قیام مردمی علیه دولت سکولار تونس 250 معترض زخمی شدند
تظاهرات ضد دولتی هزاران تن از مردم تونس در شهرهای مختلف این کشور، به درگیری با پلیس انجامید و بیش از 250 زخمی برجای گذاشت.
پس از گذشت پنج سال از قیام نخست مردم تونس، این کشور بار دیگر نا آرام شده و معترضان در پایتخت، و استانهای صفاقص، القصرین، الکاف و القیروان به خیابانها آمدهاند. اعتراضات جاری زمانی کلید خورد که یک جوان جویای کار در شهر «القصرین» بالای تیر برق رفت و براثر برق گرفتگی، جان خود را از دست داد. تظاهرت در القصرین مثل اعتراضات مناطق دیگر، با خشونت و ناآرامی همراه است و تنها در این شهر، یک پلیس کشته شده و 246 نفر هم زخمی شدهاند.
در سال 2011 نیز، خود سوزی یک فروشنده دورهگرد سبزیجات، موجب شعله ور شدن قیام در کل منطقه و شمال آفریقا شد و به سقوط «زینالعابدین بن علی» دیکتاتور تونس و چند دیکتاتور دیگر منجر شد.
در تونس اما، پس از سقوط بن علی، مردم به حزب «النهضه الاسلامیه» اقبال نشان دادند. اما با اختلال و سنگاندازیهای احزاب سکولار، النهضه از قدرت کنار گذشته شد. در حال حاضر نیز تنها حزبی که میان مردم نفوذ دارد و میتواند آنها را به آرامش دعوت کند، همین حزب اسلامی النهضه است.
علاوه بر القصرین، تظاهرات در سایر مناطق نیز به درگیری با پلیس انجامید. در این شهر «دوز» معترضان سازمان اداره امنیت ملی را به آتش کشیدند. جوانان معترض و بیکار شهر القیروان نیز یک دستگاه خودروی آتشنشانی را به آتش کشیدند. ساختمانهای دولتی و بانکها نیز در برخی مناطق مورد حمله افراد معترض قرار گرفت.
شعارهای تظاهرکنندگان بیشتر حول شرایط نامناسب معیشتی و بیکاری دور میزند.
در همین حال، سران حزب النهضه از مردم و تظاهرکنندگان خواستند، در اعتراضات آرامش خود را حفظ کنند.