kayhan.ir

کد خبر: ۷۱۵۰۰
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۴
نامه ۱۶۰ نماینده مجلس:

زیر سؤال بردن سیاست توسعه موشکی هم‌سخنی با اوباما و غرب است

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با امضای بیانیه‌ای از سیاست‌ها و برنامه‌های دفاعی موشکی جمهوری اسلامی ایران حمایت کردند.


روز گذشته نمایندگان مجلس شورای اسلامی  در چهارصد و ششمین جلسه علنی خود رسیدگی به گزارش کمیسیون مشترک در مورد لایحه دائمی شدن برخی از احکام برنامه‌های توسعه را در دستور کار خود دارند.
بیانیه نمایندگان
 در حمایت از توسعه توان موشکی
در ابتدای مجلس 160نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی پارلمان با امضای بیانیه‌ای از سیاست‌ها و برنامه‌های دفاعی موشکی جمهوری اسلامی ایران حمایت کردند.
در ابتدای این بیانیه آمده است ، در نظام حاکم در جهانی که تنها سلاح حرف اول را می‌زند و حقوق بشر ابزاری برای سلاح‌داران علیه انسان‌های آزاد شده و رژیم‌های غیروابسته است، نیز واقعیت‌هایی که پیرامون ما می‌گذرد از جمله اتحاد آمریکا، رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی و مرتجعین منطقه علیه کشورهای محور مقاومت چون سوریه، تجهیز آدم‌خواران وابسته به غرب و وهابیت مانند داعش به سلاح‌های پیشرفته همه دلایل متقن و منطقی است بر مجهز شدن ملت ایران به سلاح‌های استراتژیک و متعارف است.
در ادامه افزوده شده است، این نیز یکی از طنزهای تاریخ است که آمریکا از یک طرف پیوسته ایران را تهدید به حمله نظامی می‌کند و از سوی دیگر از ایران می‌خواهند که از سیاست توسعه دفاعی و موشکی خود دست بکشد.
در بخشی دیگر از این بیانیه خاطرنشان شده است ، آیا زیر سؤال بردن سیاست توسعه موشکی در چنین زمانی از سوی بعضی در داخل کشور هم سخنی با اوباما و رژیم‌های جهان‌خوار غرب نیست؟ آیا این مواضع شک برانگیز همراهی با رژیم غاصب اسرائیل نیست؟
در بخش پایانی این بیانیه تاکید شده است ما نمایندگان امضا‌کننده ضمن حمایت از منافع ملت ایران در توسعه توان دفاعی و موشکی هرگونه اقدام در جهت تضعیف امنیت ملی ایران را محکوم‌ می‌کنیم.
همچنین 187 نفر از نمایندگان مجلس طی نامه‌ای از تلاش‌های شبانه‌روزی پلیس راه، هلال‌احمر و اورژانس در ایام نوروز 95 تقدیر و تشکر کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی پارلمان و در ادامه بررسی جزئیات لایحه دائمی شدن برخی احکام قوانین برنامه‌های پنجساله توسعه جمهوری اسلامی ایران، با ماده 15 لایحه تنظیم برخی از احکام برنامه‌های توسعه کشور موافقت کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی به منظور تنظیم تعهدات ارزی کشور دستگاه‌های اجرایی را ملزم به اعلام فهرست کلیه‌ حساب‌های ارزی خارج از کشور به بانک مرکزی کردند.
 مجوز شهرداری‌ها برای انتشار اوراق مالی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه نشست علنی دیروز پارلمان و در جریان بررسی لایحه تنظیم برخی از احکام برنامه‌های توسعه‌ کشور، ماده 16 این لایحه را تصویب کردند.
وکلای ملت در این ماده به شرکت‌های دولتی و شهرداری‌‏ها اجازه دادند در راستای تأمین منابع ارزی طرح‌های سرمایه‌گذاری خود، با مجوز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و پس از تأیید وزارت امور اقتصادی و دارایی با رعایت قوانین مالی مربوطه اقدام به انتشار اوراق مالی نمایند. تضمین اصل و سود این اوراق با شرکت‌ها و شهرداری‏‌های مذکور است.
