kayhan.ir

کد خبر: ۶۵۴۵
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۱:۴۸

اخبار ویژه

پاسخ همکار قدیمی به قمپز آقا ماشاءالله(خبر ویژه)
همکار سابق نشریات اصلاح‌طلب از شمس‌الواعظین خواست علت بدگمانی به همکاران این نشریات در ایران را بازخوانی کند.
داریوش سجادی در واکنش به موضع اخیر ماشاءالله شمس‌الواعظین (از مدیران نشریات زنجیره‌ای توقیف شده) که به حمایت از نشریه توقیف شده آسمان پرداخته بود، نوشت: به خوبی به یاد دارم تابستان سال 78 در کنار سواحل قبرس و در حاشیه اجلاس «اسلام سیاسی و غرب» فرصتی حاصل شد تا بحثی پیرامون وضعیت مطبوعات بعد از دوم خرداد 76 با یکدیگر داشته باشیم و باز به خوبی به یاد دارم که جنابعالی با شعف می‌فرمودید که توانسته‌اید از طریق نشریات تحت امرتان سطح روزنامه‌نگاری در ایران را با استاندارد نشریات حرفه‌ای و معتبر جهان همتراز کنید.
اصرار بر «نگاه لوموندانه» و تحمیل «نگاه لوموندانه» به مطبوعات جامعه‌ای که سنت رسانه‌ای‌اش برآمده از مختصات متمایز و منحصر به فرد و بعضاً متفاوت با ژورنالیزم غربی است به مثابه «کلیه پیوندی» است که به دلیل نامناسبی محیط پیرامونی «پس می‌زند»!
مشاور سابق کروبی در ادامه با اشاره به سطح پایین برخی همکاران نشریات زنجیره‌ای نوشت: نگاهی به لشکر روزنامه‌نگاران دوم خردادی رحل اقامت کرده در فرنگ بیاندازید. شوربختانه چنین لشکری نمی‌تواند اسباب بهجت یا افتخاری را برای مدعیان تربیت این نسل  فراهم کند. از میانه ایشان حتی یک نفر هم نتوانست در قامت و قواره یک ژورنالیست حرفه‌ای در خارج از کشور بدرخشد و لااقل در اندازه‌های «کریستین امان‌پور» یا کمتر دل رسانه‌های حرفه‌ای نظیر CNN یا ABC را بربایند و جذب چنان مراکزی شوند و اگر نبود خاصه خرجی دولت‌های انگلستان و آمریکا در جذب و استخدام «کارمندانه» و اطعام مساکین ایشان در تریبون‌های دولتی BBC و VOA و رادیو فردا و یا چینش ایشان در امثال «خودنویس»های خریداری شده توسط گروهک مسعود رجوی(!) اینک می‌بایست ایشان را در همان خشکشویی‌هایی پیدا می‌کردید که قبلاً آن «خودنویس فروش» مسبوق به سابقه خود را در آنجا یافته بود! شوربختانه در داخل نیز وضع بهتر از این نیست و بقایای روزنامه‌نگاران دوم خردادی در آرمانی‌ترین سطح جز معدودی انگشت‌شمار الباقی مشتی انشانویس هیجان‌زده و احساساتی‌اند که نشان داده‌اند راساً آنقدر استعداد دارند تا با بی‌مبالاتی‌های قلمی خود، فراهم‌کننده آتش تهیه جبهه مقابل علیه خود شوند!
وی در پایان می‌نویسد: بر این محور  برادرانه و خیرخواهانه گوشزدتان می‌کنم. به‌منظور اجتناب از آزموده را آزمودن و قبل از تکرار تجربه نامیمون مطبوعات بدفرجام دوم خرداد، قبل از مناظره‌طلبی از جبهه مقابل اهتمام خود را صرف بر سر عقل آوردن یا طرد کردن آنانی از جبهه خودی کنید که با گفتار و رفتار نامتعارف و تحریک‌کننده خود موجبات عصبانیت و خشم جبهه مقابل و بالتبع انسدادی و انقباضی شدن فضای سیاسی را فراهم می‌آورند.
روزنامه آسمان اخیراً به خاطر اهانت به حکم قرآنی قصاص- توسط یک عضو گروهک جبهه ملی- توقیف شد و این در حالی است که نشریات سابقاً تحت اختیار سردبیر آسمان‌(قوچانی) سوابق متعدد اهانت به مقدسات را در کارنامه خود دارند و از این جهت، جناب سردبیر یک سابقه‌دار حرفه‌ای محسوب می‌شود.
طنز تلخ ماجرا این است که همین جناب از سوی معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد، به عنوان مسئول بخش مقاله‌های جشنواره مطبوعات انتخاب شده و جزو داوران اصلی است!!

