اخبار ویژه
چند نفر را صاحبخانه کردی که به مسکن مهر ناسزا میگویی؟!
ناسزاگویی چندباره وزیر راه و شهرسازی به مسکن مهر که موجب صاحبخانه شدن 2/5 میلیون نفر شده با اعتراض عمومی مواجه شده است.
عباس آخوندی در همایش «چالشهای توسعه شهری در اندیشه ایران شهر» که در دانشکده معماری دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، ادعا کرده بود: مسکن مهر تصویری است از انسانهایی که کالا هستند و میتوانید در هر جایی از این سرزمین آنها را در قفسه جا دهید. نه مسئله شهر را میبینید، نه مقام انسان را و نه ساختار اجتماعی را، فقط یکسری قفسه است که میتوانید در آن هم کالا بگذارید و هم انسان.
وی که قبلا هم مسکن مهر را مزخرف خوانده بود میگوید: ایران شهر ما در وضعیت پرچالشی به سر میبرد. در زمستان میبینیم که امکان نفس کشیدن در تهران با مشکل جدی مواجه است. تهران چه از لحاظ منابع زیستی و چه روابط اقتصادی مشکلات جدی دارد. تعداد فقرایی که پیرامون شهر تهران زندگی میکنند به پنج میلیون نفر میرسد که سببساز انواع بزههای اجتماعی میشود.
پرخاشگری وزیر راه و شهرسازی علیه مسکن مهر در حالی است که اخیرا روزنامه دولتی شهروند به نقل از احمد اصغری مهرآبادی (قائم مقام وزیر راه) نوشت: 2/5 میلیون نفر از طریق مسکن مهر صاحبخانه شدهاند و کیفیت سازههای مسکن مهر در حد قابل قبول و استاندارد است.
شهروند تصریح کرده بود: دولت یازدهم در بخش مسکن برنامه خاصی را دنبال نمیکند و برای مسکن دهکهای درآمدی پایین نیز در نظر ندارد جایگزینی برای مسکن مهر تعریف کند.
اظهار نگرانی عباس آخوندی نسبت به وضعیت فقرا و حاشیهنشینها در حالی است که وی چند هفته پیش، سازمان حمایت از حقوق مصرفکنندگان که وظیفهاش مقابله با گران کردن قیمتهاست مدعی شد حامیان قیمتگذاری و مهار قیمتها، کمونیستی فکر میکنند!!
در واکنش به اظهارات سخیف وزیر راه، مخاطبان سایت جهاننیوز کامنتهای زیر را ذیل خبر این اظهارات نوشتهاند:
- جناب وزیر خودتان کجا مینشینید که اینگونه خانههای مسکن مهر را نمیتوانید به قشر فقیر ببینید؟!
- اصلا مگه مردم در بقیه قسمتهای شهر در ویلاهایی با 200 متر حیاط زندگی میکنند...؟؟؟
خوب اگه ناراحتید طرح بهتر بدید و یا خدمات بهتر به مسکن مهریها بدین مثل مترو و پارک و سالن ورزشی و...
- میخوام ببینم شمایی که با این ادبیات بیادبانه هر چند وقت یکبار صحبت میکنی چه اقدامی برای خانهدار شدن مردم کردی. جز حرف زدن و فرار از مسئولیت و آنچه به ظاهر برای آن سوگند خوردی.!!!!!!!
- من نمیگویم مسکن مهر محل مناسب زندگی است، چون محل مناسب زندگی خوابگاه نیست. فضای سبز دارد. نمای معماری اسلامی- ایرانی دارد. ظرفیت مناسب دارد.
اما من میگویم برای کسانی که سقف بالای سر ندارند، از هیچی که بهتر بود. از اجارهنشینی یا خانههای 200 میلیونی هم بهتر بود، 20 میلیون به قیمت یک خودرو بود دیگه. بله شما اگه بهترشو ساختید وسط شهر ساختید با فضای سبز و معماری زیبا ساختی، خدا خیرت دهد. ولی نباید همینجوری دست رو دست گذاشت. حداقل یه کاری بکنید که بگیم یه حرکتی کردند.
- ای کاش شما توانایی ساختن همین قفسها را داشتید تا میلیونها ایرانی بیسرپناه به همین قفسها پناه ببرند. آقای آخوندی حق دارد مسکن مهر را قفس بنامد زیرا در مقایسه با مسکنی که در آن زندگی میکند قفس است و از سونا و جکوزی و بسیاری از امکانات آپارتمانهای مجلل خبری نیست ولی هر چه باشد از کارتن خوابی بهتر است.
