصاد مقاومتی و پرهیز از شعارزدگی در این باره، حمایت از دولت و نگرانی اعضای خبرگان از مسائل فرهنگی از جمله نکاتی بود که نایب رئیس مجلس خبرگان در گزارش خود از آنها به عنوان مهمترین محورهای مباحث، نطقها و مذاکرات اعضای مجلس خبرگان در اجلاسیه اخیر یاد کرد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به تحولات مهم و پیچیده امروز در دنیا و منطقه، «خودنگری و بازیابی وظیفه» را از جمله مسئولیتهای این دوران خواندند و افزودند: در چنین شرایطی همه ارکان نظام از جمله مجلس خبرگان، باید نگاه مبتکرانه و اساسی به واقعیات جهان داشته باشند.
حضرت آیتالله خامنهای سپس به تبیین برخی از واقعیات امروز جهان پرداختند و خاطرنشان کردند: آغاز تحولات اساسی در جهان و منطقه و آشکار شدن نشانههای آن در نقاط مختلف از جمله شمال آفریقا، آسیا و اروپا، یکی از واقعیات امروز است که باید این نشانهها را دید و با رصد تحولات، آنها را مورد بررسی دقیق قرار داد.
بر هم خوردن آرامش ظاهری جبهه استکبار و قدرتهای سنتی حاکم بر دنیا، دومین واقعیتی بود که رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند و گفتند: یکی از نشانههای بر هم خوردن این آرامش ظاهری، بحران اقتصادی اروپا و آمریکا است که علائم ورشکستگی اقتصادی آنها در حال آشکار شدن است.
حضرت آیتالله خامنهای، شکست در عرصه اخلاقی و پایمال شدن انسانیت و پدیدار شدن هویت اصلی تمدنِ غربی مبتنی بر اومانیسم را یکی دیگر از نشانههای برهم خوردن آرامش ظاهری جبهه استکبار برشمردند و خاطرنشان کردند: قتل و غارت و خشونت، فساد و شهوترانیهای مسخکننده همچون ترویج ازدواج همجنسگرایان، حمایت صریح از تروریسم خشن و وحشی در منطقه و اهانت آشکار به مقدسات و بزرگان دین، نمونههای عینی از شکست تمدن غرب در مسائل اخلاقی است.
احساس هویت اسلامی
از بین نخواهد رفت
ایشان، فروریختن پایههای علمی و هویتی تمدن غرب، یکی پس از دیگری و نفرت عمومی از آمریکا و قدرتهای دیگر و بیآبرویی بینالمللی آنها را از دیگر نشانهها و واقعیات امروز جهان دانستند و افزودند: بیداری ملتها به ویژه بیداری اسلامی و اوج گرفتن استقامت اسلامی واقعیت دیگری از اوضاع امروز جهان است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به موضعگیری برخی افراد در مقابل واژه «بیداری اسلامی»، تأکید کردند: اکنون مشخص شده است که این بیداری کاملاً مرتبط به اسلام بوده و اگرچه در ظاهر آن را خاموش کردند اما «روح خودباوری و احساس هویت اسلامی» هیچگاه از بین نخواهد رفت و اکنون نیز از بین نرفته است.
حضرت آیتالله خامنهای، رشد ایستادگی و بالندگی اسلامی ملت ایران و روحیه استقلالخواهی این ملت را بعد از گذشت 35 سال، یکی از واقعیات مهم دنیای امروز برشمردند و خاطرنشان کردند: روحیه انقلابی همچنان در ملت ایران زنده است و آنچه که در راهپیمایی 22 بهمن امسال اتفاق افتاد، یک پدیده بینظیر و تأییدکننده همین موضوع است.
ایشان بعد از بیان برخی از واقعیات مهم دنیای امروز، به تبیین وظایف مسئولان نظام اسلامی در شرایط حساس و پیچیده کنونی پرداختند.
12وظیفه
مسئولان نظام اسلامی
رهبر انقلاب اسلامی در این خصوص دوازده وظیفه را برای مسئولان نظام اسلامی مشخص کردند.
واقعبینی و دیدن نقاط قوت فراوان در کنار برخی نقاطضعف، نخستین وظیفهای بود که حضرت آیتالله خامنهای به آن اشاره کردند و گفتند: واقعیت آن است که انقلاب اسلامی ایران برخلاف انقلابهای معمول در دنیا، با وجود گذشت بیش از سه دهه از پیروزی آن، همچنان سرزنده و شاداب است و از اسلام و استقلال و ایستادگی ملی و توسعه درونزا و عدالت سخن میگوید و برای این اهداف بزرگ، تلاش میکند.
