روحانی در همایش اجرای برجام؛ فصل نو در اقتصاد ایران:
مسئله اصلی کشور رفع رکود و ایجاد اشتغال است
رئیسجمهور کشورمان تاکید کرد: راه طولانی تا توسعه و ساختن ایران را باید با هم طی کنیم و بخش خصوصی رقابتی و غیررانتی، در این عرصه مسئولیت سنگینی دارد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان روز گذشته در همایش «اجرای برجام؛ فصل نو در اقتصاد ایران» که با حضور ١٢٠٠ نفر از فعالان اقتصادي كشور برگزار شد، گفت: تحریم رفت؛ راه طولانی تا توسعه و ساختن ایران را باید با هم طی کنیم و بخش خصوصی رقابتی و غیررانتی، در این عرصه مسئولیت سنگینی دارد.
وی افزود: اگر رئیس تیم مذاکرهکننده فردی جز دکتر ظریف بود، مذاکرات به نتیجه نمیرسید و قرارگیری دانشمند برجستهای چون دکتر صالحی کنار وزیر خارجه، لطف الهی بود و یار سوم تیم مذاکرهکننده نیز وزیر دفاع بود. تلاش این سه رکن مذاکرات، ادعاها علیه ایران را مهر پایان زد.
رئیسجمهور همچنین با اشاره به اینکه «امروز مسئله اصلی ما رفع کامل رکود، رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال است»، تصریح کرد: برجام آغاز حرکت شتابان اقتصادی در کشور است.
وی اضافه کرد: عدهای هم به سازمان ملل رفتند و در مجمع عمومی حرف زدند و بمب را روی تابلو به نمایندگان ملل جهان نشان دادند و گفتند به ایران اعتماد نکنید. خیلیها تلاش کردند تا وسوسه شیطانی ناامیدی را بر دلها بنشانند و تبلیغ میکردند که مذاکره با دشمن؟! و خیلیها گفتند هر وقت مذاکره کردیم متضرر شدیم و هیچوقت مذاکره ما را به جایی نمیرساند.
روحانی خاطرنشان کرد: برخی فلسفه بافتند و تاریخ را به استناد آوردند و گفتند مگر پرهیز از رویارویی و جنگ با شیطان امکانپذیر است؟ ما راهی جز جنگ و جنگیدن و ویران کردن و ویران شدن نداریم. اما ملت ما در 24 خرداد 92 به تمام این افکار و سخنان مهر باطل زد و در انتخابات خرداد 92 اعلام کرد ما خواهان تعامل سازنده با جهان هستیم.
رئیسجمهور در ادامه با تجلیل از تیم مذاکرهکننده هستهای گفت: اگر رئیس تیم مذاکرهکننده هستهای غیر از آقای دکتر ظریف بود به اینجا نمیرسیدیم.
روحانی اضافه کرد: از مقام معظم رهبری تشکر میکنم اولاً به خاطر اعتماد کامل ایشان به شخص وزیر امورخارجه و بعد به خاطر این که پیشنهاد مرا قبول کردند که امر مذاکره با شش قدرت را از دبیرخانه شورای امنیت به وزارت خارجه ببریم و اگر این هم نمیشد کار ما سخت بود. خدمت ایشان گفتم وقتی پرونده را از دبیرخانه شورای امنیت به وزارت خارجه میبریم پیامی به دنیا میدهیم که موضوع هستهای امنیتی نیست بلکه سیاسی است و این به ما کمک کرد تا موفق شویم. رئیسجمهور با اشاره به اینکه «در گزارش آژانس همه مسایل باقیمانده گذشته پایان یافته اعلام و گفته شد طی 12 سال به مدرکی که بتواند ثابت کند ایران از مواد هستهای در مسیر نظامی استفاده کرده، بدست نیامده است»، خاطرنشان کرد: در تاریخ سازمان ملل متحد پرونده هیچ کشوری را در چارچوب موارد 41 و 42 فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد به شورای امنیت نبردهاند، مگر آنکه یا آن حکومت و کشور را سرنگون و یا جنگی را بر آن تحمیل کرده و در نهایت وادار به تسلیم کرده باشند. جمهوری اسلامی ایران در این عرصه تنها نمونه استثنایی است. روحانی با اشاره به اینکه امروز در همه ارکان کشور بر اینکه ساماندهی اقتصاد، مهمترین هدف ملی است، تردیدی وجود ندارد، گفت: اینکه رهبری معظم انقلاب بر اقتصاد مقاومتی تأکید مداوم دارند و مجلس بر آن اصرار میکند و دولت برای اجرای آن ستاد تشکیل میدهد، به این معنا است که امروز اقتصاد مسئله بسیار مهم است چراکه رونق اقتصاد، قدرت، استقلال و اشتغال به همراه دارد و امروز مسئله اصلی ما در کشور رفع کامل رکود، رونق و اشتغال است.
