kayhan.ir

کد خبر: ۶۵۸۸۵
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۰
یک اقتصاددان:

دلار ۳۷۰۰ تومانی رکود را تشدید می‌کند

یک استاد دانشگاه نسبت به تبعات افزایش قیمت ارز و تعمیق رکود در کشور هشدارداد.


آلبرت بغزیان استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی درباره تبعات نرخ ۳۷۰۰ تومانی ارز بر اقتصاد ایران گفت: قطعا با چنین کاری هم هزینه تمام شده تولید و هم قیمت کالاهای وارداتی افزایش خواهد یافت. ضمن اینکه باعث عمیق‌تر شدن رکود موجود در کشور نیز می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: دولت باید با کاهش هزینه قیمت تمام شده تولید و ساماندهی موسسات غیرمجاز مالی سعی در اصلاح سیستم پولی و مالی کشور داشته باشد وگرنه با ادامه روند موجود، حتی با لغو تحریم‌ها نیز شاهد افزایش قیمت تمام شده تولید و تشدید رکود خواهیم بود.
بغزیان تأکید کرد: من در ابتدا گمان می‌کردم یکسان‌سازی نرخ ارز رقمی بین نرخ مبادله‌ای و نرخ آزاد خواهد بود، اما با گذشت زمان به نظر می‌رسد نرخ ارز پس از یکسان‌سازی بیشتر متمایل به سمت نرخ آزاد خواهد بود.
به گزارش تراز، آلبرت بغزیان درباره دلایل اصلی افزایش نرخ ارز در روزهای اخیر هم گفت: به نظر می‌رسد دو دلیل عمده باعث این افزایش نرخ باشد که دلیل اول مربوط به اتفاقات اخیر و ایجاد تنش بین ایران و عربستان است. دلیل دوم که سهم و نقش بیشتری در افزایش اخیر نرخ ارز دارد مسائل مربوط به قیمت جهانی نفت و کاهش درآمدهای ارزی است که دولت را در بستن بودجه و تعیین قیمت نفت برای بودجه متزلزل کرده است.
بغزیان درباره زمان اجرای تک نرخی شدن ارز اظهار داشت: سوال اول این است که چرا ارز ما در حال حاضر دو نرخی است؟ دلیل اصلی این موضوع این است که دولت به موقع و به اندازه نمی‌تواند از کانال رسمی نیاز متقاضیان ارز را تامین بکند بنابراین روبه بازار موازی می‌آورد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: دولت اگر بتواند با وجوه آزاد شده بعد از اجرای برجام تقاضای موثر را تامین ارزی کند شرایط بهتر خواهد شد اما نشان داده که مدیریت تقاضا توسط مقدار عرضه معمولا مشکل داشته است.