کد خبر: ۷۵۷۱۷
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۳
ولایتی در دیدار با مقامات عالی مرکز تحقیقات استراتژیک روسیه:

همکاری ایران و روسیه در سوریه قابل توجه بوده و هست

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: همکاری ایران و روسیه در سوریه قابل توجه بوده و هست و می‌توان با در نظر گرفتن جنبه‌های مختلف آن، نسبت به تاکید بر نکات مثبت و رفع برخی مشکلات اقدام نمود.



«علی اکبر ولایتی» رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام روز دوشنبه سوم خرداد ماه با مقامات عالی مرکز تحقیقات استراتژیک روسیه در تهران دیدار و در خصوص همکاری‌های مطالعاتی و همچنین موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی و روابط استراتژیک دو جانبه بحث و تبادل نظر کرد.
ولایتی ضمن خیر مقدم به هیئت روسی گفت :جمهوری اسلامی ایران و روسیه در مسیر همکاری‌های دو جانبه و بین‌المللی بطور مستمر نقطه نظرات خود را به صورت مستقیم و شفاف با یکدیگر تبادل می‌کنند و این سفر هم به دلیل اهمیت و جایگاه تبادلات و ارتباطات تحقیقاتی و پژوهشی و انتقال دیدگاه‌های دقیق به مسئولان و تصمیم‌گیران بسیار مهم و قابل توجه است.
وی افزود: مقامات عالی دو کشور عزم جدی برای ترسیم و تعیین روابط استراتژیک با یکدیگر دارند و در طول حدود 35 سال تجربه کار بین‌المللی و حضور در ملاقات‌های فراوان، باید تصریح کنم که ملاقات رئیس جمهور روسیه با مقام معظم رهبری بی‌نظیر و ویژه بوده و این نشانه اراده رهبران عالی دو کشور برای توسعه روابط است.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: در سطوح دیگر اجرایی و حتی برنامه‌ریزی‌های مرتبط باید همین اراده بطور جدی شکل گیرد و مراکز تحقیقاتی دو طرف در این زمینه می‌توانند نقش جدی و تاثیرگذار داشته باشند.
ولایتی نمونه همکاری‌های دو کشور در سوریه را یادآور شد و گفت :همکاری دو طرف در سوریه قابل توجه بوده و هست و می‌توان با در نظر گرفتن جنبه‌های مختلف آن، نسبت به تاکید بر نکات مثبت و رفع برخی مشکلات اقدام نمود.
وی تصریح کرد: همکاری دو کشور در سوریه بسیار مهم است و سناریوهایی که آمریکایی‌ها و برخی متحدین برای منطقه و از جمله رفتن بشار اسد و یا تجزیه سوریه به پنج قسمت طراحی  کرده‌اند، بی‌تردید برای مردم سوریه و کشورهای منطقه هیچ‌گونه منافعی را به دنبال نخواهد داشت و باید در این زمینه با هوشیاری عمل کرد و جمهوری اسلامی ایران قطعا با این طراحی‌های شوم ایستادگی خواهد کرد و بشار اسد خط قرمز ایران است و بدیلی برای وی برای حل مشکلات منطقه وجود ندارد و رئیس‌جمهور سوریه نیز همچون همیشه در مسیر محور مقاومت ایستادگی کرده است و ایران و روسیه هم اقتدار لازم را در منطقه دارند و حتما راه حل نظامی برای سوریه وجود ندارد.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام به حوزه‌های اقتصادی هم اشاره و تاکید کرد: در زمینه‌های اقتصادی، انرژی ،ترانزیتی و ... بستر‌های فراوانی برای همکاری وجود دارد که باید در این خصوص هم برنامه‌ریزی لازم صورت پذیرد ضمن آن که در دیگر زمینه‌ها در منطقه آسیای مرکزی، قفقاز و ... نیز امکان همکاری وجود خواهد داشت.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، خانم «یلنا سوپونینا» رئیس هیئت روسی نیز با اشاره به تلاش جدی دو طرف برای ترسیم نقشه راه همکاری‌ها گفت‌: روسیه تلاش دارد تا در تمامی عرصه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی بطور فعال عمل نماید و در این میان اهمیت ویژه‌ای برای روابط با جمهوری اسلامی ایران قائل است و مراکز تحقیقاتی دو طرف نقش بسیار مهمی در این زمینه دارند.