ارتش سوریه با آزادسازی شهر مهم شیخ مسکین به 30 کیلومتری اردن رسید
ارتش سوریه و نیروهای مقاومت با آزادسازی شهر راهبری «شیخمسکین» و نزدیک شدن به مرزهای اردن، اوضاع را در جبهههای جنوبی این کشور تحت کنترل گرفتند.
جبهههای جنوب سوریه پس از ماهها نبرد، به نفع نیروهای دولت دمشق و مقاومت، تغییر وضعیت داد. این تحول بزرگ به خاطر آزادسازی شهر «شیخ مسکین» به دست نیروهای دولتی است که روز دوشنبه وعده آن داده شد و دیروز عملی گردید. شیخ مسکین حلقه ارتباط پنج استان «درعا»، «دمشق» «سویدا» و «قنیطره» محسوب میشود و در 30 کیلومتری مرزهای اردن قرار دارد. در صورتی که نیروهای دولتی طی روزهای آتی بتوانند بر این بخش از گذرگاههای مرزی اردن مسلط شوند، اوضاع بر تروریستهای فعال در سوریه «بسیار» سختتر میشود.
در این عملیات موفق، نیروهای پیشروی کننده با موشک و توپخانه و جنگندههای ارتش حمایت میشدند. در مورد شمار تلفات و زخمیهای تروریستها گزارشی نرسیده است.
تسلط بر شیخ مسکین همچنین، این امکان را به ارتش سوریه میدهد که بر همه مسیرها و جادههای لجستیکی گروههای تروریستی در جنوب سوریه مسلط شود. پیش از «شیخ مسکین» ارتش سوریه با تصرف شهر ربیعه و آزادسازی کامل استان لاذقیه، محل تردد تروریستها در این منطقه از طریق ترکیه را مسدود کرده بود. دیروز در مناطق شمالی سوریه نیز ارتش مواضع تروریستها را در روستای «فاعوری» واقع در شرق «حلب» در هم کوبید و در حومه شمالی حلب نیز روستای «عینالجیش» را به تصرف خود درآورد. در این دو عملیات هم شماری از عناصر تروریستی به هلاکت رسیدند.
عقبنشینی بزرگ آمریکا
به گزارش تسنیم، «جان کری» وزیر خارجه آمریکا که اخیراً به عربستان رفته بود، علاوه بر دیدار با سران ریاض، با مخالفان دولت سوریه نیز دیدار کرده است. به گفته یک منبع نزدیک به مخالفان، جان کری در نشستی که با مخالفان داشته، به آنها گفته بشار اسد (رئیس جمهور سوریه) حق دارد برای انتخابات ریاست جمهوری نامزد شود. بنابر گزارش این منبع، وزیر خارجه آمریکا در این نشست که روز یکشنبه برگزار شده است، خطاب به «ریاض حجاب» رئیس هیئت مذاکره کنندگان جریانهای مخالف دولت دمشق، گفته که شرایط در سوریه، «بد» و «فاجعهآمیز» است. البته منظور جان کری، شرایط تروریستهای مخالف دمشق بوده است نه شرایط مردم. این مسئله در صورت تأیید رسمی، یک عقبنشینی بزرگ از جانب طیف مخالف اسد خواهد بود.
وزیر خارجه آمریکا با گوشزد کردن اوضاع نامناسب مخالفان، از آنها خواسته اتحاد خود را حفظ کنند و حتی تهدیدکرده در صورت ادامه یافتن اختلافات، آمریکا نیز حمایتهای خود را از مخالفان دریغ خواهد کرد. وی از مخالفان خواسته در نشست «ژنو-3» شرکت کنند. این نشست قرار است 29 ژانویه (پس فردا) برگزار شود. اصرار رژیم آل سعود بر شرکت دادن نمایندگان برخی از گروههای تکفیری مثل «جیشالاسلام» در نشست «ژنو-3»، برگزاری نشست را چند روز عقب انداخت و حتی در صورت برگزاری نشست در موعد مقرر هم، احتمال نتیجه مثبت در مورد آن وجود ندارد. به خاطر همین نا امیدی نسبت به نتیجه نشست، سخنگوی «بانکیمون» دبیر کل سازمان ملل، اعلام کرده که وی در این نشست شرکت نمیکند.
«استفان دی میستورا» فرستاده سازمان ملل در سوریه، ضمن اعلام اینکه «نشست ژنو -3، 29 ژانویه (9 بهمن) برگزار میشود»، این را نیز گفته که این نشست شش ماه طول میکشد. دی میستورا توضیح نداده این تداوم یافتن به چه صورت خواهد بود.
سایر رویدادها
* سازمان ملل اعلام کرد، شمار آوارگان سوری تا پایان سال جاری به رقم دو میلیون و 500 هزار نفر خواهد رسید.
* دو اندیشکده آمریکایی اعلام کردند که گروه تروریستی «جبهه النصره» از «داعش» برای آمریکا خطرناکتر است، چون ممکن است علیه آمریکا «جهاد بینالمللی» اعلام کند.