kayhan.ir

کد خبر: ۶۹۱۷۴
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۶
با حضور الهام‌ علی‌اف و روحانی انجام شد

امضای 11 موافقتنامه و یادداشت تفاهم همکاری میان ایران و جمهوری آذربایجان

جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان برای توسعه و شتاب‌بخشیدن به سطح همکاری‌های مشترک، یازده موافقتنامه و یادداشت تفاهم همکاری امضا کردند.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان روز گذشته در مجموعه فرهنگی و تاریخی سعدآباد تهران از الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان بطور رسمی استقبال کرد.
روسای جمهور دو کشور بلافاصله پس از استقبال رسمی، وارد محل دیدار دوجانبه شده تا راه‌های گسترش روابط دو کشور در عرصه‌های مختلف دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی را مورد بررسی قرار دهند.
روابط راهبردی  تهران – باکو
در ادامه حجت‌الاسلام حسن روحانی در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه ایران و جمهوری آذربایجان با تأکید بر اینکه امروز با توجه به شرایط منطقه، روابط تهران – باکو ؛ روابطی راهبردی به شمار می‌رود، گفت: خوشبختانه کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان فعالانه در مسیر توسعه این همکاری‌ها تلاش می‌کند و باید با شناسایی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها در همه حوزه‌ها، آنها را در مسیر تقویت همکاری دو کشور به کار گرفت. وی با تاکید بر ضرورت بهره‌گیری از فضای پسابرجام برای تقویت بیش از پیش همکاریهای مشترک، اظهار داشت :  در دوره پسابرجام، گسترش و تحکیم روابط با همسایگان در اولویت است.
رئیس شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد:‌ از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران، خزر، دریای دوستی با همسایگان است و در این زمینه مذاکرات خوبی میان دو کشور برای توسعه همکاری‌های مشترک داشته‌ایم و می‌توانیم با ادامه رایزنی‌ها به توافقات خوبی که به نفع منافع مشترک دو کشور خواهد بود، دست یابیم.
روحانی با اشاره به آمادگی کشورمان برای سرمایه‌گذاری‌های مشترک با آذربایجان از جمله در مناطق آزاد، گفت: امیدواریم تا پایان سال 2016 بتوانیم راه‌آهن ایران و آذربایجان را از طریق آستارا – آستارا متصل کنیم که مطمئناً نقش تأثیرگذاری در توسعه کریدور شمال و جنوب، ترانزیت در منطقه و روابط میان دو کشور خواهد داشت.
الهام علی‌اف رئیس‌ جمهوری آذربایجان نیز در این نشست ضمن ابراز خرسندی از سفر به ایران، با بیان اینکه روابط دو کشور با افتخار در حال پیشرفت است، گفت: ایران و آذربایجان در سال‌های گذشته پیشرفت‌های قابل توجهی در توسعه مناسبات داشتند و  مسئولان دو کشور پیوسته در حال جستجوی راههای تعمیق این روابط در تمامی حوزه‌ها و سطوح هستند. وی همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دو کشور را در سطح بسیار خوبی برشمرد و اظهار داشت: تاریخ و فرهنگ مشترک، پیوندی ناگسستنی میان ایران و جمهوری آذربایجان ایجاد کرده است.
امضای 11 موافقتنامه و یادداشت تفاهم همکاری
بین تهران - باکو
همچنین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان برای توسعه و شتاب‌بخشیدن به سطح همکاری‌های مشترک، یازده موافقتنامه و یادداشت تفاهم همکاری امضا
کردند.
این اسناد با حضور حجت‌الاسلام حسن روحانی و الهام علی‌اف،  توسط مسئولین و مقامات ارشد تهران و باکو به امضاء رسید.
موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری آذربایجان راجع به همکاری در زمینه پیشگیری، محدود‌سازی و کاهش پیامدهای شرایط اضطراری، موافقتنامه همکاری در زمینه کمک متقابل اداری در امور گمرکی، موافقتنامه همکاری در زمینه دامپزشکی و بهداشت دام، چارچوب توافق فروش برق، چارچوب توافق در خصوص اتصال راه‌آهن‌های دو کشور، قرارداد احداث پل ریلی، آستارا – آستارا میان راه‌آهن‌های دو کشور، یادداشت همکاری بین معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده جمهوری اسلامی ایران و کمیسیون دولتی امور خانواده، کودکان و زنان جمهوری آذربایجان، یادداشت تفاهم همکاری در زمینه بهداشت و علوم پزشکی بین وزارتخانه‌های  بهداشت دو کشور، یادداشت تفاهم همکاری بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران و وزارت کار و حمایت‌های اجتماعی جمعیت جمهوری آذربایجان در زمینه روابط کار، اشتغال و حمایت‌های اجتماعی، یادداشت تفاهم همکاری بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت دولتی نفت جمهوری آذربایجان در زمینه پروژه‌های نفت و گاز و یادداشت تفاهم همکاری بین شرکت سرمایه‌گذاری غدیر و شرکت دولتی نفت جمهوری آذربایجان در زمینه نفت، گاز و محصولات پزشکی، اسناد یازده‌گانه‌ای بودند که در حضور روسای جمهور ایران و آذربایجان برای گسترش و تعمیق روابط تهران و باکو به امضاء رسید.
دو کشور مصمم در زمینه مبارزه با تروریسم
حجت‌الاسلام حسن روحانی در نشست مشترک خبری با همتای آذربایجانی خود که پس از امضای اسناد همکاری برگزار شد، با اشاره به اشتراکات فرهنگی دو ملت، گفت: ایران و آذربایجان در زمینه مسایل دینی، مذهبی و اعتقادی و فهم از اسلام رحمانی و اسلام مودت و دوستی و همچنین  در زمینه ضرورت تلاش برای مبارزه با اسلام‌هراسی در منطقه و جهان،  اشتراک نظر دارند.
وی همچنین به مذاکرات خود در خصوص همکاری دو کشور در زمینه مبارزه با تروریسم اشاره کرد و گفت: دو کشور مصمم هستیم تا همکاری‌های خود را در زمینه مبارزه با تروریسم در منطقه گسترش دهیم.
روحانی تصریح کرد: دو کشور معتقدند که مسایل منطقه‌ای راه‌حل سیاسی دارد و در هیچ یک از موارد، توسل به راه‌حل نظامی نمی‌تواند مشکل‌گشا باشد.
الهام علی‌اف رئیس‌ جمهوری آذربایجان نیز در این نشست مطبوعاتی، با تأکید بر اینکه دو کشور در بسیاری از مسایل اشتراک نظر دارند، گفت: مصمم هستیم مناسبات و همکاری‌های خود را با جمهوری اسلامی ایران هر چه بیشتر گسترش دهیم و اسناد امضاء شده مسیر آینده را برای ما ترسیم خواهد کرد.