آیتالله یزدی:
اجازه اجتهاد از سوی مراجع برای امور حوزوی است نه خبرگان
عضو فقهای شورای نگهبان با بیان اینکه قانون میگوید اجتهاد باید به تأیید فقهای شورای نگهبان برسد، گفت: برخی این گونه تصور میکنند که با جوسازیها میتوانند فقهای شورای نگهبان را در مضیقه قرار دهند،صریحاً عرض کنم که این سخنان اعتبار قانونی ندارد.
آیتالله سید محمد یزدی ظهر دیروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه اختلاف نظرها اگر با همدلی و همبستگی و با در نظر گرفتن قانون بیان شود موجب تکامل میشود، اظهار داشت: مردم و مسئولین غیراز قانون چیزی نپذیرند و اجازه ندهند که گرایشهای حزبی و گروهی در تصمیمگیریهای آنان اثر بگذارد.
به گزارش فارس، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه مجلس خبرگان حساسیت بیشتری دارد چرا که کلید اسلامیت نظام را در دست دارد، افزود: کسانی که در خارج نظام مسئولیت رسمی نداشته حق ندارند در ارتباط با مسئولیتهایی که مربوط به عامه مردم است اظهار نظر کنند. در مسئله اثبات علمیت و اجتهاد اظهارنظرهایی در گوشه و کنار و در رسانهها مطرح میشود و اینگونه تصور میکنند که میتوانند فقهای شورای نگهبان را در مضیقه قرار دهند،صریحاً عرض کنم که این سخنان اعتبار قانونی ندارد، آنچه که اعتبار قانونی دارد تشخیص فقهای شورای نگهبان است.
آیتالله یزدی با تأکید بر اینکه در قانون آمده است که احراز شرایط انتخابشوندگان به عهده فقهای شورای نگهبان است و در خصوص درجه اجتهاد تأکید شده که این اجازه مربوط به فقهای شورای نگهبان است، ادامه داد: البته تشخیص شورای نگهبان اینگونه نیست که در بنبست باشد چرا که براساس امتحان تکلیف افراد معین و نتیجه امتحان در جلسه شورای نگهبان بررسی میشود.
وی افزود: یکی از راههای دیگر این است که فقهای شورای نگهبان شناخت نسبت به فردی داشته باشند و این شناخت در نتیجه گفتوگو، مطالعه نوشتارها، شرکت در جلسات درس و... حاصل میشود و باز هم در جلسه شورای نگهبان این مسئله با استدلال مطرح میشود و مورد بررسی قرار میگیرد.
عضو فقهای شورای نگهبان با بیان اینکه مصوبات شورای نگهبان با اکثریت رأی اعضا یعنی 4 نفر تأیید میشود، گفت: راه دیگر این است که فرد از رهبری حکمی داشته باشد که مقتضای طبیعی حکم این است که فرد در درجه اجتهاد قرار دارد و حکم مقام معظم رهبری به مسئولیتی که آن مسئولیت مستلزم اجتهاد بوده تأییدکننده اجتهاد است.
آیتالله یزدی تصریح کرد: به صراحت عرض میکنم فقهای شورای نگهبان در هیچ شرایطی و زیر هیچ فشاری حاضر نیستند که نظری غیراز وظیفه قانونی بیان کنند. غیراز قانون هیچ مسئله دیگری را قبول نداریم. نمیگوییم بزرگان و مجتهدان اجازه اجتهاد را به شاگردان خودشان ندهند ولی آن اجازه اجتهاد برای کارهای متعارف حوزوی خوب است. قانون میگوید اجتهاد باید به تأیید فقهای شورای نگهبان برسد.
عضو فقهای شورای نگهبان بیان کرد: ممکن است که این همزمانی در برگزاری دو انتخابات روی دیگری سایه بیاندازد و توصیه میکنم که مردم به هر دو انتخابات توجه کامل داشته باشند و به نمایندگان مجلس و خبرگان رأی دهند.
سه تن از رزمندگان غیور مدافع حرم در دفاع از حرم حضرت زینب (س) به شهادت رسیدند.
به گزارش مشرق، علیرضا مرادی و حسین امیدواری از بسیجیان ناحیه مسلم بن عقیل منطقه 18 و مرتضی کریمی جانشین گردان امام حسن(ع) منطقه 18 که برای دفاع از حرم بانوی صبر به سوریه رفته بودند، به شهادت رسیدند.
جانبازی دیگر آسمانی شد
ابراهیم صابری، آزاده، جانباز و برادر دو شهید سرافراز دفاع مقدس، صبح دیروز به سوی یاران شهیدش پرکشید.
بهگزارش تسنیم، ابراهیم صابری متولد 1343 بود که سال 1361 در عملیات رمضان به اسارت نیروهای دشمن درآمد و سال 1369 پس از هشت سال اسارت در اردوگاههای رژیم بعث عراق به کشور بازگشت.
این جانباز و آزاده سرافراز یکی از پاسداران سپاه ولی امر و جانباز 55 درصد هشت سال دفاع مقدس بود که سرانجام بعد از تحمل سالها درد و رنج ناشی از جراحات دوران اسارت به سوی یاران شهیدش پرکشید.
برادران وی شهیدان محمد و غلامرضا صابری نیز در عملیاتهای کربلای 5 و کربلای یک به شهادت رسیده بودند.