kayhan.ir

کد خبر: ۶۴۵۱
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۰:۳۸

بزرگترین طرح ذخیره‌سازی گاز خاورمیانه در ایران راه‌اندازی می‌شود

بزرگترین طرح ذخیره‌سازی گاز خاورمیانه سال آینده در ایران راه‌اندازی می‌شود.
سلبعلی کریمی مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی در گفت‌وگو با مهر با بیان اینکه مطابق با برنامه زمان‌بندی تعریف شده سال آینده بزرگترین طرح ذخیره‌سازی گاز طبیعی ایران و منطقه خاورمیانه در مدار بهره‌برداری قرار خواهد گرفت گفت: برای زمستان سال آینده علاوه بر مخزن سراجه قم، طرح ذخیره‌سازی گاز در شوریجه خراسان رضوی هم به منظور تامین سوخت زمستانی راه‌اندازی خواهد شد.
ظرفیت مخزن ذخیره‌سازی شوریجه 8/4 میلیارد متر مکعب است که در فاز اول 10 میلیون متر مکعب، در فاز دوم 20 میلیون متر مکعب و در فاز سوم 40 میلیون متر مکعب در روز گاز تزریق می‌شود.
با افتتاح نخستین مخزن ذخیره‌سازی گاز طبیعی در سراجه قم، در بین 33 کشور دارای این تکنولوژی، ایران در جایگاه 19 جهان قرار گرفت و با اجرای سایر طرح‌ها تا پایان برنامه پنج ساله پنجم توسعه به رتبه برتر کشورهای دارای تکنولوژی ذخیره‌سازی توسعه گاز طبیعی خواهد رسید.مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی همچنین از افزایش تولید گاز در مناطق مرکزی ایران به 90 میلیارد متر مکعب خبر داد.
کریمی درباره آخرین وضعیت تولید گاز طبیعی در مناطق مرکزی ایران، گفت: تا پایان اسفند ماه سال جاری مجموع تولید گاز طبیعی در این مناطق به 90 میلیارد متر مکعب می‌رسد.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با اعلام اینکه سال آینده هم حجم تولید گاز در مناطق مرکزی در محدوده 90 میلیارد متر مکعب تثبیت خواهد شد، تصریح کرد: اگر برخی از فازهای گازی پارس‌جنوبی به مدار تولید متصل شوند، به نظر می‌‌رسد حجم تولید گاز نیز تغییر پیدا کند.
این مقام مسئول همچنین در خصوص آخرین وضعیت راه‌اندازی بخش بالادستی طرح ذخیره‌سازی گاز شوریجه خراسان رضوی هم توضیح داد: هم‌‌اکنون آماده‌سازی چاه‌ها به منظور تزریق گاز طبیعی در دستور کار قرار گرفته است.
تزریق گاز فاز 12 پارس‌جنوبی
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از تزریق گاز فاز 12 پارس‌جنوبی به خط لوله سراسری در هفته آینده خبر داد.
رکن‌الدین جوادی با اعلام این که گاز برداشت شده از چاه‌های سکوی A فاز 12 پارس‌جنوبی شیرین‌سازی شده، گفت: گاز این فاز هفته آینده به خط سراسری تزریق می‌شود.
وی با بیان این که برداشت گاز از فاز 12 پارس‌جنوبی در حال حاضر به طور آزمایشی صورت گرفته، گفت: برداشت گاز از این مگافاز تا پایان امسال به صورت مستمر خواهد بود.
معاون وزیر نفت افزایش تعداد چاه‌های برخی از فازهای میدان مشترک پارس‌جنوبی را به دلیل افت فشار رد کرد و گفت: علت حفاری مجدد، انتخاب نامناسب محل حفاری چاه‌های حفر شده است.
جوادی همچنین با تاکید بر این که توسعه فازهای پارس‌جنوبی متوقف نشده است در مورد روند کند توسعه در برخی از فازها این میدان گفت: علت حرکت لاک‌پشتی برخی  از پیمانکاران در توسعه فازهای پارس‌جنوبی مصرف شدن بودجه طرح‌هاست. وی همچنین روند کند توسعه فازهای پارس‌جنوبی را به دلیل پرداخت نشدن طلب پیمانکاران رد و تاکید کرد: طبق قرارداد متعهد هستیم طلب پیمانکاران را پرداخت کنیم بر این اساس هم به هیچ پیمانکاری بدهکار نیستیم.