kayhan.ir

کد خبر: ۷۲۱۲
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۱:۳۷
در بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی

رئیس جمهور: غرب به جای قدردانی از ایران دانشمندان ما را ترور می‌کند

رئیس‌جمهور با اشاره به وسعت نظر اندیشمندان ایرانی در توسعه بدون منت علم و فناوری در دوران‌های گذشته گفت: غرب به جای قدردانی از کشورمان به عنوان پرچمدار علم و دانش دانشمندان ما را ترور می‌کند.
حسن روحانی دیروز در بیست‌وهفتمین جشنواره بین‌‌المللی خوارزمی، رازی و فارابی تصریح کرد: وقتی اندیشمندان این سرزمین پرچمدار علم و دانش بودند بدون منت این دانش را در اختیار دیگران قرار دادند و غرب هم در رنسانس از این علم و دانش ما بهره‌ها جست ولی امروز دنیا شاهد است که دستگاه‌های جاسوسی همین کشورها به خود اجازه می‌دهند تا با ترور دانشمندان ما از توسعه و پیشرفت در این کشور جلوگیری کنند.
وی افزود: هرکدام از این جشنواره‌ها نمادی از پیوند میان زنجیره دانش پژوهش و فناوری هستند که در نهایت هدفش توسعه علمی کشور است.
متاسفم از اینکه علم و فناوری ایدئولوژیک شد
رئیس‌جمهور افزود: خوارزمی‌ها، فارابی‌ها، ابن‌سیناها و بیرونی‌ها و بسیاری از اندیشمندان بزرگ دروازه علم و دانش را از این کشور به روی جهانیان باز کردند؛ متاسفم از اینکه از یک زمانی علم و فناوری، ایدئولوژیک شد، به این معنا که قدرت‌های بزرگ از شرق تا غرب، علم و فناوری را ابزاری برای قدرت یا سلطه تلقی کردند.
وی گفت: این قدرت‌ها به دنبال توسعه انحصاری افتادند، چه از زمانی که اردوگاه شرق و غرب درست شد و چه قبل از آن و چه امروز؛ و حال آنکه از دیدگاه اسلام زکات علم تعلیم و تعلم است و زکات علم آن است که علم را در اختیار دیگران قرار دهیم.
حسن روحانی به هزاران ساعت بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای ایران و اطمینان از صلح‌آمیز بودن آن اشاره کرد و با طرح این سوال که چرا غرب به‌رغم اینکه همه می‌دانستند جمهوری اسلامی ایران در این عرصه در مسیر صلح‌آمیز حرکت می‌کند متخصصین موشکی ما را از بین بردند در حالی که ما از موشک برای دفاع از کشور استفاده کرده و خواهیم کرد.
وی، خطاب به غربی‌ها گفت: بنا بود زکات علم ترویج آن باشد و  شما در NPT تعهد کردید که فناوری هسته‌ای را در اختیار دیگر کشورها قرار دهید.
رئیس‌جمهور در ادامه به دوران سلطه خارجی و حکومت استبدادی اشاره کرد و گفت: ما آن موقع دست نیاز به سمت دیگران دراز می‌کردیم اما آن‌ها مقداری که به مصلحت خود می‌دیدند در اختیار ما  می‌‌گذاشتند.
وی افزود: این دوران چند قرن به طول انجامید ولی مردم ما با انقلاب اسلامی، دوران احیا و بالندگی در زمینه علم و پژوهش را به وجود آوردند.
باید ارتباط علمی میان ایران و جهان برقرار شود
روحانی با اشاره به نیاز امروز کشور به تحرک ویژه در زمینه علم و برقراری ارتباط علمی با جهان تصریح کرد: یکی از پیام‌های جشنواره خوارزمی ارتباط علمی میان ایران و دیگر کشورهاست و به معنای آن است که در یک فضای مثبت جهانی مسیر علم هموارتر خواهد بود.
وی تصریح کرد: ایران که در فشار و تحریم توانست به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای برسد و رادیو دارو تولید کند و در همان شرایط و فشار جهانی در زمینه نانو، فناوری و علم فضایی تحرک خوبی داشته باشد، بدون شک در شرایط بازتر می‌تواند تحرک خود را سرعت بیشتری دهد.
رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه همه جشنواره‌های علمی باید عدالت علمی را مدنظر قرار دهند، افزود: باید عدالت میان تهران و استان و شهرستان و همچنین میان زن و مرد و اقوام مختلف وجود داشته باشد.
روحانی با بیان اینکه دانشمندان باید راه پیش پای دولت بگذارند تصریح کرد: این دولت معتقد است این عالمان و فرهیختگان هستند که باید اداره‌کنندگان واقعی کشور باشند.
وی تاکید کرد: اگر بنا باشد علم و پژوهش در خدمت سیاست و سیاستمداران قرار گیرد آن وقت نتیجه شومی در پی خواهد داشت، به همین دلیل سیاست و سیاستمداران باید در خدمت توسعه علم باشند.
بخش خصوصی باید
 وارد عرصه علم  و فناوری شود
روحانی با بیان اینکه بخش خصوصی و بخش‌های مردم نهاد باید به صحنه بیایند گفت: آنها می‌توانند علم، دانش و فناوری را شکوفا کنند؛ علم، تحقیق و پژوهش باید در اختیار انجمن‌‌های علمی، اساتید و بزرگان علم و فناوری باشد نه در اختیار کارمند دولت، چرا که  کارمند دولت نمی‌تواند هدایتگر مسیر فرهنگ و علم و دانش در این کشور باشد.
روحانی گفت امروز صنعت و کشاورزی ما نیاز به بهره‌وری دارد؛  برای بهره‌وری بیشتر باید اندیشمندان، نخبگان و پژوهشگران تلاش کنند. بخش سلامت جامعه ما نیاز به علم، تحقیق و پژوهش دارد. چه در زمینه بهداشت و چه در زمینه درمان باید صاحب‌نظران به صحنه بیایند.
گفتنی است در این جشنواره که با حضور جمع دیگری از مسئولان و استادان و پژوهشگران، وزیر علوم و معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور  در محل سالن اجلاس سران برگزار شد 16 طرح در بخش داخلی، 5 طرح در بخش خارجی و 3 طرح از دانشمندان ایرانی مقیم خارج به عنوان برگزیدگان نهایی معرفی شدند.
دکتر احمد اکبری رئیس سازمان پژوهش‌‌های علمی و صنعتی ایران دیروز پیش از سخنان رئیس‌جمهور با اشاره به فراخوان این جشنواره از اردیبهشت ماه سال جاری در داخل و خارج از کشور گفت: در نهایت 787 طرح در 17 گرایش به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که در مجموع 56 طرح به هیئت داوران جشنواره رسید.
به گفته اکبری، برگزیدگان خارجی از کشورهای آلمان، انگلستان، استرالیا، چین و مجارستان هستند.
وی اضافه کرد: در این دوره از جشنواره تعداد طرح‌های دانشمندان و برجستگان علمی خارج از کشور 126 طرح بود که از 36 کشور جهان به دبیرخانه واصل شد.
به گفته اکبری این جشنواره از حمایت 15 سازمان بین‌‌المللی و مراکز معتبر علمی جهان و چندین سازمان داخلی حمایت می‌شود.