kayhan.ir

کد خبر: ۷۱۷۲
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۱:۱۲
طبیب‌زاده:

تفکر ارتباط با غرب برای ایجاد رونق اقتصادی میراث کارگزاران و اصلاح‌طلبان است

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه تفکر ایجاد درهای باز اقتصادی تفکر کارگزاران و اصلاح‌طلبان بود، گفت: کلید مقاومت در مقابل ابرقدرت‌ها و استکبار جهانی ایستادگی است.
زهره طبیب‌زاده نوری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: اگر کارگزاران دولتی به جای ورود ماشین پورشه به موضوعات اساسی اقتصاد توجه می‌کردند، مشکلات حل می‌شد و اگر ارزی که تحصیل آن مشکل است را به اولویت‌های مردم می‌دادند و برای وارد کردن ماشین‌های خارجی که یک میلیارد دلار نیاز است، ارز اختصاص نمی‌دادند، ما یک گام جلو بودیم.
وی در خصوص مذاکرات هسته‌ای گفت: در مذاکرات ژنو ما در خصوص بسیاری از تأسیسات انرژی هسته‌ای‌مان در مقابل طرف غربی در حال کوتاه آمدن هستیم تا بتوانیم 4 میلیارد دلار در کشور اخذ درآمد کنیم، ولی از آن طرف یک میلیارد دلار برای ورود کالاهای غیر ضروری خرج می‌کنیم. لذا فرمایشات مقام معظم رهبری این است که اگر اتکا به نیروهای داخلی، تخصص داخلی، توانمندی‌ها و امکانات داخلی باشد، می‌تواند گره‌گشای مشکلات باشد.
طبیب‌زاده ادامه داد: اگر ارز کشور به صورت صحیح مدیریت می‌شد، هم اکنون دچار مشکلات نمی‌شدیم و این مسئله باعث نمی‌شد که شرایط اقتصاد داخلی را بحرانی جلوه بدهیم و بعد بگوییم که تنها راه حل این بحران کوتاه آمدن از ارزش‌ها و هم پیمانی با غرب است.
وی با اشاره به نفوذ یک تفکر انحرافی در دولت گفت: پس از جنگ دو تفکر در کشور وجود داشت؛ اولین تفکر درهای باز اقتصادی با ایجاد ارتباط با بانک تجارت جهانی و صندوق بین‌المللی پول بود و اینکه برای ایجاد رونق اقتصادی در داخل باید بتوان با غرب ارتباط داشت. این تفکر کارگزاران و اصلاح‌طلبان بود که دنبال رو آن بودند. چرا که آنها عمدتاً خودشان سهامدار شرکت‌هایی هستند که از رانت دولتی استفاده می‌کنند و تجارت و بازرگانی باعث افزایش امکانات مالی آنها می‌شود. به این دلیل بسیاری از مدیران دولت سازندگی و اصلاحات کارهای اقتصادی کرده و با این کارها ثروت‌های بادآورده و زیادی بدست آوردند و از رانت‌های دولتی ناشی از خصوصی‌سازی استفاده کردند و ثروت آنها بیشتر در تجارت است و آنها می‌خواهند با ارتباط با غرب دروازه‌های باز اقتصادی را ایجاد کرده و کالا وارد کنند.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: اما تفکر دوم تفکر امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری است که معتقد است باید تولید داخل را افزایش دهیم. البته کشورها معتقد هستند که برخی نیازهای خود را از کشورهای دیگر تأمین کنند، اما برای کشوری که رویکرد اعتقادی و ارزشی دارد نمی‌تواند به روابط آزاد تجاری با دنیا به راحتی دل ببندد، چرا که ممکن است به خاطر ارزشهایش این دروازه‌ها را ببندند و در آن صورت نمی‌تواند مواد اولیه مورد نیاز خود را وارد کند.
طبیب‌زاده گفت: کشوری که براساس پایه اعتقادی حرکت می‌کند و منافع غرب را با سیاست‌های استقلال‌طلبانه خود نشانه گرفته است، در معرض تحریم‌های خارجی قرار دارد و نباید شرایط عادی اقتصادی را برای خود تصور کند. بلکه باید تولیدات و نیازهای استراتژیک خود را همیشه در برنامه کاری قرار داده و این نیازها را در داخل تولید کند. اما متأسفانه ما این تفکر را از ابتدای انقلاب اسلامی نداشتیم یعنی به دلیل سلطه 16 ساله دو دولت اصلاحات و سازندگی این رویکرد در کشور وجود نداشته است و مبنای این دو دولت اصالت به تجارت و بازرگانی بوده است و به این دلیل براین اساس به درستی عمل نکردند.
وی اظهار داشت: نمی‌خواهم بگویم که دولت آقای احمدی‌نژاد سیاست‌های رهبری را دنبال می‌کرده است. آنها نیز خطاهایی داشتند و در برخی زمینه‌ها که باید سرمایه‌گذاری می‌شده، سرمایه‌گذاری صورت گرفته است.
به گزارش تسنیم، وی خاطرنشان کرد: متأسفانه در دولت دهم این رویکرد، درست نبود و برنامه‌هایی که در دولت نهم در زمینه‌های اقتصادی پیگیری شد، محقق نشد و مشکلات موجود کشور همچنان وجود دارد. بخصوص در تولید گندم و خرید آن که از کشاورزان توسط دولت دهم سیاست‌های غلطی اعمال شد که باعث وارد کردن گندم از خارج از کشور شد یا در زمینه صنعت خودروسازی دولت نهم و دهم می‌توانست در طراحی موتور در داخل تلاش کند، ولی کارهای کلیدی صنعت خودروسازی در طول دوران دولت مهرورزی صورت نگرفت.