- چند نفر را صاحبخانه کردی جناب آخوندی؟... از جیب 99 درصد مردم خبر داری؟... 2 تا از اون خونههای باب طبعت تا حالا تحویل مردم محروم دادی؟
- متاسفم برای وزیر.
- انشاءالله شما شرایط بهتر برای مردم فراهم کنید و همه این نقطه ضعفها را برطرف کنید.
خواست همه مردم این است. طرح اشکال کردن دیگر بعد از دو سال جایی ندارد. ما صبور هستیم و خواهیم دید که نتایج کار شما و همکاران شما در مجموعه دولت درخصوص مسکن چه خواهد بود؟
- شما که این ادعا را میکنی یک صدم اینها را خوب بساز ببینیم چند مرده حلاجی...
- وزیر یک کار مفید و ماندگار در این دو سال نکرد.
- این دولت فراموش کرده که قاطبه مردم با جناحهای سیاسی کاری ندارند و خدمت و خدمات به مردم را میبینند چیزی که فعلا در این دولت ندیدهاند. پس خیلی منتظر استمرار دولتشان در چهار ساله بعدی نباشند. حالا بیایید مرتب به طرحهایی که به طبقه سوم جامعه میپردازد فحش بدهید!!
- و این نتیجه روی کار آمدن دولتی است که وزیرش فقط حرف میزنه.
- من یک تار موی شما کوخنشینان را با کاخنشینان عوض نمیکنم... امام خمینی.
- این آقا اگر مسکن مهر نبود میخواست درخصوص چی صحبت کنه این آقا که بالای دو سال در این پست هستن برای مسکن مردم چکار کرده بیاید این را توضیح دهد والا املای نانوشته که غلط نداره.
کنایه مشاور رئيس مجلس /عارف میتواند نایب رئیس خوبی باشد
مشاور علی لاریجانی رئیس مجلس میگوید محمدرضا عارف برای نایب رئیسی مجلس مناسب است.
حسن زمانی در گفتوگو با ایرنا و درباره احتمال نایب رئیسی محمدرضا عارف در مجلس آتی گفت: اگر این اتفاق بیفتد باید به فال نیک گرفت، آقای عارف از دوستان بسیار خوب ما و از نیروهای بسیار توانمندی است و فکر میکنم در هیئت رئیسه مجلس آن هم در سمت نایب رئیسی میتواند نقش سازندهای را ایفا کند.
وی همچنین گفت: علی لاریجانی قرار نیست در انتخابات لیستی بدهد و وی به صورت مستقل وارد عرصه شده است.
حسن زمانی اظهار داشت: دوستان و یاران آقای لاریجانی هماهنگ میکنند تا از طریق لیستهایی که در تهران و شهرستان ارایه میشود وی به انتخابات ورود کند.
وی بار دیگر تاکید کرد که لاریجانی لیست جداگانهای در انتخابات نمیدهد.
زمانی پیشبینی کرد ترکیب مجلس آینده مشابه ترکیب مجلس پنجم باشد.
ابراز تمایل نسبت به نایب رئیسی عارف در این اظهارات ضمنا به مفهوم مخالفت با آرزوی عارف و برخی حامیان وی در میان اصلاحطلبان در زمینه ریاست مجلس دهم است. البته همه این سوداپروریها در حالی است که عارف در آخرین روزهای انتخابات ریاستجمهوری سال 92 با فشار اصلاحطلبان مبنی بر اینکه بیش از 8 درصد رأی ندارد مجبور به کنارهگیری و انصراف شد. او به خاطر دلخوری و رکب خوردن از اصلاحطلبان حاضر به اعلام حمایت از روحانی نشد. اصلاحطلبان چند ماه قبل از آن به خاطر اعلام نامزدی خودسرانه از سوی عارف، به وی لقب اصلاحطلب بدلی و قلابی و نفوذی مراکز امنیتی داده بودند.
در زمینه سرلیستی نیز ظاهرا میان علی مطهری و عارف اختلافاتی وجود دارد. برخی اعضای فراکسیون رهروان نظیر مطهری، کاظم جلالی، بهروز نعمتی و... درصدد ارائه فهرستی مشترک با دولتیها هستند.
یک رفتار ضدانقلابی در وزارت علوم
وزارت علوم در ادامه سیاستهای ضدفرهنگی، اینبار با رفتاری ارتجاعی، پیشوند «جمهوری اسلامی» را از شناسه مقالات پژوهشی دانشگاهیان حذف کرد!
