kayhan.ir

کد خبر: ۶۶۳۷۹
تاریخ انتشار : ۰۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۷
فارین پالیسی فاش کرد

انتقاد تند سازمان ملل از نقش مخرب آل‌سعود در سوریه

نماینده سازمان ملل در امور سوریه نقش مخرب عربستان در روند مذاکرات سوریه را مورد انتقاد قرار داده است.


«استفان دی میستورا» بدون آنکه نامی از عربستان ببرد، در جلسه غیرعلنی شورای امنیت سازمان ملل (28 دی) گفته، «برخی از مخالفان دولت دمشق که از حمایت خارجی برخوردارند، فقط خود را مخالف دمشق می‌دانند و با حضور سایر مخالفان در نشست «ژنو-3» مخالف هستند.»
به گزارش فارس، این اظهارات پس از آن صورت گرفته که گروه موسوم به «کمیته عالی مذاکرات» که از جانب عربستان حمایت می‌شود، درخواست دی میستورا برای حضور سایر گروه‌های مخالف در نشست «ژنو- 3» را رد کرده بود. نشست «ژنو-3» قرار بود پنج بهمن (پس‌فردا) برگزار شود، اما با توجه به کارشکنی‌های عربستان، برگزاری این نشست احتمالا عقب می‌افتد.
نشریه آمریکایی «فارین پالیسی» با پوشش دادن اظهارات «دی میستورا» در شورای امنیت، به نقل از وی نوشت: «واقعیت این است که طرف‌ها روی مواضع خود و بازی با حاصل جمع صفر پافشاری می‌کنند. طرف‌ها نه فقط روی اصل مسئله اختلاف نظر دارند، بلکه نقش تأثیرگذار سازمان ملل بر روند نهایی کردن فهرست مخالفان را هم زیر سؤال می‌برند.»
دولت دمشق می‌گوید، تروریست‌هایی که دست آنها به خون ملت سوریه آلوده است نباید در مذاکرات شرکت داشته باشند، ولی عربستان نظر دیگری دارد.
هرچند سعودی‌ها از طریق ایالات متحده و همچنین، از طریق دلارهای نفتی خود، بر سازمان ملل نفوذ دارند، اما به خاطر وسعت جنایاتی که در خاورمیانه و به خصوص در سوریه و یمن انجام می‌دهند، مقامات سازمان ملل طی هفته‌های اخیر تا حدودی لحن خود را نسبت به ریاض تغییر داده‌اند. کارشناسان می‌گویند، اگر بی‌تفاوتی سازمان ملل در قبال رژیم آل سعود ادامه یابد، حیثیت این سازمان جهانی بیش از گذشته آسیب خواهد دید.
در ارتباط با کارشکنی‌های برخی جریان‌های مخالف دولت دمشق و حامیان آنها در روند مذاکرات، مسکو تهدید کرده، اگر نام برخی از رهبران گروه‌های تروریستی از فهرست مذاکره‌کنندگان خارج نشود، دولت روسیه از یک هیئت جایگزین برای مذاکره با دولت سوریه حمایت خواهد کرد.
تداوم شیطنت آمریکا
در شمال سوریه
همزمان با افزایش تحرکات مشکوک ایالات متحده در شمال شرق سوریه، تسنیم به نقل از رسانه‌های محلی استان «حسکه» سوریه گزارش داده، «نیروهای ویژه آمریکایی یک پایگاه هوایی متعلق به دولت سوریه را در استان حسکه اشغال کرده‌اند.» این پایگاه در نزدیکی مرزهای دو کشور ترکیه و عراق قرار دارد و در صورت استقرار نیروهای آمریکایی در این پایگاه، پنتاگون تحولات امنیتی کل منطقه را از نزدیک مدیریت کرده و این تحولات را به سمت خاص هدایت می‌کند.
ادعای واشنگتن در حال حاضر این است، که پنتاگون از این پایگاه قصد دارد کردهای شمال سوریه را علیه تروریست‌های داعش مسلح کند. ایالات متحده در واقع، قصد دارد شبه نظامیان مسلح موردنظر خود را در منطقه تشکیل دهد.
پیش از این نیز منابع محلی اعلام کرده بودند نیروهای ویژه آمریکایی در اطراف سد «تشرین» سوریه در استان حسکه مستقر هستند و می‌خواهند این سد را به شبه نظامیان کرد بسپارند. همزمان با تحرکات مشکوک آمریکا در شمال سوریه، از افغانستان نیز خبر رسیده ایالات متحده حملاتی علیه آنچه «تروریست‌های داعش» خوانده آغاز کرده است.
سایر رویدادها
* بیش از 100 آژانس فعال در زمینه‌های بشردوستانه و سازمان ملل خواستار پایان جنگ در سوریه شدند.
* سازمان ملل از همکاری سوریه در زمینه کمک‌رسانی به افراد تحت محاصره و مهاجران سوری تقدیر کرد.
* روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» به نقل از منابع سوری اعلام کرد داعش با این تصور که آمریکا هرگز سد «طبقه» را بمباران نخواهد کرد، از این سد به عنوان پناهگاهی برای مهم‌ترین زندانیان و مقری برای رهبران خود و انبار سلاح‌هایش استفاده می‌کند. این سد در غرب شهر «رقه» قرار دارد.