kayhan.ir

کد خبر: ۶۶۴۹۱
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۹

محاصره غزه 10 ساله شد /جامعه جهانی همچنان نظاره‌گر!


سرویس خارجی-
10 سال از محاصره هوایی، زمینی و دریایی نوار غزه گذشت در حالی که بیش از یک میلیون و 900 هزار فلسطینی ساکن این منطقه در سایه سکوت مجامع جهانی در وخیم‌ترین اوضاع انسانی به سر می‌برند.
محاصره ظالمانه نوار غزه که از ژوئن 2007 آغاز شده وارد دهمین سال خود شد، در حالی که ملت فلسطین در این مدت تحت شدیدترین فشارها و بحران‌های اقتصادی، بهداشتی، انسانی قرار دارند و در «بزرگ‌ترین زندان جهان» زندگی می‌کنند.
دست‌کم 40 درصد فلسطینی‌های ساکن غزه زیر فقر مطلق زندگی می‌کنند و 90 الی 95 درصد آب‌های این باریکه نیز غیرقابل شرب است. کودکان غزه غالباً چیزی برای خوردن ندارند و شب‌ها گرسنه سر بر بالین می‌گذارند. آنها حتی مطمئن نیستند تا صبح زنده می‌مانند چرا که احتمالاً هدف حملات جنگنده‌های صهیونیستی قرار خواهند گرفت. «بیکاری»، نبود امکانات بهداشتی در نوار غزه بیداد می‌کند و دانش‌آموزان در مدارس درس می‌خوانند که سقف ندارد. زیرا مدارس هم توسط جنگنده‌های رژیم صهیونیستی بمباران شده‌اند.
به دنبال پیروزی جنبش حماس در انتخابات مجلس قانونگذاری فلسطین در ژانویه سال 2006 رژیم صهیونیستی محاصره غزه را آغاز کرد و اکنون این محاصره 10 ساله شده در حالی که براساس گزارش‌های بین‌المللی و سازمان ملل، غزه در سایه این محاصره ظالمانه تبدیل به «بدترین نقطه در جهان» شده است. رژیم صهیونیستی از اواسط ژوئن سال 2007 به دنبال سیطره حماس بر نوار غزه محاصره این منطقه را تشدید کرد و با وجود اینکه جنبش حماس در سال 2014 از حکومت در غزه دست کشید و دولت وفاق ملی فلسطین تشکیل شد، اما این محاصره همچنان ادامه دارد.
رژیم اشغالگر فلسطین در این 10 سال حتی سه جنگ ویرانگر دیگر علیه این منطقه محاصره تحمیل کرد که طی آن به غیر از قتل عام مردم و کودکان معصوم و نابودی باقی زیرساخت‌های این منطقه هم نابود شد.
رژیم صهیونیستی گذرگاه‌های حیاتی این منطقه را هم کاملاً مسدود کرده و تنها گذرگاه باقی مانده، رفح است که در کنترل مصر قرار دارد. این کشور هم گذرگاه فوق را هر از گاهی برای رساندن مایحتاج حیاتی این مردم باز می‌کند اما در بیشتر ایام تعطیل است.
مرکز حقوق بشر اروپا اخیراً گزارشی درباره «فاجعه انسانی در غزه» منتشر کرده و در آن خاطرنشان ساخته بود که مجازات دسته‌جمعی فلسطینیان ساکن نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی به غیر از درد و رنج و مشکلات اقتصادی،‌بهداشتی، آموزشی و... مشکلات روحی و روانی شدیدی برای کودکان به وجود آورده است. به گزارش این مرکز اروپایی، از هر 10 خانواده فلسطینی 6 خانواده از نبود امنیت غذایی رنج می‌برند به این معنا که درصد عدم امنیت غذایی در غزه تقریباً 60 درصد است.
در این گزارش همچنین آمده بود که بیشتر ساکنان غزه به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند و با بحران نبود برق مواجه هستند.
این گزارش و گزارش کنفرانس ملل متحد برای تجارت و توسعه (آنکتاد) که اعلام کرده «غزه تا پنج سال دیگر قابل سکونت نیست» در شرایطی منتشر می‌شود که مدعیان حقوق بشر و مجامع بین‌المللی اقدامی برای رفع محاصره ظالمانه غزه انجام نمی‌دهند و فقط به انتشار بیانیه و گزارش بسنده می‌کنند.
کشورهای عرب نیز پس از جنگ‌های 22 روزه، 8 روزه و 51 روزه نشست فوق‌العاده‌ای تشکیل دادند که همه آنها با عنوان «بازسازی غزه» برگزار شد اما حتی یک دلار از این کنفرانس‌های به اصطلاح بازسازی به نوار غزه پرداخت نشد. عربستان تمام کمک خود را به تشکیلات خودگردان فلسطین به ریاست محمود عباس اهدا کرده که نوار غزه سهمی در آن نداشت و کمک‌های قطر هم به دست ساکنان نوار غزه نرسید چرا که صهیونیست‌ها اجازه پرداخت این کمک‌ها به بخش زیرساخت را ندادند.
مدعیان کمک به فلسطین تاکنون هیچ اقدامی در جهت رفع نیازهای حیاتی مردم مظلوم غزه انجام نداده‌اند و قرار هم نیست که انجام دهند. فقط ادعاهایی مطرح می‌کنند که افکار عمومی جهانی را فریب دهند در حالی که ملت فلسطین در شرایط کنونی به تزویر و ریا و ادعا و قول و قرار احتیاج ندارد و اگر هر چه سریع‌تر چاره‌ای برای این مردم اندیشیده نشود بزرگ‌ترین فاجعه انسانی قرن حاضر به وقوع خواهد پیوست.
شهادت
 یک دختر فلسطینی
نظامیان رژیم صهیونیستی دیروز صبح به سمت یک دختر فلسطینی در قدس اشغالی تیراندازی کردند و وی را به شهادت رساندند.
به گزارش قدس، شبکه تلویزیونی فلسطین الیوم گزارش داد یک دختر جوان 20 ساله فلسطینی که ادعا می‌شد قصد انجام عملیات شهادت‌طلبانه با اسلحه سرد علیه نظامیان اسرائیلی را داشته است در نزدیکی شهرک صهیونیستی «عنتوت» در قدس اشغالی هدف گلوله قرار گرفت و به شهادت رسید. با شهادت این دختر فلسطینی تعداد شهدا از آغاز انتفاضه در اول اکتبر (9 مهرماه) تاکنون به 164 نفر رسید.
از ابتدای انتفاضه تاکنون رژیم صهیونیستی دست به اعدام میدانی ده‌ها جوان فلسطینی به بهانه انجام عملیات شهادت طلبانه زده است.