kayhan.ir

کد خبر: ۷۰۳
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۵
تکليف ايران در بازي با نيجريه روشن مي‌شود

3 بازي انجام مي‌دهيم و برمي گرديم


به نظر من واقعيت آن طور که برخي خوشحال شده‌اند و مي‌گويند گروه خوبي نصيب‌مان شده، نيست. گروه ما داراي پيچيدگي‌هاي متعددي است. ما در اين گروه با سه گونه فوتبال متفاوت روبه‌رو هستيم.
کلاس درس آرژانتين
فوتبال آرژانتين، چکيده فوتبال آمريکاي لاتين است. فوتبالي با پاس‌هاي کوتاه و بازيکناني دونده؛ به ويژه فوتبال آرژانتين در پرس کردن حريف و دوندگي در زمين حريف شاخص است. اين تيم از سبکي پيروي مي‌کند که به "Fast break attack” معروف است و به اين معناست که حمله حريف را قطع مي‌کند و بلافاصله ضد حمله مي‌زند. نمونه بارز اين سبک را در بازي بارسلونا مي‌بينيم و اين همان سبکي است گوارديولا خيلي به آن علاقه دارد. بازي با اين سبک نيازمند اين است که خط دفاع در حفظ توپ و طراحي بازي نقش زيادي بازي کند. چون فوتبال ما در اين زمينه ضعف دارد، اين بازي مي‌تواند کلاس درسي براي ما باشد که بعدها درباره‌اش بسيار صحبت کنيم.
فشار روي دفاع و هافبک هاي دفاعي
آرژانتين خيلي راحت توپ‌گيري مي‌کند و در اين کار استاد است. اين تيم - بر خلاف تصور برخي – از کناره‌ها به ما حمله نخواهد کرد و بيشتر تلاش مي‌کند از مرکز و عمق به دروازه ما برسد. آن‌ها در گذشته با مارادونا و کانيگيا همين سبک را داشتند و حالا هم با وجود مسي همين شيوه را دنبال مي‌کنند. به همين دليل مي‌شود با قاطعيت گفت که دفاع مرکزي و هافبک‌هاي دفاعي ما در آن بازي خيلي در فشار خواهند بود.
در فوتبال آرژانتين و فوتبال روز دنيا، اصطلاحي حاکم است تحت عنوان "Rotation” يا همان چرخش بازي. در اين سبک مهاجمان دائم در حال تغيير موضع و پست هستند و مدافعان حريف نمي‌توانند روي خواص تهاجمي يک مهاجم تمرکز کنند و به ندرت مي‌شود که بگوييم چه کسي با چه کسي جنگ رودررو خواهد داشت. يکي از اهداف اين سبک بازي همين است. به همين دليل هم هست که ستارگان کنوني فوتبال کمتر آسيب مي‌بينند چون با يک مدافع خاص در بازي‌هايشان طرف نيستند.
بازي با آرژانتين پنالتي خواهد داشت
آنچه از اکنون مي‌شود پيش‌بيني کرد اين است که بازي با آرژانتين پنالتي خواهد داشت و حريف ما به دفعات صاحب ضربه‌هاي ايستگاهي پشت محوطه جريمه مي‌شود. اين کار باعث مي‌شود که کارت‌هاي زرد ما بالا برود و احتمال محروميت چند بازيکن ما از حضور در بازي سوم وجود دارد.
کي‌روش تيم ملي را طوري ساخته که برابر همه حريفان چه تايلند و لبنان و چه هر تيم ديگري زمان حمله حريف، سريع جمع مي‌شود. ايران هيچ تلاشي نمي‌کند که توپ‌گيري کند و آن قدر جمع مي‌شود که حريف توپ را از دست بدهد و آن وقت با يک توپ بلند يا جابه‌جايي دو نفره ضد حمله مي‌زند. گل قوچان نژاد به کره جنوبي که صعود ما را به جام جهاني قطعي کرد روي همين اصل به ثمر رسيد. اين کار برابر تيم‌هايي که با هفت نفر به دروازه ما حمله مي‌کنند جواب نمي‌دهد. سبک "قطع حمله حريف و ضد حمله” در جام جهاني زير 19 ساله‌ها در سال 2007 اجرا شد و حالا همان بازيکنان در تيم‌هاي ملي کشورهايشان هستند. آرژانتين هم همين سبک بازي را دارد.ما اگر قرار باشد با شکلي که کي‌روش براي ما طراحي کرده برابر آرژانتين بازي کنيم به شدت پرس مي‌شويم و همان توپي را که به دست آورديم از ما مي‌گيرند و همان را به گل تبديل مي‌کنند.
جنگ واقعي قدرت بدني در بازي با نيجريه 
