kayhan.ir

کد خبر: ۶۷۳۷۵
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۴

بسته شدن سه روزه فرودگاه‌ها /زمانی که بختیار برای سرکوبی انقلاب می‌خواست(روز شمار انقلاب (۳))


در روز 4 بهمن 1357 بحران در تهران حالت تازه‌ای به خود گرفت. به دستور بختیار در این روز از پرواز هواپیمای امام خمینی به پاریس جلوگیری شد. تانک‌ها مهرآباد را محاصره کردند و به کلیه شرکت‌های هواپیمایی بین‌المللی اعلام شد که به تهران پرواز نکنند.
به دنبال این دستور ده‌ها هزار نفر از مردم در اطراف فرودگاه اجتماع کردند.
سیدجلال‌الدین تهرانی رئیس مستعفی شورای سلطنت نیز در این روز برای بار دوم با امام خمینی دیدار کرده و در یک مصاحبه گفت «مخالفان استعفای من جاهلند».مهندس بازرگان نحوه تشکیل شورای انقلاب و دولت موقت را تشریح کرد و گفت الگویی که ما برای حکومت اسلامی در نظر داریم دوران رسالت و رهبری سیاسی ده ساله حضرت محمد(ص) در مدینه و دوران 5 ساله امامت علی‌(ع) در کوفه است. وی که پیش از پیروزی انقلاب از الگو‌برداری از نبی اعظم اسلام و امام علی‌(ع) سخن می‌گفت در دولت موقت کسانی را بر راس امور گماشت که به عنوان نمونه یکی از آنان به نام حسن نزیه رئیس شرکت ملی نفت طی سخنانی گفته بود اجرای احکام و قوانین اسلامی نه ممکن است و نه مفید!
در روز 4 بهمن همچنین کارکنان وزارت امور خارجه همبستگی خود را با ملت ایران اعلام کردند و کارکنان پست و تلگراف نیز به دستور کمیته تنظیم اعتصابات، اعتصاب خود را شکستند.
گروهک منافقین نیز که تلاش داشت اداره اوضاع را بر عهده بگیرد و خود را به عنوان تنها سازمان در خط مقدم جنگ با رژیم جا بزند در این روز  سفارت ایران در پاریس را اشغال کرد. در این روز بختیار در ادامه بازی‌های سیاسی و به‌زعم خود برای کند کردن حرکت ملت مسلمان ایران در جلسه مجلس شورای ملی، لایحه انحلال سازمان اطلاعات و امنیت کشور ساواک و همچنین لایحه مربوط به نحوه تعقیب نخست وزیران و وزیران و طرز تشکیل هیئت منصفه را تسلیم این مجلس کرد. بختیار همچنین طی نطقی اعلام کرد «من هیچ‌گاه سنگر قانون اساسی را ترک نخواهم گفت»!
فرودگاه‌ها تا سه روز بسته شد
در روز 5  بهمن همین سال دولت بختیار اعلام کرد «کلیه فرودگاه‌ها سه روز بسته است و بنا بر این بازگشت امام خمینی به کشور به تعویق افتاد».
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز خبر داد «بختیار طی نامه‌ای از امام خمینی درخواست کرده است که سفر خود را به ایران سه هفته به تعویق اندازد تا او بدون نقض قانون اساسی امنیت ایشان را تضمین کند و همچنین ارتش را آرام سازد».
همگان می‌دانستند که بختیار به دنبال امنیت امام نیست و تنها می‌خواهد جای پای خود را محکم کرده و هر ندای مخالفی را در نطفه خفه کرده و انقلاب را منکوب سازد و از این رو است که آیت‌الله مفتح سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در همین روز اعلام می‌کند «امام خمینی تصمیم به حرکت به تهران دارند و به هیچ وجه حاضر به تعویق آن نیستند».
