درختی به نام مرگ!
درخت سیبچه مرگ یا انجیر زهری (Hippomane mancinella) که گاهی اوقات به نام سیب ساحلی نیز شناخته میشود بومی مناطق گرمسیری جنوب آمریکای شمالی، آمریکای مرکزی، کارائیب و بخشهایی از شمال آمریکای جنوبی است. این درخت در زبان اسپانیایی به نام «آربل دلا مورته» نیز شناخته میشود که به معنای «درخت مرگ» است. بنابر کتاب رکوردهای گینس، سیبچه مرگ در حقیقت خطرناکترین درخت جهان است.
به گزارش عصر ایران، آن گونه که موسسه غذا و علوم کشاورزی فلوریدا تشریح کرده است، تمامی بخشهای درخت سیبچه مرگ فوقالعاده سمی هستند و تعامل با آن یا خوردن هر بخشی از این درخت میتواند کشنده باشد. سیبچه مرگ به جنس یوفوربیا (Euphorobia) تعلق دارد.
این درخت شیرهای غلیظ تولید میکند که از هر قسمت آن - پوست درخت، برگها و حتی میوه - خارج میشود و در تماس با پوست میتواند تاولهای شدید ایجاد کند. این شیره حاوی طیف گستردهای از سموم است اما جدیترین واکنشها از فوربول، یک ترکیب آلی است که به خانواده دیترین استرها تعلق دارد، از آنجایی که فوربول به راحتی در آب حل میشود هوس ایستادن زیر درخت سیبچه مرگ در یک روز بارانی را نیزباید از سر خود بیرون کنید زیرا قطرات باران حاوی شیره این درخت میتوانند سوختگی شدیدی ایجاد کنند.
جدیترین تهدید میوههای کوچک این درخت است. خوردن میوه سیبچه مرگ میتواند کشنده باشد زیرا استفراغ شدید و اسهال بدن را به نقطهای بدون بازگشت میرسانند.