بولتون: ایران از آمریکا نمی‌ترسدو روز به روز قدرتمندتر می‌شود(خبر ویژه)
نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل گفت، ایران هیچ ترسی از تهدیدهای نظامی دولت اوباما ندارد.
جان بولتون ضمن مقاله‌ای که از سوی روزنامه لس‌آنجلس تایمز منتشر شده، نوشت: سیاست خارجی دولت اوباما به خصوص در قبال برنامه هسته‌ای ایران، بحران سوریه و مذاکره صلح فلسطین و اسرائیل در مسیری حرکت کرده که موجب شده تا اعتبار آمریکا کاهش یابد.
وی می‌افزاید: ایران‌ترسی از تهدید نظامی آمریکا علیه تاسیسات هسته‌ای به خود راه نداده است. در نتیجه توافق موقت هسته‌ای ایران و کشورهای غربی در ماه نوامبر حتی نگرانی ایران از تشدید تحریم‌ها نیز کاهش یافته است.
وی در ادامه با اشاره به بحران سوریه نوشت: دولت اوباما در طول سه سال گذشته مدعی شده که آمریکا با روسیه در گذار مسالمت‌آمیز قدرت در سوریه دارای منافع مشترکی است در حالی که واقعیت این نیست و روسیه و ایران قصد ندارند حمایت خود از اسد را متوقف کنند.
«بولتون» خاطر نشان کرده است: ایران هر روز در حال قدرتمندتر شدن است. به نظر می‌رسد  که بشار اسد در قدرت باقی خواهد ماند، این موضوع باعث تقویت قدرت ایران و روسیه خواهد شد. باید کاری کنیم که اسرائیل اعتماد بیشتری به آمریکا داشته باشد. دولت اوباما یک تراژدی دردناک است.

شما را با معاون سازمان سیا چکار؟!(خبر ویژه)
روزنامه دانشگاه آزاد که مدتی است توسط یکی از مرتبطان بازداشتی رسانه‌های بیگانه اداره می‌شود، با معاون سابق سازمان سیا مصاحبه کرد.
روزنامه فرهیختگان در تیتر اول خود از قول پائول پیلار نوشت کانال محرمانه در روابط ایران و آمریکا موثر است.
این روزنامه در عین حال به روزنامه خانوادگی برای فتنه‌گرانی چون فائزه و مهدی هاشمی تبدیل شده است. احسان-م مدیر مسئول فرهیختگان رفتاری متملقانه با فتنه‌گرانی از این دست دارد. گفته می‌شود وی به رغم فقدان مدرک لیسانس که طبق ماده 9 قانون مطبوعات جزو شرایط تصدی مدیرمسئولی است، مدیریت روزنامه فرهیختگان را بر عهده گرفته است. وی اسفند سال گذشته به خاطر همکاری با رسانه‌های بیگانه، از سوی وزارت اطلاعات بازداشت شد.
نامبرده در پی تغییر رئیس دانشگاه آزاد، از سوی میرزاده برای اداره روزنامه فرهیختگان معرفی شد.


