حجتالاسلام قرائتی در نشست خبری اجلاس بیستوچهارم نماز:
معماری اسلامی یعنی اول مسجد بساز
رئیس ستاد اقامه نماز با بیان اینکه اقامه نماز نیاز به متولی و ستاد ندارد و همه در قبال آن مسئول هستند، گفت: معماری اسلامی این است که اول مسجد ساخته شود و سپس شهر را بر اساس آن بسازند.
به گزارش خبرگزاری فارس، حجتالاسلام قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز در نشست خبری بیست و چهارمین اجلاس سراسری نماز با انتقاد از اینکه افراد در جایگاههای مختلف نسبت به امر نماز اهتمام کامل ندارند، گفت: مثلاً صداوسیما چه مقدار راجع به نماز صحبت کرده است یا انتشارات ما چند صفحهای راجع به نماز چاپ کرده است یا اینکه روزنامهها، خبرگزاریها و اصحاب قلم چند کلمهای راجع به نماز روی کاغذ آوردند، همه ما ستاد اقامه نماز هستیم «کُلُکُّم راعٍ و کُلُکُّم مَسؤولٌ».
وی ابراز داشت: شهر اسلامی بازارش وقتی ظهر شد، باید احساس شود که ظهر شده است یا شهری اسلامی است که بعد از سی و چندین سال، شهر بیمسجد نداشته باشد، معماری، اسلامی است که اول مسجد در آن بسازند و بعد بر اساس آن مسجد، شهر را بسازند.
حجتالاسلام قرائتی اظهار داشت: ادارهای اسلامی است که نمازخانهاش بهتر از دفتر ملاقات مدیرعامل و دارای اتاقی زیبا باشد. اگر نماز ضایع شد بسیاری از آسیبها نمایان میشود، اگر نماز سبک شمرده شود شهوات میآورد.
رئیس ستاد اقامه نماز با اشاره به اینکه پیامبراکرم(ص) فرمود: «نماز نور چشم من است»، بیان داشت: آیا در برنامهریزیهای ما نیز واقعاً نماز نور چشم ما است. نماز تابوت نیست، نماز اکسیژن است، انسان باخدا یعنی انسانی با همه چیز. در آستانه دهه فجر هستیم، امام خدا را داشت اما هیچی نداشت. شاه همه چیز داشت اما خدا نداشت، بنابراین اگر مسئله ایمان نبود جامعه اداره نمیشد، در هیچ جای دنیا هشت سال مقاومت نمیکنند.
وی با اشاره به فعالیتهای انجام شده در ستاد متبوعش گفت: چهار هزار مدیر مدارس تیزهوشان و شبانهروزی دورههای نماز را گذراندهاند، طرح یاوران نماز که به طور ناقص برگزار شد، اما با این وجود طرح «شاخه اولی» راهاندازی شده است تا در آن گروههایی مانند اتحادیه انجمنهای اسلامی، آموزش و پرورش، مدارس شاهد، امور تربیتی که با عنوان شاخه اولی هر منطقه محسوب میشوند به عنوان اولین گروه نزدیک به نماز فعالیتهای نمازی خود را انجام میدهند.
حجتالاسلام قرائتی ابراز داشت: سازمانها و نهادهای فرهنگی که بودجه فرهنگی دارند، چند درصد از آن بودجه فرهنگی را به نماز اختصاص میدهند. از شعرا بپرسیم که چند شعر برای نماز سرودهاند، از هنرمندانی که در فیلمها هنرنمایی میکنند و بچه مسلمان هستند، بپرسید آیا دینشان را نسبت به نماز ادا کردهاند.
رئیس ستاد اقامه نماز با تأکید بر اینکه نماز یک امر تقریبی است، افزود: نماز شیعه و سنی ندارد، بلکه خودش تقریب است، هر کسی نماز خودش را میخواند یا در مسجد و یا در خانه، همه ما یکی هستیم.