افتخار به نسل جوان متدین و انقلابی و قدر دانستن این جوانان، دومین وظیفهای بود که رهبر انقلاب اسلامی به مسئولان گوشزد کردند و افزودند: شأن نسل جوان کنونی انقلاب، بالاتر از جوان نسل اول انقلاب است زیرا جوان امروز با وجود آنکه پیروزی انقلاب و مسائل بعد از آن را ندیده و در معرض انواع آسیبهای ناشی از فضای مجازی و ماهوارهها نیز قرار دارد اما متدین است و پای انقلاب ایستاده است.
حضرت آیتالله خامنهای توجه به ظرفیتهای بیشمار داخلی و ملی و استفاده از آنها را یکی دیگر از وظایف مسئولان دانستند و خاطرنشان کردند: خوشبختانه مسئولان کشور از جمله مسئولان دولت جدید، همه از ظرفیتهای بیشمار داخلی آگاهند و بر لزوم استفاده از آنها معتقدند.
ایشان افزودند: همین ظرفیتهای فراوان داخلی بود که مجموعه مسئولان نظام را به موضوع اقتصاد مقاومتی رهنمون کرد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه غفلت نکردن از دشمنی دشمنان یکی دیگر از وظایف مهم مسئولان است، گفتند: تا هنگامی که نظام اسلامی و ملت ایران بر اصول اسلام و انقلاب و استقلال، پایبند است، دشمن از دشمنی خود دست برنخواهد داشت بنابراین نباید از دشمن غافل شد.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: جبهه استکبار نسبت به ملت ایران، کینه عمیقی دارد و امروز همه، عمق کینه و بغض دشمنان را در صحبتهای آنها میبینند.
ایشان اجرایی کردن سیاستهای اقتصاد مقاومتی را از دیگر وظایف مسئولان دانستند و افزودند: دشمن با وجود بغض و کینه عمیق، از مقابله با نظام اسلامی و ملت ایران عاجز است و به دلیل این عجز، به تحریم روی آورده و خود آنها نیز میدانند که ابزار تحریم از ابتدای انقلاب تاکنون، بیفایده بوده است.
غلبه اقتصاد مقاومتی
بر تحریمها
رهبر انقلاب اسلامی، تهدید نظامی لفظی مقامات آمریکایی را نشانه بیفایده بودن تحریمها دانستند و خاطرنشان کردند: اتفاق نظری که امروز در میان رؤسای سه قوه و همچنین مسئولان دولتی اعم از رئیسجمهور محترم و وزرا درخصوص اجرای اقتصاد مقاومتی وجود دارد، نویددهنده آن است که به لطف خدا، اقتصاد مقاومتی بر تحریمها و ترفندهای دشمنان فایق خواهد آمد.
حضرت آیتالله خامنهای، «تکیه به مردم و حرکت جهادی» را یکی دیگر از وظایف مهم مسئولان برشمردند و گفتند: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، در هر مقطعی که مردم به وسط میدان آورده شدند و با نام خدا، حرکت جهادی آغاز شد، پیروز آن میدان بودیم که نمونههای عینی آن، پیروزی انقلاب اسلامی و پیروزی در هشت سال دفاع مقدس است.
مرزبندی با دشمن
ایشان، توجه دائمی مسئولان و مقایسه شرایط کنونی و تواناییهای امروز با شرایط سالهای قبل را یکی از وظایف دانستند و درخصوص هشتمین وظیفه مسئولان افزودند: مسئولان باید با جبهه دشمن مرزبندی صریح و شفاف داشته باشند، به خصوص در شرایط کنونی.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: برخی در این خصوص مغالطه میکنند و اینگونه القا میکنند که مرزبندی به معنای قطع رابطه با دنیا است در حالی که مرزبندی با جبهه دشمن، همانند مرزهای جغرافیایی، نسبت ما و دشمن را مشخص میکند.
حضرت آیتالله خامنهای با انتقاد از برخی افراد که تلاش دارند به بهانه جهانی شدن، موضوع استقلال را کمرنگ کنند، افزودند: استقلال یک مرز است و کسانی که سعی میکنند مرزهای دینی و عقیدتی و مرزهای سیاسی را کمرنگ و یا محو کنند، به مردم و کشور خدمت نمیکنند.
