kayhan.ir

کد خبر: ۶۶۵۲۱
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۶

انتشار شماره جدید کیهان فرهنگی

جدیدترین شماره کیهان فرهنگی به همراه گفت‌وگوهای اختصاصی و نیز آثار و مطالب متنوع پیرامون موضوع «جریان نفوذ» چاپ و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفت.


در طلیعه این شماره با عنوان «انتخابات پرشور؛ باز هم نفوذ رنگ می‌بازد» از زبان مدیرمسئول می‌خوانیم: هدف اولیه «نفوذ» اقتدارشکنی، ایجاد اختلال در اراده و اقتدار ملی و در نتیجه سنگ‌اندازی و انحراف در مسیر تحقق آرمان‌های ملت است. چه بسیار کشورها و نهضت‌ها که در اثر نفوذ جریان‌ها- چه از سنخ فرصت‌طلبان نفوذی‌ و چه ازسوی نفوذی‌های فرصت‌طلب- در معرض آسیب‌های جدی و انحراف و شکست قرار گرفته‌اند.
دکتر اصلانی در ادامه تأکید می‌کند: نفوذی‌ها می‌کوشند توده‌های مردم به ویژه طرفداران اصیل یک نهضت و نظام را سرگرم پروژه‌های بی‌خاصیت، جنجال‌ها و جنگ‌های زرگری و حاشیه‌آفرینی‌های مشتبه‌ساز کنند، یا آنها را به سردرگمی و بی‌تفاوتی و بی‌حساسیتی نسبت به مسائل مهم و اساسی و کلان کشور بکشانند. ایجاد غفلت از مسائل اساسی، مشغول ساختن مسئولان و نیروهای تأثیرگذار به امور کم اهمیت و جزئی و از بین بردن نگاه کلان از کارهای ویژه نفوذی‌هاست.
وی در پایان باتوجه به اهمیت انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی افزوده است: حضور آگاهانه، پرشور، همه‌جانبه و همیشگی ملت بیش از سی و هفت سال است که علی‌رغم تلاش نفوذی‌های فرصت‌طلب و فرصت‌طلبان نفوذی ارابه نظامی و تبلیغاتی دشمن را زمین‌گیر کرده و توطئه‌ها را بی‌اثر ساخته است، در باور ملت ما بیعت با انقلاب و خط انقلاب خمینی بت‌شکن و خلف صالحش امام حاضر خامنه‌ای عزیز، بیعت با پیامبر(ص) است، این بیعت دشمن‌شکن چونان همیشه در صحنه انتخابات و پای صندوق‌های رأی، موجب تقویت نظام، ماندگاری انقلاب، ناکامی دشمنان خارجی و نفوذی‌های داخلی آنان خواهد شد.
«غفلت؛ معبری برای جریان نفوذ» عنوان گفت‌وگوی اختصاصی با دکتر موسی فقیه حقانی است که در بخشی از آن می‌خوانیم: این جریان نفوذی‌ خیلی زیرکانه عمل می‌کند. یکی از فواید مطالعه و بررسی تاریخ درک این موارد است که جریان‌های مختلف مثل جریان نفوذی چگونه عمل می‌کنند. هیچ‌گاه، هیچ جریان نفوذی با تابلو نمی‌آید و نمی‌گوید که من آمده‌ام تا نهضت را منحرف کنم، در بسیاری موارد حتی با شما همراهی هم می‌کند، شیخ فضل‌الله می‌گوید که اینها اصلاً قائل به اسلام نیستند و مشروطه آنها اصلاً مبتنی بر اسلام نیست، بعد همان نفوذی‌ها می‌گفتند که شیخ تهمت می‌زند.
وی در ادامه تأکید می‌کند: متأسفانه برای آخوند خراسانی این‌گونه تداعی می‌شود که شیخ فضل‌الله مشکل شخصی دارد و لجبازی می‌کند و همین باعث شکاف میان آنها می‌شود؛ نفوذ تا این اندازه مؤثر است که مسیر یک نهضت را عوض و رهبران نهضت را به یکدیگر بدبین می‌کند که نتیجه آن تیره شدن و قطع روابط آنها با هم خواهد بود. در نهایت هم دشمن ابتدا شیخ فضل‌الله نوری، سپس سیدعبدالله بهبهانی و بعد آخوند خراسانی را شهید کرد.
«جبهه علوی و آرایش نیروهای سیاسی» عنوان دیگر گفت‌وگوی اختصاصی با دکتر محمدحسین رجبی دوانی است. وی با اشاره به زیاده‌خواهی برخی خواص می‌گوید: چرا حضرت امیر(ع)، طلحه و زبیر را از دست می‌دهد؟ اینها دو حکم برای حکومت کوفه و بصره می‌خواستند و مقداری رانت از بیت‌المال. امیرمؤمنان(ع) حاضر نشد بدهد. چرا؟ چون فرمود اینها طلحه و زبیر دوره پیامبر نیستند، تغییر کرده و دنیازده شده‌اند.
«انقلاب اسلامی نقدی اساسی بر نظریه‌های انقلاب» عنوان یکی دیگر از مصاحبه‌های اختصاصی این شماره کیهان فرهنگی با حجت‌الاسلام دکتر محمد جواد نوروزی است در بخشی از آن می‌خوانید: مهم‌ترین راهبرد برای حفظ مردم در صحنه سیاسی و اجتماعی «تلاش فرهنگی» است. دشمن به این نتیجه رسیده که مسیر «جنگ نرم» و نفوذ فرهنگی را دنبال کند؛ بنابراین رسالت مجموعه‌های فرهنگی است که به شبهاتی که وجود دارد پاسخ دهند، تحلیل‌های روزآمد را ارائه کنند و ترفندهای دشمن را خنثی سازند.
«صدی الحسین(ع)» پژواکی از صدای امام‌حسین(ع) در کربلا آخرین عنوان از مصاحبه‌ این شماره کیهان فرهنگی با محمدحسین صلواتیان است که چنین گفته است: ابعاد مختلف راهپیمایی اربعین سیدالشهدا(ع) عظیم‌تر از آن است که در قاب رسانه‌ها بگنجد. اگر هزاران جامعه‌شناس، روان‌شناس، مردم‌شناس و متخصصان مختلف علوم اجتماعی درباره اربعین تحقیق و پژوهش کنند، جا دارد. اربعین، مبانی و اصول علوم اجتماعی سکولار را به هم ریخته و دانشمندان این حوزه را سردرگم نموده است.
همچنین در این شماره می‌خوانیم: «فرهنگ؛ گذرگاه نفوذ در ساحت نظام سیاسی» به قلم حجت‌الاسلام دکتر محمدجواد نوروزی، «شیخ اشراق؛ ستاره‌ای فروزان در سیمای آسمان حکمت» نوشته عبدالحسین توکلی طرقی، «فاصله‌ای بین ابرکوه تا جبهه‌های حماسه نبود» از رمضانعلی ابراهیم‌زاده گرجی و...