خوشچهره:
بودجه 95 ضد اقتصاد مقاومتی است
یک اقتصاددان با اشاره به اینکه بودجه سال آتی در تناقض آشکار با اقتصاد مقاومتی است، ارقام مربوط به تولید و صادرات نفت در بودجه 95 را مایه تاسف و تعجب دانست.
محمد خوشچهره در گفتوگو با نسیم اظهار داشت: اعداد و ارقام مربوط به میزان تولید نفت خام در لایحه بودجه، از چند لحاظ اگر نگویم باعث تاسف، مایه تعجب است و پیش از هر چیز میتوان گفت که در تناقض آشکار با اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: دولت و رئیسجمهور بارها در صحبتهای خود تاکید کردند که ما قصد داریم تا در راستای اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم، تعریف ساده اقتصاد مقاومتی کاهش وابستگیهای تهدیدزا است و این کاهش نیز در بهترین جایگاه به قطع آن وابستگی منجر خواهد شد.
خوشچهره گفت: رئیسجمهور اعلام کرده است که قصد حرکت در راستای اقتصاد مقاومتی را دارد اما افزایش خامفروشی در تعارض کامل با اقتصاد مقاومتی است.
این اقتصاددان تاکید کرد: در میان تمامی وابستگیهای تهدیدزا برجستهترین حوزه، وابستگی اقتصاد ملی به نفت خام و درآمدهای ارزی ناشی از آن است، این وابستگی باید به صفر برسد. در حالی که برعکس اعلامهای رسمی رئیسجمهور و معاون مربوطه ایشان آقای جهانگیری، این افزایش خامفروشی در تعارض کامل با اقتصاد مقاومتی قرار دارد.
وی اظهار داشت: انتخاب چنین ارقامی در لایحه بودجه مایه تاسف است، زیرا در فضایی که قیمت جهانی نفت کاهش معنادار و سازمانیافتهای پیدا کرده باید ارقامی مناسبتر انتخاب میشد.
خوشچهره ادامه داد: در تحلیلها گفته میشود که انرژی و نفت در کل دنیا رو به انقراض است، بهطوری که پیشبینی میشود عربستان تا 25 سال و دیگر کشورهای خاورمیانه تا 50 سال آینده امکان عرضه نفت به صورت گسترده را نخواهند داشت.
وی در رابطه با دلیل کاهش قیمت نفت در مدت اخیر و همچنین در پیرو آن درست نبودن ارقام انتخاب شده برای میزان تولید و فروش نفت در لایحه بودجه 95 تصریح کرد: در چند ماه اخیر تدبیرهای شیطانی تلاش کردند تا با کاهش معنیدار قیمت نفت ذخیرهسازیهای گستردهای را انجام دهد تا این منابع رو به تهی از کشورهای نفتی که اکثرا کشورهای خلیجفارس هستند به کشورهای قدرتمند منتقل شود، و این جریان با کاهش معنادار قیمت نفت ظرف ماههای اخیر در حال شکلگیری است.
این اقتصاددان بیان داشت: در این میان بعد از این که ذخیرهسازیهای گسترده شروع و پیشخریدهای بلندمدت منعقد شد پس از آن ممکن است که یک روند افزایشی ایجاد شود و به این ترتیب دلالانی که نفت را ارزان خریدهاند میتوانند از این فرصت نهایت استفاده را ببرند.
وی ادامه داد: با توجه به مباحث مطرح شده دولتمردان ما باید توجه میکردند در حال حاضر که در مرحله تنزل قیمت نفت هستیم باید با محدود کردن فروش نفت علیرغم تمامی فشارهای اقتصادی که بر کشور وارد میکند از این بازی ایجاد شده توسط دنیای سلطه خارج شویم و سعی بر ایجاد ایمنسازی داشته باشیم. لذا در چنین شرایطی فروش بیشتر نفت خام نه تنها درست نیست بلکه حتی افتادن در بازی دنیای سلطه است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: به جای انتخاب چنین راههایی میتوانستیم با تاثیر معنادار در عدم عرضه نفت جهانی مانع کاهش قیمت معنادار نفت شده و آن را به روند صعودی بازگردانیم.
وی اضافه کرد: با افزایش نود درصدی تولید و دو برابر کردن تولیدات صادراتی در لایحه بودجه هم در جهت خلاف منافع و مصالح ملی قدم برداشته و چون حراج بر کالای نادر و رو به زوال خود میزنیم و هم کمک به تسلط کشورهای دنیای سلطه بر منابع و ذخایر کشورهای نفتی و خلیج فارس میکنیم.
این اقتصاددان اظهار داشت: بنده معتقدم که باید در اعداد و ارقام لایحه بودجه تجدیدنظری صورت بگیرد و به خصوص مجلس باید اصلاحات اساسی در مورد اعداد پیشبینی شده در لایحه صورت دهد.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: متاسفانه در رابطه با قراردادهای بلندمدت نفتی برخی از شنیدههای جدی وجود دارد که ما در قیمتهای مفت در حال بستن قراردادهایی با طرفهای خارجی هستیم که به هیچ عنوان به صلاح مملکت و ملت نیست و در این زمان اگر مجلس، مجلس است باید وارد موضوع شده تفحصهای جدی از قراردادها و نحوه فروش را در دستور کار قرار دهد تا ما در دام کشورهای سلطه که در تئوری خود به دنبال اهداف اقتصادی و غیر اقتصادی هستند نیفتیم.