ایشان خاطرنشان کردند: کسی مخالف ارتباط با جهان نیست اما باید مشخص شود که با چه کشورهایی ارتباط داشته باشیم و این ارتباط چگونه باشد.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین با انتقاد از کسانی که به بهانه برخی مشکلات، افرادی را که استقامت کردهاند، ملامت میکنند، گفتند: برخی تصور نکنند که اگر ما تسلیم دشمن شویم، مشکلات حل خواهد شد.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: من از مسئولان کشور که در مقابل دشمن موضع صریح میگیرند و منفعل نبودن ملت ایران و انقلاب اسلامی را صراحتاً اعلام میکنند، واقعاً تشکر میکنم و اینگونه موضعگیریهای صریح در مقابل دشمن، باید به صورت گفتمان درآید.
ایشان، وظیفه دیگر مسئولان را، «بیمناک نشدن از دشمن و اتکا به خداوند» دانستند و تأکید کردند: امروز دشمنان ملت ایران جزو بدنامترینها هستند. دولت آمریکا در سطح بینالمللی به عنوان یک بازیگر خشن و جنایتکار و ناقض حقوق انسانها شناخته میشود و در داخل آمریکا نیز به عنوان یک رژیم دروغگوی مزوّر شناخته شده است و امروز اعتماد مردم آمریکا به دولت خودشان در پایینترین سطح قرار دارد.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: بنابراین نباید از چنین دولت بیآبرویی به خود ترس راه داد و اگر با خدا و برای خدا باشیم، قطعاً خداوند به ما کمک خواهد کرد.
حفظ و تقویت وحدت ملی اعم از وحدت مذهبی و وحدت اقوام در کشور دهمین وظیفهای بود که حضرت آیتالله خامنهای برای مسئولان بیان کردند.
اظهار نگرانی درباره مسائل فرهنگی
ایشان توجه به فرهنگ دینی و انقلابی را یکی از وظایف خطیر مسئولان دانستند و با اشاره به اظهار نگرانی نمایندگان مجلس خبرگان از مسائل فرهنگی کشور، تأکید کردند: من هم از مسائل فرهنگی نگرانم و در این نگرانی نمایندگان محترم خبرگان سهیم هستم.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: دولت محترم باید به این موضوع توجه کند و مسئولان فرهنگی نیز باید توجه داشته باشند که چه میکنند، زیرا در مسائل فرهنگی نمیتوان بیملاحظگی کرد.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: مسئله فرهنگ مهم است زیرا اساس ایستادگی و حرکت نظام اسلامی، مبتنی بر حفظ فرهنگ اسلامی و انقلابی و تقویت جریان فرهنگی مؤمن و انقلابی است.
ایشان گفتند: واقعاً همه باید قدر جوانان مؤمن و انقلابی را بدانند زیرا همین جوانان هستند که در روز خطر، سینهسپر میکنند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به کثرت جوانان مؤمن و انقلابی در عرصه فرهنگ و دیگر عرصهها، تأکید کردند: کسانی که به این جوانان با بدبینی نگاه میکنند و تلاش دارند آنها را منزوی کنند، به انقلاب و کشور خدمت نمیکنند.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: البته این جوانان مؤمن و انقلابی هیچگاه منزوی نخواهند شد.
آخرین وظیفهای که رهبر انقلاب اسلامی برای مسئولان مطرح کردند، گفتمانسازی بود.
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: مطالبی که گفته شد باید به صورت گفتمان و باور عمومی درآید که لازمه آن هم تبیین منطقی و عالمانه این مسائل، به دور از زیادهرویهای گوناگون و با زبان خوش است.
در ابتدای این دیدار آیتالله مهدوی کنی رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به برگزاری دو روزه پانزدهمین اجلاس خبرگان، از حضور اکثریت قریب به اتفاق اعضا در این اجلاس تشکر و نکاتی درخصوص مباحث مطرح شده بیان کرد.
گزارش نشست دو روزه
اجلاس خبرگان
همچنین آیتالله یزدی نایب رئیس مجلس خبرگان، گزارشی از نشست دو روزه مجلس خبرگان ارائه کرد.
بررسی روند مذاکرات هستهای و تأکید بر حفظ حقوق هستهای کشور، تبیین مسائل اقتصادی و لزوم توجه به بانکداری بدون ربا، تأکید بر اهمیت و اجرای اقتصاد مقاومتی و پرهیز از شعارزدگی در این باره، حمایت از دولت و نگرانی اعضای خبرگان از مسائل فرهنگی از جمله نکاتی بود که نایب رئیس مجلس خبرگان در گزارش خود از آنها به عنوان مهمترین محورهای مباحث، نطقها و مذاکرات اعضای مجلس خبرگان در اجلاسیه اخیر یاد کرد.