اخیرا در مقالات علمی که از دانشگاه تهران برای ثبت در پایگاه استنادی ISI و دیگر پایگاههای علمی دنیا فرستاده میشود دیده شده که نام جمهوری اسلامی ایران (Islamic Repablic of Iran) از شناسه مقالات اساتید و دانشجویان حذف شده است!
این در حالی است که پیش از این در شناسه مقالات فرستاده شده به مجلات علمی خارجی، نام کامل کشور که هویت تولیدکننده را معرفی میکند بصورت کامل ثبت میشد. براساس اخباری که به کیهان رسیده ظاهرا این اقدام ضدملی به صورت رسمی صورت گرفته و در برخی دانشگاهها هم اجرا میشود.
یکی از اساتید دانشگاه تهران وقتی با این مسئله در یکی از مجلات علمی روبهرو میشود با اصرار درخواست میکند در شناسه مقالهاش حتما نام کامل «جمهوری اسلامی ایران» قید شود، اما باز هم با مقاومت مدیران نشریه روبرو شده و نهایتا به عبارت (I.R.IRAN) بسنده میکنند!
برخی این اقدام را هم در ادامه اقدامات سیاسی دولت در وزارت علوم از جمله بیآبرو کردن بورسیهها، اقدامات ضدفرهنگی همچون رقص و آواز و اردوهای مختلط در دانشگاهها، کاهش رشد علمی کشور و... ارزیابی میکنند و معتقدند که این جریان خزنده در وزارت علوم به دنبال استحاله عناصر دانشگاهی است!
این همان کسی نیست که از انحراف اصلاحطلبان میگفت؟
اصلاحطلبان میگویند این علی مطهری همان علی مطهری دوره اصلاحات نیست و گاه چنان در حمایت از سران فتنه تند رفته که اصلاحطلبان هم شرمنده شدهاند.
کریم ارغندهپور (عضو سردبیری روزنامه توقیف شده سلام) در این باره در فیسبوک خود نوشت: وقتی گفته میشود علی مطهری در لیست اصلاحطلبان جای میگیرد قابل فهم است. معنی این کار این نیست که چشم روی هویت یا خاستگاه علی مطهری بسته شده یا پارهای مواضع تند و غیر اصلاحطلبانه او در ابعاد اجتماعی فراموش شده، معنیاش این است که علیرغم این واقعیات امروز علی مطهری اهداف اصلاحطلبانه را بهتر از دیگران تأمین میکند. ضمن اینکه نباید فراموش کنیم علی مطهری امروز با علی مطهری دوران اصلاحات که در کیهان مطالب انتقادی مینوشت فرق کرده است. آدمها تغییر میکنند و او هم در سیاست کاملاً به سمت اصلاحات تمایل پیدا کرده. کما اینکه ناطق نوری نیز، ناطق نوری سال 76 و قبل از آن نیست، کما اینکه هاشمی رفسنجانی و بسیاری دیگران هم.
از سوی دیگر نشریه کارگزارانی صدا در تحلیلی نوشت: با آن که اصلاحطلبان عموماً در سابقه تاریخی خود به عنوان «نیروهای خط امام» شناخته میشدند و متقابلاً، علی مطهری به پدر خود متصف بود، اما در سالهای اصلاحات جدالی انتقادی میان منسوبان و رهروان خط امام با فرزند شاگرد و پاره تن او جریان داشت. در آن سالها مطهری از نویسندگان غیرثابت اما پرکار روزنامه کیهان بود. کمتر هفتهای بود که او دست به قلم نبرد و مقالهای تفصیلی در نقد سیاستهای فرهنگی و اجتماعی عصر اصلاحات ننویسد و دولت و مجلس وقت را به انحراف از ارزشها و آرمانهای انقلاب متهم نکند. در سایه همین مواضع انتقادی بود که مطهری در انتخابات مجلس هشتم مورد حمایت اصولگرایان قرار گرفت.
نویسنده با اشاره به تغییر ریل بعدی مطهری و حضور وی در گروه «اصولگرایان حامی موسوی» در سال 88 مینویسد: این انتخاب مطهری گام تعیین کننده در آینده سیاسی او بود. پس از آغاز حصر موسوی و کروبی، او به صریحترین حامی آنها تبدیل شد، چنان که گاه اصلاحطلبان و دیگر حامیان انتخاباتی آنان را هم شرمنده کرد... فهرست «صدای ملت» مطهری پیشبینی میشود اشتراک 90 درصدی با اصلاحطلبان داشته باشد.
