رئیس شورای عالی استانها:
دولت سهم خود از هزینه بلیت مترو را پرداخت نکرده است
مهدی چمران گفت: دولت قرار بود یک سوم هزینه بلیت مترو را پرداخت کند ولی هنوز سهم خود را پرداخت نکرده است.
به گزارش فارس، رئیس شورای اسلامی شهر تهران در نشست خبری به مناسبت روز ملی شوراها درباره نوسازی بافت فرسوده، اظهار داشت: شهر ما بر روی گسلهای فعال وجود دارد و ما در شورا و شهرداری این مسئله را به شدت پیگیری و با وزارت راه و شهرسازی در جهت نوسازی بافتهای فرسوده و اقدام در این خصوص جلساتی داشتهایم.
وی افزود: در کشور ما بافت فرسوده دچار اشکال است و تا وقتی که بانکها، دولت، شهرداری و مردم با هم جلو نروند اقدامی صورت نمیگیرد.
رئیس شورای عالی استانها درباره توجه به حمل و نقل عمومی گفت: حدود چهار سال است که به هیچ شهری برای حمل و نقل عمومی کمک نشده است.
چمران افزود: در حوزه مترو به کلانشهرها کمکهای اندکی شده است و سرعت عملی در حوزه حمل و نقل عمومی نداریم.
وی بیان داشت: در مورد حمل و نقل عمومی تهران کمکهای لازم برای توسعه حمل و نقل عمومی از جمله حوزه اتوبوس و مترو صورت نگرفته است و شهرداری تهران خود نسبت به خرید اتوبوس اقدام کرده و سهمیهای از وزارت کشور اختصاص نیافته است.
چمران افزود: 8500 اتوبوس در شهر تهران فعال بوده که هم اکنون به 6 هزار اتوبوس رسیده است و از اتوبوسهای بالای 10 سال هم استفاده میشود در صورتی که اتوبوسها عمر مشخصی دارند و پس از آن باید از رده خارج شوند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران درباره افزایش نرخ کرایه تاکسیها نیز اظهار داشت: به رانندگان تاکسی نباید ظلم شود، افزایش کرایهها باید اعمال میشد و این اتفاق نیز افتاده است.
وی افزود: درباره افزایش نرخ بلیت مترو پیشنهاد مترو خیلی بیشتر بود و از افزایش 45 درصدی نرخ بلیت مترو 23 درصد افزایش یافته است، ولی به ازای خدماتی که مترو میدهد پولی که دریافت میکند چیزی نیست.
به گفته چمران دولت قرار بود یک سوم هزینه بلیت مترو را پرداخت و یک سوم دیگر را شهرداری بپردازد ولی هنوز دولت سهم خود را پرداخت نکرده است و اگر نیز درصدی پرداخت شده رقم آن بسیار پایین بوده است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: هزینه یک نفر با مترو حدود 1300 تومان به غیر از هزینههای نگهداری و ساخت تونل است.
وی درباره تعیین تکلیف بودجه شهرداری تهران گفت: فرمانداری تهران به مواردی از بودجه شهرداری ایراد وارد کرد که نهایتاً به شورای حل اختلاف ارسال شد.
چمران افزود: هم اکنون به غیر از چند مواردی که فرمانداری اشکال گرفته بود بودجه شهرداری تهران ابلاغ شده است و مسیر خود را سپری میکند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران درباره خروج کارخانه روغننباتی قو اظهار داشت: کارخانههای متعددی در آلودگی شهر تهران سهیم هستند و تنها کارخانه روغن نباتی قو نیست.
وی افزود: در منطقه 18 معادن شن و ماسهای وجود دارد که باید هرچه سریعتر جابجا شود و اگر جابجا نشود درخواست تشکیل شورای امنیت شهر و استان را خواهیم داد تا در این زمینه تصمیمگیریهای لازم انجام شود.
رئیس شورای عالی استانها درباره تعامل شورا با دولت نیز اظهار داشت: ما با دولت در تعامل هستیم و اخیرا نیز در سایر استانها اعضای شورای شهر گزارشهای خوبی مبنی بر ارتباط با مسئولان دولتی دادهاند.
به گفته چمران، در جمعآوری اخیر معتادان مشخص شد 60 درصد آنها که جمعآوری شدهاند برای سایر شهرستانها بودهاند که به تهران مهاجرت کردهاند.
وی افزود: در جمعآوری معتادین از سطح شهر شهرداری تهران 10 برابر بیشتر از وظیفه خود عمل کرده است و انتظار میرود سایر دستگاهها نیز در این خصوص ورود پیدا کنند و انتقادهایی که مطرح میشود را هم بپذیرند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به پرسشی مبنی بر مقصر شناخته شدن شهرداری تهران در نزاع کارواش سعادت آباد اظهار داشت: حادثه کارواش یک بحث حقوقی و مالکیتی دارد که باید بر اساس قانون حل شود این موضوع تاکنون از چند بعد مورد بررسی قرار گرفته است.
چمران گفت: در این حادثه عدهای لشکرکشی کردند و زد و خوردی صورت گرفته و شهرداری باید بازدارنده باشد تا زد و خوردی پیش نیاید ولی هر دو طرف در این حادثه زد و خورد داشتند.
وی افزود: اگر شهرداری عامل بازدارنده و آرام کننده نباشد در انجام وظیفه خود کوتاهی کرده است.