قصه نيجريه کاملا با آرژانتين فرق مي‌کند. اين جا ديگر بازي سرعتي و پاس‌هاي کوتاه به بازي قدرتي تبديل مي‌شود. ميانگين قد نيجريه‌اي‌ها يک متر و هشتاد سانتي‌متر است و توده عضلاني آن‌ها بالاست. جنگ بدني، استارت بلند، گام و پرش بلند و سرزدن‌هاي قدرتي جزو بازي نيجريه است. در اين بازي احتمالا پرس در دستور کار حريف نيست چون چابکي آرژانتيني‌ها را در اجراي آن ندارند. در عوض فشار در منطقه مياني زمين خواهد بود.اگر رضا حقيقي به تيم اضافه شود خيلي خوب است ولي ممکن است اين اتفاق نيفتد. آندو و نکونام به همراه دو هافبک چپ و راست تيم ملي ميانگين سني بالايي دارند. ما برابر نيجريه جنگ واقعي بدني در ميان زمين خواهيم داشت.ضمن اينکه ما مجبور هستيم تمام آن چه داريم را در بازي با نيجريه به ميدان بفرستيم. اميدوارم آن بازي به خير و خوشي بگذرد ولي مي‌شود حدس زد که در آن بازي آسيب ديدگي‌هايي خواهيم داشت و آرايش تيم براي بازي دوم حتما تغيير خواهد کرد. فوتبال درگيرانه‌اي با نيجريه خواهيم داشت.
بازي اول حکم فينال را دارد
قصه بازي ما با نيجريه با ساير ديدارها فرق مي‌کند چون اين بازي براي تيم دوم گروه حکم فينال را دارد. فعلا همه معتقدند که ايران و بوسني هم‌تراز هستند در حالي که اين طور نيست. ما آسيايي هستيم و آن‌ها اروپايي اما خيلي‌ها مي‌گويند خوب شد که با بوسني هم‌گروه شديم. اگر فرض کنيم که هر کدام از ما مي‌توانيم ديگري را شکست دهيم، آن وقت نتيجه ديدار ما و بوسني برابر نيجريه مهم مي‌شود. آنچه در اين ميان خوب نيست و ماجرا را پيچيده مي‌کند اين است که بازي اول ما با نيجريه است.به اين دليل مي‌گويم که مجبور هستيم تمام آن چه داريم را در اين بازي به ميدان بفرستيم. اميدوارم آن بازي به خير و خوشي بگذرد ولي مي‌شود حدس زد که در آن بازي آسيب ديدگي‌هايي خواهيم داشت و آرايش تيم براي بازي دوم حتما تغيير خواهد کرد. فوتبال درگيرانه‌اي با نيجريه خواهيم داشت.البته يادمان باشد که به هيچ وجه نمي‌توانيم بازي با نيجريه را شبيه‌سازي کنيم چون باعث آسيب ديدگي بازيکنان ما مي‌شود. مي‌توانيم با تيم‌هايي که قدرتي بازي مي‌کنند مانند عراق ديدار تدارکاتي داشته باشيم.
اين بوسني آن بوسني نيست 
وقتي به بازي سوم مي‌رسيم، تکليف‌مان روشن شده و ممکن است شرايط مانند جام جهاني 2006 و بازي تشريفاتي ما با آنگولا باشد. خيلي‌ها مي‌گويند گروه ما خيلي خوب است در حالي که ما تکليف خود را در اين گروه فقط با دو بازي مي‌توانيم روشن کنيم و يک بازي عملا براي ما بي‌تفاوت است. اگر بازي آخرمان با آرژانتين بود خيلي فرق مي‌کرد يا اگر بازي اول ما با نيجريه نبود بهتر بود.
ما چند بار تيم بوسني و هرزگوين را برده‌ايم اما در سال‌هايي که کشورشان درگير جنگ و خونريزي بوده است. آن‌ها در سال‌هايي که جنگ داشتند 27 نفر از جوان‌هاي خود را از کشور جدا کرده بودند تا زنده بمانند و در آينده پرچم کشورشان را بالا ببرند. آن‌ها در کشورهاي اروپايي اردو مي‌زدند و چند بار هم به ايران آمدند. ما بوسني را چند بار برديم اما اين بوسني آن بوسني نيست. کارشناسان محترمي که مي‌گفتند ما چند بار بوسني را برده‌ايم نگفتند که آن زمان خانواده ملي‌پوشان حريف زير آتش دشمن بودند. آن‌ها بعد از سال‌هاي تلخ گذشته آمده‌اند که کشورشان را احيا کنند و بنابراين بازي سختي با آن‌ها خواهيم داشت. البته اگر در روز خوب‌مان با اين تيم بازي کنيم، پيروزي‌مان بعيد نيست.
حرف پاياني
قطعا در جام جهاني سه بازي انجام مي‌دهيم ، از گروه صعود نمي‌کنيم و برمي گرديم.
نویسنده : جلال چراغپور