قانون اساسنامه صندوق توسعه ملی دائمی شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه دائمی شدن برخی از احکام برنامه‌های توسعه کشور ماده 17 این لایحه را که مربوط به احکام صندوق توسعه ملی است، تصویب کردند.
شرایط تداوم فعالیت
 حساب ذخیره ارزی
وکلای ملت در نشست علنی پارلمان، با اصل ماده 18 لایحه تنظیم برخی از احکام برنامه‌های توسعه کشور موافقت کردند.
 از همین روی  نمایندگان مجلس شرایط تداوم فعالیت حساب ذخیره ارزی حاصل از عواید نفت خام را تعیین کردند.
تعیین ترکیب اعضای شورای
 پول و اعتبار
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اصل ماده 19 لایحه تنظیم برخی از احکام برنامه‌های توسعه کشور موافقت کردند.
به موجب این ماده، سقف سهم مشارکت طرف خارجی از تأسیس بانک ایرانی موضوع قانون اجرای سیاست‌‌های کلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی مصوب 25/3/1389 و اصلاحات بعدی آن با پیشنهاد بانک مرکزی و تصویب شورای پول و اعتبار تعیین می‌شود.
وکلای ملت ماده 20 لایحه مذکور را هم به تصویب رساندند که طبق آن ترکیب مجمع عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را تعیین کردند.
شرایط تعیین بانک عامل
 نیروهای مسلح
بهارستان نشینان در ادامه بررسی جزئیات لایحه دائمی شدن برخی احکام قوانین برنامه‌های پنجساله توسعه جمهوری اسلامی ایران، ماده 22 این لایحه را پس از بحث و بررسی به تصویب رساندند.
نمایندگان مجلس مصوب کردند که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران می‌توانند بانک عامل خود را از بین بانک‌های دولتی، با هماهنگی و تأیید ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تعیین نمایند.
موارد مجرمیت
 مدیران متخلف بانک‌ها
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی پارلمان و در ادامه بررسی لایحه دائمی شدن برخی احکام قوانین برنامه‌های پنجساله توسعه جمهوری اسلامی ایران، ماده 23 این لایحه را با اصلاحاتی به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس، تأسیس، ثبت، فعالیت و انحلال نهادهای پولی و اعتباری از قبیل بانک‌ها، مؤسسات اعتباری غیربانکی، تعاونی‌های اعتبار، صندوق‌های قرض‌الحسنه، صرافی‌ها و شرکت‌های واسپاری (لیزینگ‌ها) و همچنین ثبت تغییرات نهادهای مذکور فقط با اخذ مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و به موجب مقررات مصوب شورای پول و اعتبار امکان‌پذیر است.
به موجب این مصوبه  کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از دولتی و غیردولتی از قبیل سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف به رعایت مفاد این ماده و همکاری با بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران می‌باشند.
همچنین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بر اساس مقررات قانونی، اختیار سلب صلاحیت حرفه‌ای و لغو مجوز و محکومیت متخلفان فعال در حوزه پولی به پرداخت جریمه را دارد. در صورت سلب صلاحیت حرفه‌ای، اعضای هیأت‌ مدیره و مدیران عامل بانک‌ها و مؤسسات اعتباری توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از مسئولیت مربوطه منفصل می‌شوند. ادامه تصدی مدیران مربوطه در حکم تصرف غیرقانونی در اموال عمومی محسوب می‌شود. مبلغ مندرج در بند (2) ماده (44) قانون پولی و بانکی کشور به پانصد میلیون (500/000/000)ریال افزایش می‌یابد و هر سه سال یک‌بار براساس رشد شاخص بهای کالا و خدمات مصرفی اعلامی به‌صورت رسمی به پیشنهاد بانک مرکزی توسط هیئت‌ وزیران تعدیل می‌گردد.
