یک روز پس از بستن مرز ترکیه در لاذقیه
ارتش سوریه انسداد محل کمکرسانی به تروریستها از مرزهای اردن را هم کلید زد
یک روز پس از کنترل شهر «ربیعه»، آخرین پایگاه تروریستها در استان لاذقیه، ارتش سوریه طی عملیاتی انسداد محل کمکرسانی به تروریستها از مرزهای اردن را هم آغاز کرد.
سرویس خارجی-
بعد از اینکه ارتش سوریه موفق شد شهر مهم «ربیعه» در استان لاذقیه را به کنترل خود درآورد خبر رسید نیروهای ارتش عملیات خود علیه گروههای تروریستی با هدف رسیدن به مرزهای اردن و بستن راههای کمکرسانی به این گروهها را گسترش دادهاند.
به گزارش تسنیم، یک منبع نظامی سوری در این باره گفته «یگانهایی از نیروهای ارتش در امتداد «الشیخ مسکین» در حومه شمالی درعا، خیابانها و مؤسسات و مجتمعهای مسکونی شمال، شرق و جنوب آن را پاکسازی کرده و به پیشروی خود به اطراف شهر پس از انهدام تعداد زیادی از مواضع و استحکامات تروریستها و فرار دهها نفر از آنها به خارج از شهر ادامه میدهند.»
شهر «الشیخ مسکین» از مهمترین نقاط محور جنوبی به شمار میرود به طوری که حلقه ارتباط مثلث درعا، دمشق و قنیطره قلمداد میشود و تنها 30 کیلومتر از مرزهای اردن و حومه جنوبی دمشق، قنیطره و السویدا فاصله دارد.
در صورتی که ارتش سوریه این شهر را به طور کامل آزاد کند آخرین شاهرگ و راههای کمکرسانی به گروههای تروریستی قطع میشود چرا که شهر الشیخ مسکین یکی از مهمترین خطوط دفاعی پیش از رسیدن به تپههای استراتژیک «الجابیه» و «الجموع» است.
از سوی دیگر فرماندهی کل ارتش سوریه با انتشار بیانیهای اعلام کرد که در جریان عملیات آزادسازی «ربیعه» که روز یکشنبه به وقوع پیوست تعدادی از مناطق و ارتفاعات به مساحت بیشتر از 120 کیلومتر مربع آزاد شدند و تعدادی از تروریستها به هلاکت رسیده و باقی مانده آنها سراسیمه و هراسان به سوی مرزها و داخل خاک ترکیه گریختند.
واکنش ترکیه
ترکیه پس از شکست تروریستهای مورد حمایتش در «ربیعه» برای جلوگیری از ورود تروریستها به داخل خاک خود مرزهایش را در امتداد حومه شمالی لاذقیه مسدود کرد تا وارد کشورش نشوند! منابع سیاسی موفقیتهای بسیار مهم ارتش سوریه در آستانه گفتوگوهای سوری- سوری در ژنو (نمایندگان نظام سوریه و مخالفان) را «بسیار حائز اهمیت» و تأثیرگذار ارزیابی کردهاند.
در همین رابطه جان کری وزیر خارجه آمریکا اظهار داشته تاریخ دقیق مذاکرات صلح سوریه که قرار است در شهر ژنو سوئیس برگزار شود ظرف یکی دو روز آینده روشن شود. «کری» با انتقاد تند از اختلافاتی که بین «مخالفان سوری» (بخوانید تروریستها) وجود دارد، به آنها هشدار داده اگر دست از این اختلافات برندارند، حمایتهای کاخ سفید را از دست خواهند داد. این اختلافات یکی از دلایل برگزار نشدن مذاکرات صلح است.
منابع رسانهای اعلام کردند که اصلیترین مانع در مسیر برگزاری مذاکرات سوریه که قرار است با حضور نمایندگان دولت و مخالفان برگزار شود، تعیین ترکیب «هیئت مخالفان» است که با اصرار ریاض بر اثرگذاری در این فهرست با مشکل مواجه شده است.
یکی از رهبران کردهای سوریه در این باره گفته «افراد انتخاب شده در نشست ریاض برای گفتوگو به نمایندگی از مخالفان با دولت سوریه نمایندگان القاعده هستند.»
از سوی دیگر «محمد علوش» مذاکره کننده ارشد «هیئت مخالفان سوریه» در مذاکرات صلح ژنو 3 اعلام کرده که این مخالفان در معرض فشار از سوی وزارت خارجه آمریکا برای حضور در مذاکرات صلح قرار دارند.
«علوش» تأکید کرده که «مخالفان» پاسخ قوی را به اعمال فشارهای واشنگتن خواهند داد.