حضرت امام در همین روز در پیامی به مناسبت بسته شدن فرودگاه‌ها اعلام کردند «از اینکه ایادی اجانب فرودگاه‌های سراسر کشور را به روی من بسته‌اند به ناچار تصمیم گرفتم تا روز یکشنبه 29 صفر – 8 بهمن – به کشور بازگشته و چون سربازی در کنار شما به مبارزه علیه استعمار و استبداد تا پیروزی نهایی ادامه دهم».ستاد روحانیت مبارز نیز اعلام کرد «هزاران جوان مسلمان حفظ جان امام خمینی را به عهده می‌گیرند.»
بختیار قدم به قدم در مقابل انقلاب ملت ایران عقب می‌نشیند و ابتدا می‌گوید حاضر به تغییر رژیم هستم ولی با انجام یک انتخابات صحیح و از سوی دیگر در تناقضی آشکار می‌گوید «آماده‌ام هر گونه امتیازی را در چارچوب قانون اساسی در اختیار امام خمینی قرار دهم».او پاسخ نمی‌دهد که اگر در سنگر قانون اساسی  رژیم شاه نشسته چگونه می‌تواند براساس همین قانون اساسی تغییر رژیم را به انتخابات بگذارد و از سوی دیگر آیا قیام میلیونی مردم ایران که هر روز و هر ساعت در خیابان‌های کشور تکرار می‌شد نشان‌دهنده انتخاب صحیح ملت ایران نبود؟!
در همین روز و در حالی که میلیون‌ها نفر در سراسر کشور علیه شاه و رژیم طاغوت در حال تظاهرات بودند بختیار چند هزار نفر را از سراسر کشور در طرفداری از قانون اساسی و شاه به میدان بهارستان تهران کشاند تا بتواند در مقابل ملت به یک مانور قدرت دست بزند.
به من فرصت بدهید!
روز 6 بهمن و با نزدیک شدن به موعد بازگشت امام، بختیار همچنان به تلاش‌های خود برای منصرف ساختن رهبر انقلاب ادامه می‌دهد. وی در گفت‌و‌گویی با رادیو فرانسه می‌گوید «بازگشت آیت‌الله خمینی به ایران هنوز خیلی زود است. آیت‌الله باید به من فرصت دهد تا برای ورود او و تضمین امنیت این کار برنامه‌ریزی کنم.»
در حالی که برخی رسانه‌ها شایع کرده بودند امام حاضر به پذیرش بختیار در پست نخست وزیری هستند  و بختیار نیز گفته بود «برای ملاقات با امام خمینی به پاریس خواهم رفت» در روز هفتم بهمن ماه همین سال رهبر انقلاب در پیامی تاکید می‌کنند «آنچه ذکر شده است که شاپور بختیار را با سمت نخست‌وزیری، من می‌پذیرم دروغ است. بلکه تا استعفا ندهد او را نمی‌پذیرم چون او را قانونی نمی‌دانم. من با بختیار تفاهمی نکرده‌ام و آنچه سابق گفته است که گفت‌وگو بین من و او بوده دروغ محض است.»آیت‌الله گلپایگانی از مراجع عظام تقلید نیز خطاب به ارتش می‌گویند «از خدا بترسید و علیه اسلام و قرآن و ملت وارد عمل نشوید و چنان که مکرر تذکر داده‌ام شما هم در صفوف نهضت اسلامی و برای به ثمر رساندن آن ملت را یاری نمایید.» آیت‌الله مرعشی نجفی از مراجع تقلید نیز اعلام کردند «بستن فرودگاه‌ها عواقب وخیمی برای دولت دارد».در این روز همچنین مردم تهران و شهرستان‌ها که خود را برای استقبال از امام بسیج نموده بودند در اعتراض به لغو مسافرت امام و تعطیل شدن فرودگاه‌ها، تظاهرات وسیعی به عمل آوردند و به شدت به بختیار اعتراض کردند. در شهرهایی چون قزوین، تبریز و ... نیز ارتش به طرف مردم تیراندازی کرد و تعدادی شهید و زخمی شدند. عده‌ای از چماق‌داران رژیم طاغوت نیز به دانشگاه صنعتی حمله کردند و 5 تن از خبرنگاران و اعضای تحریریه روزنامه‌های کیهان و اطلاعات و... نیز بازداشت شدند.