رئیسجمهور با اشاره به مشکلات زیستمحیطی کشور ادامه داد: امروز شاهد آلودگی هوا هستیم. گفته بودند 10 صبح سر کار بیایید هر چند ما تخلف کردیم. این معنایش این است که ما مشکل زیستمحیطی داریم. با شعار مشکلات زیست محیطی حل نمیشود. با دعای تنها هم حل نخواهد شد که دعا آن وقت مستجاب میشود که همه تلاش کنیم و برای رفع آن کمک کنیم و تا مشکل صنعت ما سوخت استانداردمان حل نشود هوای پاک به شهرهای ما آیا برمیگردد؟ همه باید به صحنه بیایند. دولت وظایفی برعهده دارد و مردم هم همچنین. بنده در گذشته گفتم که اقتصاد تا زمانی که دست دولت باشد مشکلاتش حل نخواهد شد میدانم که چقدر سخت است وزرا بنگاهها را ول کنند اما باید تلاش و کوشش کنیم. باید بخش خصوصی به میدان بیاید و اقتصاد دست مردم سپرده شود.
روحانی با اشاره به اینکه «تا زمانی که اقتصاد در دست دولت است و بخش خصوصی رقابتی و غیررانتی نداشته باشیم، نمیتوانیم مسایل اقتصادی را حل و فصل کنیم»، گفت: امروز درشرایطی هستیم که امکانات داخلی برای ایجاد تقاضای کافی، حرکت سریع اقتصادی و رونق اقتصادی در سال جاری و سالهای نزدیک پیش روی ما با امکانات داخلی وجود ندارد و نمیتوانیم حرکت را به وجود بیاوریم.
روحانی خاطرنشان کرد: در برنامه توسعه پیشبینی کردهایم که دولت در اموری مثل بهداشت و آموزش باید به جای تصدیگری، خرید خدمت کند زیرا مردم بهتر از دولت میتوانند مدرسه درست کنند و دانشآموزان را آموزش دهند. در بهداشت و درمان هم باید بخش خصوصی به میدان بیاید. به غیر از این راهی نداریم دولت باید قدم به قدم از اقتصاد به نفع بخش غیردولتی عقب نشینی کند.
رئیسجمهور با بیان اینکه اقتصاد همواره به بخش سیاست خارجی یارانه داده است، گفت: این دولت میخواهد کاری کند که سیاست خارجی به اقتصاد یارانه بدهد و امروز آن روزی است که تحقق پیدا کرده است. امروز شرایط را برای حمل و نقل و بیمه آماده کردهایم و شرایط با دیروز متفاوت است. بانکهای ما امروز میتوانند فعال شوند و همه باید تلاش کنیم تا صادرات غیر نفتی کشور حداقل 15 درصد در سالهای پیشرو افزایش یابد و اگر بتوان، صادرات غیرنفتی را افزایش داد، تقاضا به معنای حقیقی تحقق مییابد.
روحانی برجام را آغاز حرکت اقتصادی در کشور دانست و تصریح کرد: امروز روزی است که وظیفه سنگین کارآفرینان برای احیای کشور و اشتغالزایی برای جوانان آغاز شده است و دولت در این مسیر حامی و در خدمت کارآفرینان خواهد بود.