کد خبر: ۷۵۲۲۱
تاریخ انتشار : ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۷
نائب رئیس اتحادیه کارگزاران گمرکی:

دریافت مجوزهای گمرکی با مشکل روبرو است

نایب رئیس اتحادیه کارگزاران گمرکی با بیان اینکه اخذ مجوزهای گمرکی کالاهای وارداتی با مشکل روبرو است، گفت: ضعف اینترنت و زیرساخت ارتباطی، سامانه گمرکی رامختل می‌کند.



هوشنگ پلنگی در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به دیدگاه خود نسبت به سامانه جامع گمرک از نگاه کارگزاران گمرکی اظهار داشت: این سامانه در کلان موضوع خوب است، اما برای رسیدن به ایده‌آل کم و کاستی دارد و نمی‌توان گفت همه چیز مهیا است. این سامانه می‌تواند برای کارگزار رسمی گمرک خوب باشد.
نایب رئيس هیئت مدیره اتحادیه کارگزاران گمرکی با اشاره به مشکلات موجود در مباحث گمرکی بیان داشت: برخی نقص‌ها به گمرک باز نمی‌گردد. زیرساخت ارتباطی به خصوص اینترنت سامانه جامع گمرکی را ضعیف می‌کند و این سازمان به تنهایی نمی‌تواند همه امور گمرکی را انجام دهد و سازمان‌های مختلفی، از جمله جهاد کشاورزی، دامپزشکی، استاندارد، قرنطینه و بهداشت و درمان و دیگر دستگاه‌ها در امر تجارت دخیل هستند.وی لازمه تسهیل امور گمرکی را ایجاد ارتباط قوی و وسیع دانست و گفت: برای دریافت یک مجوز گمرک درخواست را به دستگاه متولی می‌دهد، اما به دلیل عدم ارتباط مناسب هدف‌گذاری شده پاسخ آن زمان‌بر است.
نایب رئیس اتحادیه کارگزاران گمرکی یادآور شد: در مقطعی مجوزهای دستی دیگر سازمان‌ها را گمرک می‌پذیرفت، اما از زمانی که مجوز دستی جمع شده مشکل وجود دارد و باید ارتباط سازمان‌ها با گمرک بیشتر باشد.
پلنگی یکی از مشکلات را مربوط به ترخیص کالا از کشتیرانی دانست و افزود: برخی شرکت‌های کشتیرانی، کانتینری 3 میلیون تومان سپرده نقدی می‌خواهندو برخی با اتحادیه تفاهم‌نامه داشته و امور بیمه و ترخیص را زودتر انجام می‌دهند. وی برخی موانع واردات کالا را مربوط به قبل از گمرک دانست و افزود: مثلاً کشتیرانی پول نقد از تولید می‌خواهد، اما اکنون این بخش با مشکل نقدینگی و کمبود منابع روبرو است.