واکنش نمایندگان به اظهارات وزیر ارشاد
مجلس در خصوص احیای تشکل حامی فتنه سکوت نمیکند
برخی نمایندگان مجلس با انتقاد از اظهارات وزیر ارشاد درخصوص بازگشایی انجمن صنفی منحله روزنامهنگاران، تاکید کردند که مجلس در خصوص این انجمن منحله که در جهت احیای حامیان فتنه است، سکوت نخواهد کرد.
در همین رابطه، منصور حقیقت پور عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به تلاش برخی جریانها برای احیای انجمن صنفی روزنامهنگاران، گفت: احیای انجمن صنفی روزنامهنگاران در حقیقت تنها در راستای برخی فضاسازیهای سیاسی است که ارتباطی با فعالیتهای آزادانه رسانههای داخلی ندارد.
وی افزود: هم اکنون فضای کافی برای فعالیت رسانههای گوناگون در داخل کشور وجود دارد و برای پیگیری فعالیتهای صنفی روزنامهنگاران نیز نیاز به تشکلهای بدون سابقه سیاسی وجود دارد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ادامه داد: تشکیل چنین انجمنی نیز در گذشته تنها به منظور ایجاد خوراک برای سوء استفاده رسانههای بیگانه و برخی فعالیتهای غیرمرتبط با بحث روزنامهنگاری و مطالبات صنفی آنان مورد استفاده قرار میگیرد.
همچنین جواد کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد در این خصوص اظهار داشت: به طور کلی فضاهای جدیدی که در دولت جدید به وجود آمده موجب شده مدعیان فتنه دوباره تحلیل کنند که میتوانند به مبانی قدرت در کشور بازگردند و در عرصههای سیاسی و اجتماعی حضور یابند که این موضوع ناشی از عدم وجود گفتمان شفاف در دولت یازدهم در حوزه فرهنگ و اطلاعرسانی است.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: این افراد با توجه به محتوای مواضع وزیر ارشاد و آقای روحانی، اینگونه برداشت میکنند که باید به عرصه بازگردند در حالی که مواضع صریح و شفاف نظام جمهوری اسلامی ایران و قوه قضائیه و نخبگان روشن است که افرادی که در فتنه 88 نقش فعالی داشتند پذیرفته شده نیستند ولی در عرصه مسائل فرهنگی در حوزه کاری وزارت ارشاد متأسفانه این رخدادها را شاهدیم که علت عمده آن مواضع دوپهلو و بعضاً چراغ سبز نشان دادن به این جریانات است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه با تأکید بر اینکه انجمن صنفی روزنامهنگاران به خاطر تخلفات بارزی که داشت، به تعطیلی کشانده شد، گفت: چندی قبل نیز شاهد بودیم که حزب منحله مشارکت اقدام به فک پلمب دفتر این حزب کرد که با تذکر نمایندگان مجلس و اقدام به موقع قضایی، مجدداً این مرکز پلمب شد.
کریمی قدوسی بر همین اساس متذکر شد: انجمن صنفی روزنامهنگاران بر اساس گزارشات برجسته دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی و اقدامات دستگاه قوه قضائیه و شاکیان خصوصی که در این پرونده حضور داشتند، تعطیل شده است و اقدامی صرفاً اداری نبوده است.
بیژن نوباوه نماینده مردم تهران در مجلس نیز با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای فعالیت مجدد انجمن صنفی روزنامهنگاران گفت: در صورتی که در ارتباط با انجمن صنفی روزنامهنگاران تخلف قانونی صورت گیرد مجلس به موضوع ورود پیدا میکند.
وی افزود: فعالیت انجمن صنفی روزنامهنگاران به لحاظ قانونی باطل شده است و از همین رو این تشکل برای فعالیت مجدد باید مشکل قانونی خود را رفع کند.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: مجلس شورای اسلامی در قبال هر نوع اقدام غیرقانونی برای احیای انجمن صنفی روزنامهنگاران سکوت نخواهد کرد.
همچنین حجتالاسلام سید علی طاهری سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در گفتوگو با فارس با اشاره به برخی تلاشها برای احیای انجمن روزنامهنگاران، گفت: فعالیت این انجمن از طریق قانونی لغو شده و بدون مجوز قانونی هم نمیتواند احیا شود.
نماینده مردم گرگان با بیان اینکه انجمن روزنامهنگاران در فتنه 88 به حمایت از فتنه و افراد مشکلدار اقدام کرده بود، تصریح کرد: فعالیت انجمن روزنامهنگاران به هیچ عنوان با وظیفهای که این تشکل داشته، همخوانی نداشت.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس با انتقاد از اظهارات مسئولان فرهنگی برای احیای انجمن روزنامهنگاران، تاکید کرد: اظهارات آقای جنتی درباره احیای انجمن روزنامهنگاران صحیح نیست چرا که این انجمن به لحاظ قانونی باطل شده است.