ديروز صورت گرفت
مذاکرات کارشناسان فني ايران و 1+5 در وين
نشست کارشناسان فني ايران و گروه1+5 با حضور ناظران آژانس بينالمللي انرژي اتمي عصر ديروز در شهر وين برگزار شد.
نشست کارشناسان فني ايران و گروه1+5 با حضور ناظران آژانس بينالمللي انرژي اتمي عصر ديروز در شهر وين برگزار شد.
حميد بعيدينژاد مديرکل سياسي و بينالمللي وزارت امور خارجه کشورمان رياست هيئت ايراني را که کارشناسان تحريم و بانک مرکزي نيز در آن حضور داشتند برعهده داشت. در اين نشست در خصوص سازوکارهاي اجرايي توافق ژنو بحث و تبادلنظر شد.
به گزارش ايرنا رياست تيم کارشناسي گروه 1+5 نيز در مذاکرات ديروز برعهده «استفان کلمنت» دستيار «کاترين اشتون» مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا بود.
همچنين نمايندگاني در سطح مديران کل وزارت خارجه کشورهاي 1+5 متشکل از آمريکا، روسيه، انگليس، فرانسه، چين و آلمان در مذاکرات ديروز مشارکت داشتند «ترو واريو رانتا» معاون پادمان هاي آژانس بين المللي انرژي اتمي نيز به عنوان ناظر در مذاکرات حضور داشت.
«مرضيه افخم» سخنگوي وزارت امور خارجه پيشتر درباره برگزاري اين مذاکرات کارشناسي و حضور نمايندگان آژانس گفته بود که مديران و کارشناسان آژانس بين المللي انرژي اتمي از آن جهت که وظيفه نظارت بر اجراي تفاهمهاي هستهاي را برعهده دارند، به عنوان ناظر در اين مذاکرات شرکت مي کنند و شايد يکي از اهداف مهم حضور آژانس به عنوان ناظر اين است که فهم دقيق و کاملا درستي از تفاهمنامه پيدا کنند.
وي با بيان اينکه تمامي اعضا براي تفاهم نامه و اجراي آن قطعا بايد آمادگي کامل داشته باشند، اظهار داشت: گروه کارشناسي ايران و 1+5 لازم است ديدارهايي داشته باشند؛ همان گونه که ميدانيد ممکن است آمادگي 1+5 فرآيند طولاني تري داشته باشد اما در هر حال کاري حقوقي و زمان بر است.
«سيدعباس عراقچي» عضو تيم مذاکره کننده هسته اي نيز درباره مذاکرات کارشناسي ديروز گفته بود: کارشناسان فني ايراني شرکت کننده درمذاکرات ژنو از ديپلماتهاي باتجربه در وزارت امور خارجه هستند که علاوه بر بحث هستهاي، در عرصههاي ديگرنيز نظير خلعسلاح، صلح بينالملل، مبارزه با سلاح هاي شيميايي و سازمان کنفرانس اسلامي فعال هستند.
وي با بيان اينکه در نشست کارشناسي بر روي سازوکارهاي اجرايي توافق ژنو به بحث و بررسي خواهيم پرداخت تا توافق ژنو در مسير درست خود به سرانجام لازم برسد، افزود: کار تيم کارشناسان فني ما هنوز تمام نشده و در طول 6 ماه آينده بهصورت مداوم جلساتي از اين دست را خواهند داشت تا به ساز و کاري مطلوب براي اجرايي شدن توافق ژنو دست يابند.
هدف از انجام اين مذاکرات کارشناسي، تفاهم اعضا براي آماده سازي و اجراي برنامه اقدام مشترکي است که طرفين در ژنو3 درباره آن توافق کردند. ديپلمات ها مي گويند: اجرايي شدن تفاهمنامه هسته اي ژنو3 به آمادگي تمامي طرف ها بستگي دارد ولي شرايط نيز بايد براي اجراي آن آماده باشد. مذاکرات کارشناسي وين کمک مي کند تا ارزيابي دقيق تري را براي اعلام زمان بندي آن در اختيار داشته باشند. قرار است فردا(چهار شنبه) نيز ايران و آژانس بينالمللي انرژي اتمي در راستاي اجراي تفاهم نامهاي که ماه گذشته بين دو طرف در تهران امضا شد جلسهاي داشته باشند.