kayhan.ir

کد خبر: ۶۷۰۶۷
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۱
با اشاره به سفر روحانی به اروپا

کاخ سفید: ایران همچنان تحت تحریم‌های مهم آمریکا و اتحادیه اروپا قرار دارد

کاخ سفید همزمان با سفر رئیس جمهور کشورمان به اروپا تاکید کرد که ایران همچنان تحت تحریم‌های مهم آمریکا و اتحادیه اروپا قرار دارد.


«جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید در کنفرانس خبری گفت: رئیس جمهور روحانی در حال استفاده از فرصت است تا در سراسر جهان این مسئله را مطرح کند که کشورش بار دیگر آماده فعالیت تجاری است.
ارنست افزود: آنها این کار را با حذف 90 درصد ذخایر اورانیوم غنی شده و برداشتن قلب راکتور پلوتونیوم و برچیدن یا دست‌کم غیرفعال کردن هزاران سانتریفیوژ و موافقت با سرزده‌ترین بازرسی‌ها  انجام دادند و به‌عوض، جامعه بین‌المللی به ایران اجازه داده است برای از سرگیری روابط تجاری با دیگر شرکت‌ها و کشورها در سراسر جهان تلاش کند. وی در ادامه گفت: ایران همچنان به‌دلیل حمایت از تروریسم، نقض حقوق بشر و توسعه برنامه موشک‌های بالستیک تحت تحریم‌های مهمی از طرف آمریکا و اروپا قرار دارد.
 موشک‌های بالستیک
گزینه جدید بهانه‌جویی علیه ایران
به گزارش فارس، «باب کورکر» رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا گفت: کمیته روابط خارجی سنا قصد دارد تحریم‌های غیرمرتبط با برنامه هسته‌ای را علیه ایران اعمال کند و تدابیری را علیه برنامه موشک بالستیک ایران اتخاذ نماید. کورکر افزود: کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا به زودی درباره تمدید 10 ساله قانون تحریم‌های ایران که در پایان سال 2016 منقضی می‌شود رأی‌گیری خواهد کرد.
اظهارات کورکر در حالی است که منتقدان روند توافق هسته ای، پیش از این نسبت به استمرار بهانه جویی‌های طرف غربی پس از اتمام مسئله هسته‌ای در موضوعات استراتژیکی چون موشک‌های بالستیک هشدار داده بودند.
 اندیشکده آمریکایی: باید به سرمایه گذاران خارجی تفهیم کرد که تحریم‌ها پابرجاست
موسسه مطالعاتی واشنگتن در تحلیلی به قلم «مایکل سینگ» مدیر این موسسه نوشت: آژانس باید با استفاده از قوانین پروتکل الحاقی و برجام، تلاش خود برای دسترسی به تاسیسات و اشخاص مرتبط با PMD  از سر بگیرد.
در ادامه گزارش آمده است: در صورت امکان به‌ جای طرح 24 روزه‌‌ که در «سازوکار حل اختلافات» برجام آمده، بازرسی 24 ساعته که در پروتکل الحاقی به آن اشاره شده است، انجام گیرد.
سینگ تاکید کرد: ایالات‌متحده، اتحادیه‌اروپا و سایر شرکا باید بر روی یک لیست ثابت برای اعمال مجازات نظیر بازگشت بخشی از تحریم‌ها علیه ایران در صورت تعلیق یا نقض توافق توسط جمهوری‌اسلامی توافق کنند.
در ادامه گزارش این موسسه مطالعاتی آمده است: وزارت خزانه‌داری و وزارت خارجه آمریکا در ارتباط با همتایان خود در کشورهای متحد واشنگتن باید فعالانه به شرکت‌های آمریکایی و خارجی تفهیم کنند که تحریم‌های ضدایران همچنان باقی مانده و با آگاهی از هرگونه خطری، در ایران سرمایه‌گذاری کنند.
ایالات‌متحده و متحدانش باید بودجه لازم برای انجام ماموریت‌های آژانس به قوی‌ترین شکل ممکن را برای این سازمان تامین نماید.
ایالات‌متحده و متحدانش باید برای تدابیر بازدارندگی سرمایه‌گذاری کنند؛ بطور مستمر تمایل خود برای استفاده از گزینه نظامی علیه ایران در صورت نقض برجام را نشان داده و مطمئن شوند که این ژست‌ها و اقدامات خشن اعتبار اظهاراتشان را افزایش می‌دهد.
خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی نوشت: «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا با امضای حکمی دستور برداشته شدن تحریم‌های ایران را صادر کرد.
کارشناسان پیش از این تاکید کردند که بر طبق برجام تحریم‌ها در بازه‌های زمانی 120 روزه و 180 روزه تعلیق خواهند شد و پس از این بازه‌های زمانی طرف مقابل باید تصمیم بگیرد که تعلیق را ادامه بدهد یا خیر و این موضوع می‌تواند اهرم فشار دولت‌های غربی بر کشور ما باشد. به گزارش خبرگزاری‌ها، «کاترین ری» سخنگوی «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: فرانسه درخواستی برای تحریم ایران تسلیم این اتحادیه نکرده است. آسوشیتدپرس روز چهارشنبه مدعی شده بود فرانسه از اتحادیه اروپا خواسته تحریم‌های بیشتری علیه ایران به بهانه انجام آزمایش‌های موشکی وضع کند. «علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی در مصاحبه با شبکه «ان بی‌سی» گفت: ایران اطلاعاتی در دست دارد که نشان می‌دهد رژیم صهیونیستی با چراغ سبز آمریکا دست به ترور دانشمندان هسته‌ای زده است. صالحی افزود: امیدواریم که در آینده دیگر چنین اقداماتی صورت نگیرد، چراکه در آن صورت ایران واکنشی «سخت»، اما «محاسبه‌شده» نشان خواهد داد.