وزیر جهاد کشاورزی:
خارجیها در مذاکره با ایران فقط به دنبال فروش محصولاتشان هستند
وزیر جهاد کشاورزی با انتقاد از واردات فراوان محصولات کشاورزی گفت: خارجیها در مذاکرات با ما فقط به دنبال فروش محصولاتشان هستند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی کیهان، محمود حجتی در نشست خبری دیروز خود اظهار داشت: من از این رنج میبرم که وقتی با خارجیها جلسه میگذارم آنها فقط به دنبال این هستند که چگونه محصولاتشان را به ما بفروشند. وی افزود: متأسفانه فرهنگ ما بیشتر از اینکه صادراتی باشد وارداتی است.
حجتی در ادامه با انتقاد از واردات بیرویه محصولات کشاورزی به داخل کشور گفت: امسال 4/5 میلیون تن واردات گندم ثبت سفارش شده است. متأسفانه این واردات گندم با تعرفه صفر درصد صورت میگیرد درحالی که کشور ترکیه در همسایگی ما تعرفه 130 درصد را برای واردات گندم تعیین کرده است.
یک عده نانشان
در واردات است
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه امسال 2/5 میلیون تن گندم بیش از نیاز کشور وارد شده است گفت: یک عدهای نانشان در واردات است و اگر هم تعرفه بگذاریم سر و صدایشان بالا میرود.
وی افزود: این عده که منافع کوتاه مدت در تجارت دارند دستشان بازتر از ماست و صدایشان هم بلندتر از ماست. ما سرمان به کارمان بند است و آنها دستشان به جیبشان بند است.
حجتی با بیان اینکه من در وزارت خانه جهاد کشاورزی مهمان هستم گفت: مسائل پس از تولید خیلی حرف و حدیث دارد و من نمیخواهم بازش کنم ببینید در موضوع تولید روغن با ما چه کردند. ظاهراً اشاره وزیر جهاد کشاورزی به موضوع دستور معاون اول رئیسجمهور به سازمان توسعه تجارت درباره واردات روغن است.
اسحاق جهانگیری در این دستور مسئله اخذ مجوز از وزارت جهاد کشاورزی برای واردات روغن را حذف کرده بود.
این درحالی است که تا پیش از دستور جهانگیری، واردکنندگان روغن میبایست در ازای واردات هرکیلو روغن 3 کیلو دانه روغنی از کشاورزان داخلی میخریدند که این مسئله سبب تشویق تولیدکنندگان دانههای روغنی میشد.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با اشاره به توانمندی کشور در تولید دانههای روغنی گفت: ما میتوانیم در افق بلندمدت حدود 70 درصد و در افق 5 ساله 40 درصد دانههای روغنی تولید کنیم ولی الان تولید ما فقط به 7 درصد رسیده است.
نقش دولت در واردات
حجتی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا دولت هم در واردات بیش از حد محصولات کشاورزی نقش دارد گفت: قطعاً بدنه دولت نیز در این واردات بیتأثیر نیست.
وی سپس اظهار داشت: درحالی که ما در تولید چند محصول کشاورزی از جمله مرکبات جزو 10 کشور اول دنیا هستیم ولی مشاهده میکنیم که همین محصولات وارد کشور میشود.
وزیر جهاد کشاورزی با انتقاد مجدد از واردات بیش از اندازه میوه گفت: درحالی که ما بیش از نیاز داخلی تولید سیب و پرتقال داریم و باید حدود 800 هزار تن سیب را هم صادر کنیم ولی متأسفانه میبینیم سیب وارد کشور میشود و سیبهای تولیدی خودمان روی دست کشاورز مانده است. حجتی با اشاره به اینکه کشاورزان ایرانی 4 برابر متوسط هر فرد در دنیا مرکبات تولید میکنند گفت: در این شرایط باز هم واردات میوه صورت میگیرد درحالی که ما با این موضوع مخالفیم.
ترفند عجیب واردکنندگان
وی درباره میوههای قاچاق هم با کنایه گفت: این میوهها که از آسمان نمیآید حتماً از مرزها میآید و مرزها هم حتماً مرزبان دارند. البته مشکلات دیگری هم وجود دارد از جمله اینکه متوجه شدهایم میوههایی که به قصد ترانزیت وارد کشور میشود بعضاً درب کانتینر آنها که با جرثقیل برداشته میشود تا پلمب درب آسیبی نبیند و سوءاستفادهکنندگان پس از تخلیه میوهها مجدداً درب را سر جایش میگذارند و کامیون به مسیرش ادامه میدهد.
حجتی همچنین با اظهار نگرانی از سلامت میوههای قاچاق گفت: پرتقال و زیتون قاچاق با خودشان آفت مگس را به داخل کشور آوردند که همین آفت سبب شد سال گذشته دهها میلیارد تومان برای مقابله با آنها هزینه شود.
تراریخته حرف و حدیث دارد
وزیر جهاد کشاورزی درباره محصولات تراریخته هم گفت: ما در بحث تراریختهها در چارچوب مقررات عمل میکنیم و تا به امروز هم خلاف آن عمل نکردهایم و وارداتی هم نداشتهایم ضمن اینکه معتقدم اگر قرار شد محصولات تراریخته را وارد کنیم باید اولاً همه ملاحظات و قوانین رعایت شود و ثانیاً محصولات دست اول خوراکی را وارد نکنیم.
حجتی با بیان اینکه اروپائیها به واردات تراریختهها حساس هستند گفت: بحث تراریختهها حرف و حدیثهای فراوانی دارد و نباید در اینباره دچار افراط و تفریط شویم.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین اعلام کرد برای ارائه تسهیلات به توسعه کشت گلخانهای هیچ محدودیتی نداریم و اگر کسی در اینباره مشکلی داشت بنده در خدمتش هستم. وی به مزایای توسعه کشت گلخانهای هم اشاره کرد و گفت: توسعه کشت گلخانهها نیاز به آب را فوقالعاده کاهش میدهد مثلاً کشت خیار در گلخانه یک میلیارد مترمکعب و کشت گوجهفرنگی 2 میلیارد مترمکعب مصرف آب را کاهش میدهد.