kayhan.ir

کد خبر: ۶۹۹۴۳
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۳

روستای رباط میل اراک؛ الگویی از اقتصاد مقاومتی

روستای رباط میل از توابع شهرستان اراک - مرکز استان مرکزی - با تولید انواع کابینت و زنجیره صنایع وابسته آن، به الگویی برای اقتصاد مقاومتی تبدیل شده است.


روستای رباط میل واقع در 10 کیلومتری شهر اراک یکی از کانون‌های روستایی مستعد برای پذیرش بنگاه‌های تولیدی و اقتصاد مقاومتی است که اغلب مردم آن در صنعت کابینت‌سازی مشغول به کار هستند و اهالی این روستا را می‌توان جزء کارآفرینان موفق کشور دانست.
مردم این روستا با تلاش توانسته‌اند مصداق موفقی از روستای صنعتی در استان مرکزی باشند. دهیار روستای رباط میل می‌گوید: این روستای صنعتی دارای 250 کارگاه کابینت‌سازی و 50 کارگاه مشاغل وابسته به این حرفه است.
اکبر دبیری‌‌فر افزود: در هر کارگاه به طور میانگین پنج نفر اشتغال مستقیم دارند و حداقل 10 فرصت شغلی غیرمستقیم نیز در آن ایجاد شده و می‌توان گفت که هر روز حدود 800 نفر از ساکنان روستاهای اطراف برای کار در کارگاه‌های تولیدی به رباط میل می‌آیند.
قدمت فعالیت‌های صنعتی در این روستا به 50 سال می‌رسد.
وی در خصوص نحوه اشتغال، گسترش و روی آوردن مردم این روستا به این حرفه گفت: ساکنان این روستا ابتدا گرایش به اجاق گازسازی داشتند ولی در گذر صنعتی شدن کارآفرینان رباط میلی دایره فعالیت‌های شغلی خود را بسط داده و در حال حاضر با وجود تنوع بالای کارگاه‌های صنعتی، غالب کارگاه‌ها کابینت‌ساز هستند و به صورت تخصصی در این رشته وارد شده‌اند.
دهیار روستای رباط میل افزود: به دنبال گسترش و رونق حرفه‌های صنعتی در روستا هستیم تا آن را به قطب کابینت‌سازی تبدیل کنیم.
دبیری‌فر، کمبود نقدینگی، همکاری کمرنگ اتحادیه صنف کابینت‌سازان، نبود قدرت رقابت به دلیل هزینه‌های بالا، رسیدگی و ساماندهی کمرنگ مشکلات این کارگاه‌ها را از مشکلات شاغلان صنعتی این روستا دانست.
روستای رباط میل در  دهستان سده قرار دارد و دارای 575 خانوار و 1400 نفر جمعیت است.
کارآفرینان این روستا با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند. سود بالای مالیات،‌ کمبود امکانات، نداشتن شهرک صنعتی کابینت، حمایت نکردن صندوق‌های اعتباری از کارگاه‌های زودبازده، از جمله مشکلات کارآفرینان این روستا است.
بخشدار مرکزی اراک نیز با بیان اینکه  روستای رباط میل نقش مهمی در رونق اقتصاد تولیدی در استان مرکزی را بر عهده دارد، گفت: با وجود اینکه این روستا در حد فاصل اراک - شازند واقع شده که کانون آلودگی هوا است باید از تسهیلات و اعتبارات عوارض آلایندگی بیشتر بهره‌مند شود و این اعتبارات در مسیر تقویت زیرساخت‌های صنعتی آن به کار برده شود.
علیرضا زارعی افزود: در حال حاضر 80 درصد عوارض آلایندگی واحدهای بزرگ منطقه به شازند و 20 درصد دیگر به اراک تعلق می‌گیرد و این توزیع ناعادلانه اعتبار برای این منطقه باید اصلاح شود، زیرا روستای رباط میل توسط صنایع آلاینده احاطه شده و باید از عوارض آلایندگی برای گسترش کارآفرین بهره‌مند شود.
وی بر ایجاد زیرساخت‌های لازم از جمله راه‌اندازی بانک، اتحادیه و صنف مستقل کابیت‌سازان و تجمیع کارگاه‌های روستا در قالب شهرک صنعتی مستقل، راه‌اندازی اینترنت تاکید کرد.