kayhan.ir

کد خبر: ۶۴۵۳
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۰:۳۹

خودکفایی ایران در تولید کاتالیست‌های صنعت فولاد

جمهوری اسلامی ایران پس از یک دهه تحقیق و توسعه به تولید کاتالیست احیای مستقیم فولاد دست یافت.
امیر هومن کریمی مدیر عامل شرکت توسعه نفت و گاز سرو و مدیر این پروژه در جمع خبرنگاران گفت: با تکیه بر علم و توان دانشمندان ایرانی پس از یک دهه تحقیق و توسعه، موفق به تولید کاتالیست در حوزه فولاد شدیم و بر این اساس 130 تن آن در فولاد مبارکه بارگذاری شد.
وی افزود: نخستین فولاد ساخته شده با کاتالیست صددرصد ایرانی تولید شد. کریمی گفت: این نوع کاتالیست از لحاظ کیفیت و عملکرد با توجه به تست‌های طولانی مدت چهار ساله انجام شده و از لحاظ کیفی و قیمتی از مشابه خارجی بسیار بالاتر است.
وی افزود: مصرف این نوع کاتالیست در کشور سالانه 600 تن است که تولید می‌شود و تا 3 سال آینده به هزار تن می‌‌رسد. وی تاکید کرد: از خروج سالانه 15 میلیون دلار ارز جلوگیری می‌شود و 250 نفر اشتغال‌زایی ایجاد کرده است.
مدیر عامل شرکت توسعه نفت و گاز سرو با بیان این‌که این نوع کاتالیست در تولید فولاد اسفنجی و تبدیل متان به گاز سنتز کاربرد دارد، افزود: استفاده از این نوع کاتالیست باعث صرفه‌جویی در انرژی و اقتصادی کردن فعالیت‌ها می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: کاتالیست‌ها فرایند تولید را تسهیل می‌کنند و در صورت نبود آنها هزینه تولید گاهی اوقات تا 15 برابر افزایش می‌یابد.
به گفته وی حدود 100 نوع کاتالیست در صنایع نفت، پتروشیمی و فولاد کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد که در حال حاضر توان تولید هشت نوع کاتالیست وجود دارد.
کریمی تاکید کرد: علاوه بر صنایع فولاد، در تولید و ساخت 6 نوع کاتالیست‌های صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی نیز به خودکفایی دست یافته‌ایم.
وی ادامه داد: با رفع نیاز داخلی کاتالیست‌ها، صادرات کاتالیست‌های صنعت فولاد به کشورهای پاکستان، هند و برخی دیگر از همسایگان انجام می‌شود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: دانش ساخت کاتالیست‌های بنزین‌ساز نیز در داخل کشور توسط این شرکت بومی شده است.