کد خبر: ۷۵۶۷۱
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۵
با استفاده از وام بسیج سازندگی صورت گرفت

اشتغالزایی یک زیتون‌کار برای 6 نفر در کرمانشاه

یک زیتون‌کار موفق در استان کرمانشاه توانسته با استفاده از صنایع تبدیلی علاوه بر کسب درآمد مناسب، برای 6 نفر اشتغالزایی کند.


شیرمحمد کرمی درباره علت روی آوردنش به عرصه فرآوری زیتون، می‌گوید: «8 سال است که در زمین‌های کشاورزی‌ام زیتون کشت می‌کنم. متاسفانه در بسیاری از این سال‌ها نتوانستم زیتون‌های برداشت شده را به قیمتی منصفانه و دارای توجیه اقتصادی بفروشم. وقتی زیتون‌های برداشت شده را می‌فروختم، قیمت آن به قدری نازل بود که حتی پول کارگری خودم هم در نمی‌آمد. تقریبا روی هر کیلو زیتون حداکثر بین 100 تا 200 تومان سود می‌کردم که واقعا هیچ بود.
او می‌افزاید: «خیلی‌ها از منجیل، رشت و طارم می‌آمدند در منطقه ما و زیتون را به قیمت 1500 تومان می‌خریدند. ما هم چاره‌ای نداشتیم. بعدها متوجه شدم که زیتون‌ها را فرآوری می‌کنند و تا کیلویی 15هزار تومان هم به فروش می‌رسانند. به این فکر افتادم که من هم وارد عرصه فرآوری زیتون شوم، زیتون را خودم فرآوری کنم و بفروشم اما سرمایه‌ای برای شروع کار در اختیار نداشتم.
کرمی خاطرنشان می‌کند: «توسط یکی از بچه‌های بسیجی روستا با وام اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی آشنا شدم و توانستم 30میلیون تومان دریافت کنم. با این مبلغ دستگاه سورت‌کن و بی‌هسته کن خریداری و کار فرآوری زیتون را آغاز کردم. در حال حاضر از فروش زیتون فرآوری شده به ازای هر کیلوگرم بین 4 تا 5 هزار تومان سود بدست می‌آوردم که با سود قبلی کیلویی 100 تا 200 تومان قابل مقایسه نیست.
این فعال اقتصاد مقاومتی می‌افزاید: «استفاده از صنایع تبدیلی کشاورز را به حق و حقوقش می‌رساند. درآمد و زندگی من زیر و رو شده است و خدارا شکر برای 6 نفر هم شغل ایجاد کرده‌ام و این برای خودم خیلی لذت‌بخش است. در منطقه ما هزار و 400 هکتار زمین زیر کشت زیتون است و استفاده از صنایع تبدیلی به سرعت در حال گسترش است. بسیاری از کشاورزان منطقه به فکر استفاده از صنایع تبدیلی برای فرآوری خرما افتاده‌اند.
او با اشاره به تاکید قرآن کریم بر زیتون، خاطرنشان می‌کند: «زیتون محصول بسیار پربرکتی است. کسانی که زیتون را کشت می‌کنند خوب می‌دانند که من چه می‌گویم و این برکت را با همه وجود لمس کرده‌اند. هر چقدر مردم بیشتر زیتون مصرف کنند، سلامت روح و روانشان بیشتر می‌شود.
شیر‌محمد کرمی که از جمله رزمندگان دفاع مقدس و از اعضای تیپ مقداد است پس از جنگ تحمیلی همواره به کار کشاورزی اشتغال داشته است. او درباره اقتصاد مقاومتی، می‌گوید: «مفهوم اقتصاد مقاومتی تازه در حال جا افتادن است. همین صنایع تبدیلی خودش بخش مهمی از اقتصاد مقاومتی است که به کشاورزان جان می‌دهد و به آینده امیدوارشان می‌کند. کشاورزی هم که ستون اصلی اقتصاد مملکت است. باید استفاده از صنایع تبدیلی و خاصیت‌های آن را به کشاورزان آموزش داد.