ماجرای درخت و تبر(نامه وارده)
تبریز امروز یکی از آلودهترین شهر کشور است، پر شدن شهر از خودروهای تکسرنشین، صنایع آلاینده، ریزگردها و تخریب باغها توسط افراد قدرتمند و یقه سفیدان با حمایتهای موسسات مسئول در حال محو کمترین نقطههای سبز است و این در حالی است که مقامات هنوز به دنبال پیدا کردن عناصر پنهان دلایل آلودگی هوا در تبریز میگردند.
اکنون چندین هفته است که مردم شهر تبریز در حال تحمل آلایندهها هستند. در خیابان فرعی و بدون ترافیک برق لامع تبریز واقع در خیابان 17 شهریور، عمارتی بسیار زیبا و مستحکم از دوره قاجاریه در میان باغی سرسبز چشم عابران را به خود خیره میساخت! خانه باغ بنکداریان نه تنها جلوهای زیبا و دیدنی به محل و حتی شهر داده بود بلکه بیش از 10 درخت کهنسال نیز در وسط خیابان موجودیتی خاص ایجاد کرده بودند.
در دوران شهرداران پیشین تبریز حدود 10 سال پیش، ناگهان این درختان سبز و مسن با تیزی تبرهای بیعاطفه سقوط کردند و مردم فقط انگشت در دهان گزیدند.
اما بعد از گذشت سالها اکنون چندین ماه است که دلیل آن قطع ریشه و آسفالت شدن خیابان آشکار شد. گذری کژ در یک منطقه آرام و در محلی فاقد ترافیک معمولی شهری، باغ عمارت را درهم نوردید و خانه باغ بنکداریان تخریب و عمارت در پشت دیواری جدا از باغ باقی ماند. شهرداری منطقه چهار تبریز نیز که ادعای اجرای یک طرح قدیمی و بایگانی شده را داشت، در مراحل مختلف به قلع و قمع درختان باغ پرداخت و شهردار منطقه هدف از اجرای این پروژهها را توسعه شهر، رشد عمرانی و شهرسازی منطقه در بافت فرسوده، حل مشکلات شهروندان، تاثیرگذاری بر ارزش افزوده اراضی و رونق اقتصادی اراضی همجوار و همچنین رونق فعالیتهای ساخت و ساز و ساماندهی بافتهای فرسوده و در نهایت توسعه امکانات بخش عمومی و ایجاد محیطی شکوفا و پویا برای مردم و زندگی بهتر آنان دانست.
اکنون در تبریز همه از ماجرای تخریب باغ بنکداریان متاثرند؛ استانداری درخواست طرحی دیگر کرده است، سازمانهای موثر مانند میراث فرهنگی و سازمان پارک معترضند! اما شهرداری منطقه چهار تبریز که پیگیر تخریب و ترسیم گذر کژ فرعی در یک محله آرام برای آسفالتکاری هست؛ عبارت «عمارت بنکداریان فرهنگسرا میشود» را برای ارائه تصویری از یک کار فرهنگی و تخفیف کار خود ارائه میدهد و در کنار تخریب باغ قول طنزآمیز احداث پارک محلهای را میدهد. باغ را خراب نکن، پارک محلهای پیشکش!
کاوه آذر