یادآور میشود مطهری قرار است در فهرست اصلاحطلبان قرار گیرد. وی به فاصله 4 سال قید «منتقد دولت» را از عنوان انتخاباتی «صدای ملت، منتقد دولت» حذف کرد و ائتلاف وی و دوستانش با دولت و اصلاحطلبان قطعی شده است منتها به اعتبار نگرانی از منتسب شدن به وکیلالدولگی فعلاً ترجیح داده این ائتلاف علنی نشود.
فهرست انتخاباتی اصلاحطلبان ممکن است با ریزش مواجه شود
یک روزنامه اجارهای میگوید ممکن است برخی نامزدهای حاضر در فهرست اصلاحطلبان ریزش کنند و مانند «الهه راستگو» از این طیف جدا شوند.
روزنامه آرمان در گزارشی با عنوان «اصلاحطلبان در پیچ راستگوها» نوشت: پس از انتخابات شورای شهر تهران در سال 92 در نهایت شگفتی نام قالیباف به عنوان شهردار تهران از صندوق رأی بیرون میآید. در فاصله کوتاهی شوکها فروکش کرده و علت مشخص میشود؛ «الهه راستگوها!» این اسم از زمان شهردارشدن قالیباف و همچنین ناکامی اصلاح طلبان در انتخابات شهردار تهران باب شد. کسی که با اصرار برخی از شخصیتهای حزبی اصلاح طلب در لیست انتخاباتی اصلاح طلبان گنجانده شده بود. لیستی که بدون بررسی دقیق و ریزبینانه گزینههای مناسب بسته شده و خلاف تفکر جریانی که حمایتش کرده بودند، رفتار کرد.
این روزنامه درباره نحوه بستهشدن فهرست اصلاح طلبان برای انتخابات مجلس مینویسد: اتاق فکر اصلاحات به راه میافتد و راهکارهای مختلف بررسی میشود. صادق زیباکلام به سیاق انتخابات 92 از عدم آلترناتیو میگوید، علی شکوریراد از ماندن در صحنه حرف میزند،آذر منصوری از ائتلاف با اصولگرایان میانه حرف میزند، حقشناس از ائتلاف چهارضلعی گفته و کواکبیان از امضای میثاقنامه اصلاحات توسط اصولگرایانی که به لیست دعوت میشوند، دم میزند. در این میان اما در نهایت تحلیلها به سمت حمایت از افراد کمتر شناخته شده ولی نزدیک به گفتمان اصلاح طلبی میرود. اتفاقی که طی آن فرمهایی با نام مخفف ]فام[ تهیه شده و به دست متقاضیان شناخته نشده حضور در لیست برای پرشدن داده شد، مصاحبههایی با متقاضیان انجام گرفت و تعهدهایی از آنان گرفته شد تا در نهایت به مرحله بستن لیست برسد. همچنین برخی اعضای شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان خبر میدهند حدود 300 نفر از نامزدهای تایید صلاحیت شده در این مدت به ستاد ائتلاف اصلاحطلبان مراجعه کردهاند که در نهایت بعد از چند مرحله پالایش 70 نفر از آنها برای قرار گرفتن در لیست اصلاحطلبان انتخاب شدهاند که بر اساس معیارهایی امتیازدهی شدند و ارزیابی اولیه از آنان صورت گرفت. در نهایت نیز آخرین جلسه برای انتخاب 30 نفر نهایی از میان این 70 نفر برگزار شد. جلسهای که قرار است از درون آن لیست انتخاباتی جبهه اصلاحات برای انتخابات مجلس 94 بیرون بیاید. در این میان مشخص نیست افرادی بدون سابقه روشن احتمالی سیاسی و جریانی تا چه اندازه میزان خطر و ریسک اینگونه لیست بستن را بالا میبرند.
آرمان با بیان اینکه «راستگوها از آنچه میپندارید نزدیکترند!» اضافه کرد: به نظر میرسد پایبند بودند به همان استراتژی سال 92 و بازگشت به ائتلاف نانوشتهای که میان اصلاحطلبان و اصولگرایان میانهرو به وجود آمد ممکن است راهکار مطمئنتری باشد. به هر حال اصولگرایان معتدل اما شناسنامهداری مانند علی مطهری امکان لغزش و عدول از تعهدات ندارند در مقابل کسانی که ممکن است هم گمنامتر بوده و هم بر اثر شتابزدگی به خوبی محک و ارزیابی نشده باشند. به هر حال تجربه گذشته همیشه پیشروی جبهه اصلاحات است و همچنین خطر شیوع پدیده ناشناختهها نیاز به توجه جدی دارد.