kayhan.ir

کد خبر: ۶۳۹۲۱
تاریخ انتشار : ۰۲ دی ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۸
در کنفرانس خبری مشترک با همتای مغولستانی

ظریف: اجرای قانون کنگره به‌ معنای نقض برجام خواهد بود

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: اجرای قانون کنگره آمریکا به معنای نقض برجام خواهد بود.


محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان پس از دیدار با لوندگ پوروسورن، همتای مغولستانی خود، در کنفرانس خبری مشترک با وی گفت: در طول چهار سال گذشته گفت‌وگوهای بسیار خوبی با مغولستان برای گسترش روابط و همکاری‌های وسیع‌تر داشتیم.
ظریف حوزه‌های کشاورزی و انرژی را مهمترین مقولات مذاکرات با همتای مغول خود برشمرده و گفت: امروز ما این موضوعات را بررسی کردیم. آقای وزیر در طول اقامت در ایران با مسئولین متعددی در همه حوزه‌ها گفت‌وگو خواهند کرد.
وی افزود: امیدوارم با توجه به مشترکات زیادی که بین دو کشور وجود دارد امکان گسترش روابط در همه زمینه‌ها وجود داشته و بتوانیم از این فرصت به نفع دو کشور و صلح و ثبات منطقه استفاده بکنیم.
وزیر امور خارجه درباره نامه کری در خصوص مصوبه جدید کنگره آمریکا گفت: ما با دولت آمریکا به عنوان نماینده کل آمریکا بحث می‌کنیم و کاری به کنگره و قوانین آن نداریم. دولت آمریکا وظایف مشخصی را بر اساس روابط و حقوق بین‌الملل و ضوابطی که در روابط بین دولت‌ها وجود دارد بر عهده دارد که خود دولت آمریکا باید مشکلات داخلی را به روش‌هایی که خود می‌داند حل کند.
ظریف در ادامه افزود: تصمیم‌گیری داخلی نمی‌تواند هیچ دولتی را از تعهدات بین‌المللی مصون داشته و یا آنها را از دوش یک دولت بردارد. این توقعی است که ما از دولت آمریکا داریم.
وی با اشاره به اعلام رسمی وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر اینکه «اجازه نخواهد داد قانون جدید مانعی بر سر راه اجرای برجام باشد،» گفت: «این یک اعلام سیاست توسط دولت آمریکا است. ما باید ببینیم که این سیاست چگونه اجرا می‌شود. نحوه اجرای این سیاست و اینکه آیا دولت ایالات متحده در ارائه ویزا تبعیضی اعمال می‌کند تعیین‌کننده این خواهد بود که آیا نقضی صورت گرفته است یا نه.»
ظریف در ادامه تصریح کرد: «اگر عین قانون کنگره اعمال شود حتما نقض صورت گرفته است. اما اگر دولت از امکانات خودش استفاده کند و به مانند وزیر خارجه رسما اعلام کند که این قانون مانع از اجرای برجام نخواهد شد باید ببینیم که در عمل این کار را چگونه انجام خواهد داد و بر اساس آن تصمیم می‌گیریم که آیا نقض صورت گرفته است یا نه.»
وزیر خارجه کشورمان ادامه داد: هیئت نظارت است که باید پس از ارایه گزارش ما درباره عملکرد طرف مقابل در نهایت تصمیم بگیرد که شرایط ما چگونه است.
به گزارش تسنیم، لوندگ پوروسورن، وزیر امور خارجه مغولستان  نیز در این کنفرانس خبری گفت: از دو سال پیش وزارت‌خانه‌ها، دانشگاه‌ها و سازمان‌های متعدد پروژه‌های مختلفی را با یکدیگر آغاز کرده‌اند. کشاورزی و صنایع نفتی دو حوزه ویژه همکاری بین دو کشور است.