کد خبر: ۷۱۰۶۲
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۱
ظریف در استرالیا:

طرف مقابل وارد مذاکره شد چون راه دیگری نداشت

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان این که طرف مقابل از آنجا وارد مذاکره شد که فهمیدند راه دیگری نیست، توافق وین را یک تغییر پارادایم دانست و افزود: برخی تغییر دولت در سوریه را مقابله با نفوذ تهران می‌دانند.



به گزارش فارس،  وزیر خارجه کشورمان که در ادامه سفرش به استرالیا وارد سیدنی شد، صبح چهارشنبه با تجار و صاحبان صنایع استرالیا در محل سازمان تجارت و سرمایه‌گذاری استرالیا در دفتر سیدنی در خصوص راه‌های گسترش همکاری‌های اقتصادی دیدار و گفت‌وگو کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان در دیدار با نخبگان موسسه مطالعات امور بین‌المللی استرالیا در سیدنی با بیان این که در آینده با تهدیدات، فرصت‌ها و چالش‌های مشترک مواجهیم، به اقدامات تروریستی داعش و گسترش نفوذ آنها و به تعدادی از اعضای داعش که به زبان انگلیسی صحبت می‌کنند اشاره کرد و افزود: ایرانیانی که مانع ورود داعش به بغداد و دمشق شدند، تروریست نامیده شدند.
وی با بیان این که ما در حال حاضر با تهدید نظامی مواجه نیستیم بلکه با تهدید فرهنگی مواجهیم، توافق وین را یک تغییر پارادایم دانست و تصریح کرد: ما می‌خواهیم عنصر کلیدی بوده و نقش مهمی در جهان و منطقه ایفا کنیم. وزیر خارجه ایران، بامداد چهارشنبه در حساب کاربری‌اش در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: نه برجام و نه قطعنامه شورای امنیت، هیچ یک ایران را از (فعالیت‌) با موشک‌هایی که برای سلاح‌های هسته‌ای طراحی نشده‌اند، منع نمی‌کند. این سند را بخوانید: به انگلیسی ساده نوشته شده است، نه به زبان فنی حقوقی.
ظریف در ادامه نوشت: من کسانی که ایران را به اقدامات تحریک‌آمیز متهم می‌کنند به چالش می‌طلبم تا همان اظهارات سردار سپاه را ابراز کنند: «جز برای دفاع از زور استفاده نخواهیم کرد». دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سوالی درباره آزمایش‌های اخیر موشکی ایران تاکید کرد که این اقدامات علیه متن یا روح توافق (هسته‌ای و همچنین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل) نیست و تأکید کرد: موشک‌ها برای دفاع ما، ضروت دارند. یک تعصب و غرض‌ورزی در این باره وجود دارد که ایران نباید قادر به دفاع از خود باشد، از ما نباید سوال و خواسته شود که از کشور خود دفاع نکنیم.
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه با بیان این که مردم ایران بزرگ منشی را به دنیا نشان دادند و ثابت کردند که فشار تحریم، کمبود دارو و امکانات باعث نمی‌شود آنها تسلیم شوند، تصریح کرد: طرف مقابل از آنجا وارد مذاکره شدند که فهمیدند راه دیگری نیست.
ظریف در سخنانی در دانشگاه ملی استرالیا نسبت به تلاش برای تغییر مرزها در خاورمیانه به شدت هشدار داد. به گزارش فارس، وال استریت ژورنال نوشت: محمد جواد ظریف در پاسخ به سوالی درباره تغییر مرزها در خاورمیانه و تاثیرات آن با اشاره به این که تغییر باید در نحوه حکومتداری و نحوه تعامل ما با یکدیگر باشد، گفت: تغییر دادن مرزها تنها وضعیت را بدتر خواهد کرد و اگر شما (به متون مذهبی) باور دارید، شروع آرماگدون (جنگ‌های آخرالزمانی) خواهد بود.