به دلیل گرانی مواد اولیه و فرسودگی دستگاهها
کارگران کارخانههای نساجی بروجرد از کار اخراج شدند
تعدادی از کارگران کارخانههای نساجی بروجرد به دلیل کمبود و گرانی مواد اولیه، نبود بازار فروش محصولات و فرسودگی دستگاهها از کار اخراج شدند.
کارخانههای نساجی بروجرد بیش از یکهزار کارگر دارد اما طی یک ماه گذشته تعدادی از کارگران واحد ریسندگی این کارخانه از کار اخراج شده و منتظر اعلام نظر مسئولان در رابطه با ادامه فعالیت حرفهای خود در این کارخانه هستند.
یکی از کارگران کارخانههای نساجی بروجرد که در واحد بافندگی مشغول کار است گفت: هم اینک دو واحد ریسندگی کارخانه به دلیل کمبود مواد اولیه از خط تولید خارج شده و کارگران این دو واحد موقتا از کار معلق شدهاند. وی افزود: تاکنون با کارگران فصلی این کارخانه که در واحدهای مختلف مشغول کارند هیچ قراردادی منعقد نشده و این مسئله باعث تجمع عدهای از آنان در برخی واحدهای تولیدی شده است. یکی دیگر از کارگران نساجی بروجرد با 10 سال سابقه کار در این کارخانه گفت: بیشترین نگرانی کارگران این واحد ادامه فعالیت خود در این کارخانه است. وی با بیان اینکه مدیر کارخانه خواستار تسهیلات کمبهره شده است، افزود: مدیر کارخانه انعقاد قرارداد جدید با کارگران را منوط به دریافت این تسهیلات کرده و دعوت به کار کارگران تا موعد یاد شده را منتفی دانسته است.
در همین حال مدیران کارخانههای نساجی بروجرد معتقدند پرداخت تسهیلات طرح توسعه میتواند کارخانههای نساجی را از بحران نجات دهد بهطوری که جانشین مدیرعامل کارخانه نساجی بروجرد اظهار داشت تسهیلات با سود بانکی بالا و بازپرداخت کوتاهمدت هیچ فایدهای برای نساجی ندارد. امید علایی با اشاره به رکود بازار و وجود مقدار زیادی نخ و پارچه در انبارهای کارخانههای نساجی بروجرد گفت: تداوم این مسئله برای ما مقرون به صرفه نیست بر همین اساس تصمیم گرفته شد در صورت ادامه یافتن روند کنونی و پرداخت نشدن تسهیلات ارزانقیمت به این مجموعه نساجی بروجرد مجبور به تعدیل نیروهای به کار گرفته شده در کارخانه در فاصله سالهای 92 و 93 است.
از سوی دیگر، فرماندار بروجرد تعدیل نیرو در کارخانههای نساجی بروجرد را موقتی دانست و گفت: نشستی که با حضور استاندار لرستان، و مدیران دستگاههای اجرایی و مدیرعامل این کارخانه برگزار شد، مقرر شد تجهیزات و ماشینآلات این کارخانه نوسازی شود. مسلم پورقاسمیان افزود: به عقیده کارشناسان در صورت عدم تجهیز و نوسازی ماشینآلات و استفاده از تکنولوژیهای نوین این کارخانهها نمیتواند بیش از یک سال به تولید خود ادامه دهد و به تعطیلی کشیده میشود.
فرماندار ویژه بروجرد تصریح کرد: تجهیز و نوسازی ماشینآلات این کارخانه نیازمند فرصت زمانی دو تا سه ماهه است که کارگران بخشهای مورد نظر تا اطلاع بعدی از کار تعدیل شوند و پس از تجهیز ماشینآلات مجددا به کار خود برگردند و مدیران این کارخانه تا ابتدای فروردین ماه سال آینده تعدیل نیروهای خود در بخشهای مورد نظر که نیاز به تجهیز دارد، فرصت دارند.
پورقاسمیان بیان کرد: تلاش میشود با اجرای طرح توسعه کارخانه نساجی بروجرد کارگرانی که در بخشهای مذکور مشغول به فعالیت هستند اخراج نشده و در دیگر بخشها در قالب طرح توسعه به کار گمارده شوند.
وی افزود: استاندار لرستان پیگیریهای خود را به منظور اخذ تسهیلات از بانکهای صنعت و معدن و مرکزی آغاز کرده است.