کد خبر: ۷۳۸۷۰
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۵

ایران به جمع 8 کشور تولیدکننده شمش آنتیموان پیوست

ایران با بهره‌برداری از نخستین کارخانه تولید شمش آنتیموان در منطقه «سفیدآبه» استان سیستان و بلوچستان، به جمع هشت کشور تولیدکننده این شمش در جهان پیوست.



به گزارش خبرنگار ایرنا، این کارخانه دیروز با سرمایه‌گذاری 60 میلیارد ریالی با حضور مهدی کرباسیان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به بهره‌برداری رسید که امکان اشتغال 20 نفر را فراهم کرده و دارای 25 هزار تن ذخیره قطعی است.
خط تولید شمش آنتیموان سفیدابه با ظرفیت روزانه 1/5 تن سنگ ورودی و تولید 300 کیلوگرم شمش با عیار 99/96 است که پیش از این به صورت آزمایشی در مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران(کرج) راه‌اندازی و از کانسنگ با عیار 15 درصد، شمش آنتیموان تولید شد.
اکنون ایران به هشت کشور چین، روسیه، بولیوی، استرالیا، آفریقای‌جنوبی، تاجیکستان، مکزیک و آمریکا پیوست که این فلز استراتژیک را تولید می‌کنند.
فلز آنتیموان در صنایع مختلف از جمله الکترونیکی، پتروشیمی، نساجی، باطری‌سازی، شیمیایی، داروسازی، رنگ و نیز ساخت آلیاژهای محکم در برابر خوردگی و فرسودگی استفاده می‌شود و در سال‌های اخیر به سبب رشد مصرف این فلز، قیمت آن افزایش داشته است.
ذخایر آنتیموان کشور در استان سیستان و بلوچستان متمرکز است که تاکنون 25 هزار تن ذخیره قطعی با عیار 16 درصد در این استان شناسایی شده است.