ممنوعیت برقراری موانع
 غیرتعرفه‌ای
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی پارلمان و در ادامه بررسی لایحه دائمی شدن برخی احکام قوانین برنامه‌های پنجساله توسعه جمهوری اسلامی ایران، ماده 24 این لایحه را به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس، برقراری موانع غیرتعرفه‌ای و غیرفنی برای واردات به جز در مواردی که رعایت موازین شرع اقتضاء می‌کند، ممنوع است. موارد استثناء به تصویب هیئت وزیران می‌‌رسد.
ممنوعیت وضع مالیات
برای صادرات کالاهای مجاز و غیریارانه‌ای
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی دیروز (دوشنبه) پارلمان و در ادامه بررسی جزئیات لایحه دائمی شدن برخی احکام قوانین برنامه‌های پنجساله توسعه جمهوری اسلامی ایران، ماده 25 این لایحه را پس از بحث و بررسی به تصویب رساندند.
نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای، وضع هر گونه مالیات یا عوارض برای صادرات کالاهای مجاز و غیریارانه‌ای و جلوگیری از صادرات هر گونه کالا به منظور تنظیم بازار داخلی را ممنوع کردند.
تشکیل گروه اقتصادی
در قالب شرکت مدنی مجاز شد
وکلای ملت در ادامه بررسی جزئیات لایحه دائمی شدن برخی احکام قوانین برنامه‌های پنجساله توسعه جمهوری اسلامی ایران، ماده 26 این لایحه را پس از بحث و بررسی به تصویب رساندند.
طبق مصوبه مجلس، تشکیل گروه اقتصادی با منافع مشترک با مشارکت دو یا چند شخص حقیقی و حقوقی به منظور تسهیل و گسترش فعالیت اقتصادی و تجاری برای یک دوره محدود و براساس قراردادی کتبی پس از ثبت در مرجع ثبت شرکت‌ها در قالب شرکت مدنی و ضوابط و شرایط مربوط به آن و با رعایت موازین اسلامی و اصل منع اضرار به‌غیر و منع انحصار مجاز است.
تاسیس کارگزاری و نمایندگی
 بیمه خارجی در ایران
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی جزئیات لایحه دائمی شدن برخی احکام قوانین برنامه‌های پنجساله توسعه جمهوری اسلامی ایران، ماده 28 این لایحه را پس از بحث و بررسی به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس، اداره امور بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران بر اساس قانون تأسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه‌گری مصوب 1350 و مصوبات شورایعالی بیمه می‌باشد.
ممنوعیت ایجاد سکونت‌گاه دائم
 در محدوده نیروگاه‌های هسته‌ای
بهارستان نشینان و در ادامه بررسی جزئیات لایحه دائمی شدن برخی احکام قوانین برنامه‌های پنجساله توسعه جمهوری اسلامی ایران، ماده 29 این لایحه را پس از بحث و بررسی به تصویب رساندند.
نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای هر گونه احداث مستحدثات جدید، تملک، جابجایی، صدور سند و تغییر کاربری اراضی در محدوده ایمنی نیروگاه‌ها و تأسیسات هسته‌ای به عنوان سکونتگاه دائم را ممنوع کردند.
تشکیل «ستاد آب کشور»
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی جزئیات لایحه دائمی شدن برخی احکام قوانین برنامه‌های پنجساله توسعه جمهوری اسلامی ایران، ماده 30 این لایحه را پس از بحث و بررسی به تصویب رساندند.
نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای تکالیف وزارت نیرو برای مدیریت جامع و توسعه پایدار منابع آب در کشور را تعیین کردند.
نطق‌ها و تذکرات
علی جلیلیان نماینده مردم اسلام آباد غرب و دالاهو در مجلس شورای اسلامی در انتقاد از کارشکنی آمریکا در مورد اجرای برجام، تصریح کرد: اجرای ناموفق برجام و کارشکنی آمریکا در مورد آن نشان می‌دهد که نمی‌توان هیچ اعتمادی به آمریکا داشت.
ابوالقاسم خسروی سهل‌آبادی نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر نظر مقام معظم رهبری در مورد توجه به ظرفیت‌های صنایع داخل کشور، راه علاج مشکلات کشور را پیمودن راه اقتصاد مقاومتی با توکل به خدا و استفاده از همه فرصت‌ها دانست.