مذاکراتی که فقط برای نخبگان ایران محرمانه است!(خبر ویژه)
معاون وزیر خارجه آمریکا بلافاصله پس از مذاکرات اخیر وین برای ارائه گزارش مذاکرات به تل‌آویو رفت.
در جریان چند دور مذاکرات مربوط به توافق ژنو نیز جان‌کری و وندی شرمن بلافاصله به تل‌آویو رفته و گزارش کامل مذاکرات با ایران را به مقامات رژیم صهیونیستی ارائه کرده‌اند. دیپلمات‌های انگلیسی و آمریکایی نیز رفتار مشابهی از خود بروز داده‌اند.
شرمن پس از ملاقات با مقامات رژیم صهیونیستی، به خبرنگاران در بیت‌المقدس گفت غنی‌سازی ایران باید محدود، مهار شده، تحت نظارت و راستی‌آزمایی شده باشد.
او گفت آمریکا هم میل دارد ایران هیچ غنی‌سازی نکند ولی بعید است این انتظار محقق شود. اما آمریکا بنا دارد جلوی دستیابی ایران به سلاح اتمی را بگیرد و اگر برنامه‌ غنی‌سازی ایران نتواند این شرایط را محقق کند، توافق جامع و نهایی شکل نخواهد گرفت.
با توجه به گزارش همیشگی و اتوماتیک آمریکا و انگلیس و فرانسه به مقامات صهیونیستی، سؤال همیشگی از وزارت خارجه کشورمان باقی است و آن اینکه چرا با این وجود، مذاکرات را «محرمانه» می‌خوانند و گزارشی از محتوای آن به نمایندگان مجلس، کارشناسان فنی و حقوقی، رسانه‌ها و مردم نمی‌دهند؟!

دیپلمات فرانسوی: به مدیریت روحانی تمایل داریم اما نه به هر قیمتی(خبر ویژه)
سفیر سابق فرانسه در ایران می‌گوید غرب به مدیریت روحانی و حفظ او تمایل دارد اما نه به هر قیمتی.
فرانسوا نیکولو در مصاحبه با رادیو فرانسه اظهار داشت: تلاش برای نابودی کامل برنامه هسته‌ای ایران بی‌تردید مسئله‌ای است که طرف غربی در مقابل ایران، خواهان آن است اما نباید اجازه داد که این دست مسائل مطرح شوند. چرا که با احتساب توازن قدرت موجود در داخل ایران میان محافظه‌کاران و اصلاح‌طلبان میانه‌رو، مسئله چنین پیش نخواهد رفت.
نیکولو در پاسخ به سوالی در مورد ارزیابی‌اش از توافق موقت ژنو گفت: صادقانه این توافق را بسیار بسیار خوب و محصول یک کار گروهی می‌دانم. این توافق در ابتدا طرحی مشترک میان ایران و آمریکا بود و سپس فرانسه وارد بازی شد. این اقدام سرزنش‌هایی را در پی داشت اما در نهایت همه به دغدغه‌‌های مطرح شده از سوی فرانسه پیوستند و ما به توافقی با مزایای متعدد دست یافتیم.
نیکولو با بیان اینکه من بارها با روحانی ملاقات کرده و فرصت مذاکره با او را داشته‌ام می‌گوید او یک ایرانی وطن‌پرست است که از منافع کشورش حمایت می‌کند.
وی افزود: در زمانی که روحانی مسئولیت مذاکرات هسته‌ای را برعهده داشت، ایرانیان فعالیت غنی‌سازی اورانیوم را به حالت تعلیق درآوردند. این اقدام حتی دست‌اندرکاران برنامه هسته‌ای را ناراحت و متعجب کرد.
وی در پاسخ به سوالی در مورد «قرار گرفتن روحانی در برابر مخالفان محافظه‌کار که وی را در مورد سازش در پرونده هسته‌ای مورد نکوهش قرار می‌دهند»، گفت: این مسئله صحیح است و او در یک معادله پیچیده قرار گرفته است. وی یک میانه‌روست نه یک اصلاح‌طلب.
دیپلمات فرانسوی با تأیید اظهارات خبرنگار رادیو فرانسه مبنی بر این که «روحانی مسیر تنگ و باریکی را پیش رو دارد»، افزود: باید گفت که در این بازی پیچیده، ما در طرف غرب قرار داریم چرا  که هدف نخست و عالی ما مبارزه با تکثیر سلاح و به دست آوردن توافقی است که تضمین کافی در مورد منع تکثیر را در اختیارمان قرار دهد اما در عین حال اگر خود را بیش از حد سرسخت نشان دهیم جایگاه روحانی را متزلزل و او را ضعیف ساخته‌ایم و ممکن است وی از بازی سیاسی کنار گذاشته شود. در موقعیت کنونی موقعیتی به وجود آمده که بنیادگراها کنار گذاشته شده‌اند و این امر آینده این بحران هسته‌ای را نامطمئن ساخته است. ما به مدیریت روحانی و حفظ او در عرصه سیاسی تمایل داریم البته نه به هر قیمتی.

