بازگشت انقلابیون مسلمان به خیابانهای تونس
شکست سیاستهای دولت سکولار تونس هزاران نفر از مردم این کشور را به خیابانها کشاند و آنها خواستار تغییر و تحول در شرایط سیاسی این کشور هستند.
علیرغم برقراری مقررات منع آمد و شد توسط دولت تونس، اعتراضات خیابانی در این کشور ادامه دارد.
در شهر تونس (پایتخت) تظاهرکنندگان با آتش زدن لاستیک و بستن مسیرها، شعارهای ضددولتی سر دادند.
با ورود نیروهای پلیس به صحنه، اوضاع ناآرام شد و تظاهرکنندگان به سمت نیروهای پلیس سنگ پرتاب کردند.
شهرهای دیگر تونس هم طی 48 ساعت اخیر مثل پایتخت ناآرام و شاهد تظاهرات بود. نیروهای امنیتی شماری از معترضان را بازداشت کردند. یکی از شعارهای معترضان طی روزهای اخیر، «کار، کرامت، آزادی» بوده است.
در حال حاضر حزب «النهضه الاسلامیه» تحت رهبری «راشد الغنوشی» که توسط سکولارهای حاکم از قدرت کنار گذاشته شده، در میان تظاهرکنندگان نفوذ دارد. به همین خاطر، سران این حزب از معترضان خواستند در تظاهرات خود، آرامش را حفظ کنند.
طی چند روزی که از این اعتراضات میگذرد، زد و خورد میان معترضان و پلیس، بیش از 250 زخمی برجای گذاشته و یک پلیس نیز در شهر «القصرین» جان خود را از دست داده است.
اعتراضات جاری که برخی آن را به قیام 2011 تونس تشبیه میکنند، از زمانی آغاز شد که یک جوان 28 ساله جویای کار، از تیر برق بالا رفت و بر اثر برقگرفتگی جان داد.
در سال 2011 نیز خودسوزی یک جوان سبزیفروش دورهگرد، اعتراضات را مشتعل کرده و طولی نکشیده بود که «زینالعابدین بن علی» دیکتاتور وقت تونس، فرار را بر قرار ترجیح داده بود.
پس از سقوط بن علی، مردم مسلمان تونس به طور طبیعی، به حزب النهضه و شخص الغنوشی اقبال نشان دادند. اما پس از گذشت مدت زمانی، توطئه سکولارها قوت گرفت و به کنارهگیری النهضه از قدرت انجامید و سکولارها از این طریق، انقلابی که صبغه اسلامی داشت را به نفع خود مصادره کردند.
در بحران جاری چیزی که جالب است گفته شود، این است که «حبیب الصید» نخستوزیر تونس در واکنش به ناآرامیهای کشورش، سفر خود را در سوئیس ناتمام گذاشت، ولی به جای اینکه به کشورش برگردد، در رأس هیئتی به پاریس رفت! الصید از همانجا در گفتوگو با «فرانس-24» اظهار داشت: برای حل مشکلات کشور، عصای سحرآمیز نداریم! واکنش «الباجی قائد السبسی» رئیسجمهور تونس هم در نوع خود جالب است؛ او مدعی شد: دستهای خارجی اعتراضات را شعلهور کردند!