موشک‌های دوربرد ایران صدا خفه‌کن دارند!(خبر ویژه)
سخنگوی کاخ سفید می‌گوید، ایران باید راضی شود تا درباره موشک‌های بالستیک خود در مذاکرات هسته‌ای توضیح دهد.
جی‌کارنی همچنین ادعا کرد، براساس توافق ژنو موضوع برنامه‌های موشک بالستیک هم بخشی از دور دوم گفت‌وگوها خواهد بود.
مقامات وزارت خارجه کشورمان تصریح کرده‌اند که موشک‌های دوربرد ایران هیچ ربطی به مذاکرات هسته‌ای و توافق ژنو ندارند و قابل مذاکره نیستند.
روزنامه اسرائیلی«هاآرتص» به نقل از یک مقام صهیونیست نوشت: یووال اشتاینیتز، وزیر امور راهبردی اسرائيل پیش از دور دوم مذاکرات گروه 1+5 و ایران، در دیدار با وندی شرمن، یک مقام ارشد فرانسوی و وزیر خارجه انگلیس خواستار آن شده است که موضوع موشک‌های دوربرد بخشی از توافق نهایی با ایران باشد.
آنچه باید خطاب به مقامات آمریکایی یادآور شد این است که موشک‌های قدرتمند و دقیق ایرانی موضوع مذاکره نیست بلکه یکی از گزینه‌های روی میز ایران در جواب تهدیدهای سخیف آمریکایی‌هاست.
موشک‌های دوربرد شهاب به این دلیل اهمیت استراتژيک یافته که پیش از این سران رژیم‌صهیونیستی هر از چند گاه یک بار لاف می‌زدند که رأساً به بمباران تأسیسات هسته‌ای ایران در نطنز و اراک اقدام خواهند کرد اما از هنگامی که مقامات ارشد نظامی جمهوری اسلامی ایران اعلام کردند آماده‌اند در صورت ارتکاب کوچک‌ترین حماقتی از سوی رژیم صهیونیستی، تل‌آویو را با موشک‌های دوربرد و کوتاه برد پیشرفته با خاک یکسان کنند، صدای صهیونیست‌ها در گلو خفه شد.
از طرف دیگر باید گفت  اگر آمریکایی‌ها مدعی‌اند درباره این موشک‌ها به این بهانه که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را نیز دارند- باید مذاکره کرد، ضرورت دارد موضوعی از این نوع را در دستور کار یک مذاکره جامع جهانی قرار دهند و در این صورت منطقاً آمریکا و برخی قدرت‌های همسو باید امحای موشک‌ها و کلاهک‌های هسته‌ای موجود خود را بپذیرند.
گرث پورتر، کارشناس مسائل امنیتی آمریکا اخیراً در مقاله‌ای که در سایت IPS منتشر شد، پافشاری آمریکا بر طرح برنامه موشک‌های بالستیک در مذاکرات اتمی را چالشی جدی در روند این مذاکرات ارزیابی کرد و با اشاره به حساسیت جمهوری اسلامی در مورد این موضوع، خاطرنشان کرد، آمریکا با پافشاری بر طرح برنامه موشک‌های بالستیک جمهوری اسلامی تنها ریسک شکست مذاکرات را بالا می‌برد.
جی‌کارنی، سخنگوی کاخ سفید پیشتر در آستانه دور دوم مذاکرات گروه 1+5 و ایران که هفته گذشته در وین برگزار شد، توافق ژنو که آبان ماه گذشته به دست آمد موضوع برنامه موشک‌های بالستیک هم بخشی از دور دوم گفت‌وگوها خواهد بود.