kayhan.ir

کد خبر: ۶۳۷۹۰
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۳

تذکر ۱۰۰ نماینده به رئیس‌جمهور درباره رکود اقتصادی عمیق و بی‌سابقه

۱۰۰ نفر از نمایندگان مجلس به رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد درباره رکود عمیق و بی‌سابقه حاکم بر اقتصاد کشور تذکر دادند.


بر اساس این گزارش، 100 نفر از نمایندگان که در میان اسامی آنها نمایندگان اقتصادی مجلس نیز مشاهده می‌شود، در تذکری به رئیس جمهور و وزیر اقتصاد عنوان کردند: رکود عمیق و بی‌سابقه حاکم بر اقتصاد کشور منجر به تعطیلی اکثر بخش‌های اقتصادی شده و تنها راه‌حل آن اقدام عملی دولت برای اجرای عملی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است.
ابراهیم کارخانه‌ای نماینده مردم همدان به وزیر امور خارجه لزوم اخذ تأمین محکم از کشورهای 1+5 راجع به خارج کردن محفظه قلب راکتور آب سنگین اراک را متذکر شد.
بهرام بیرانوند نماینده بروجرد به وزیر دفاع در مورد عدم پرداخت حقوق به جانبازان بسیجی، پاسدار و وظیفه تذکر داد.
سیدحسین نقوی حسینی نماینده مردم ورامین نیز به وزیر راه و شهرسازی در مورد اظهاراتش مبنی بر انحلال سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان تذکر داد.
نامه ۴۸ نماینده به روحانی
 درباره مصوبه کنگره آمریکا
۴۸ نفر از نمایندگان مجلس در نامه‌ای به رئیس‌جمهور درباره مصوبه اخیر نمایندگان کنگره آمریکا و تأیید رئیس‌ جمهوری این کشور مبنی بر ممنوعیت ورود تجار و مسافران ۳۸ کشور دنیا به ۴ کشور ایران، عراق،‌ سوریه و سودان انتقاد کردند.
در بخشی از این نامه تاکید شده است: دوازده سال است که نظام جمهوری اسلامی به دنیا اعلام کرده است که به دنبال سلاح هسته‌ای نمی‌باشد و در مقابل دشمنان این ملت مانند اسرائیل و آمریکا به دروغ ادعا کرده‌اند که ایران در صدد تولید سلاح هسته‌ای است. متأسفانه در تاریخ 11 آذر ماه 94 گزارشی را مدیرکل آژانس بین‌المللی به شورای حکام ارائه کرد که در آن مدعی شده است که ایران به دنبال سلاح هسته‌ای بوده و در آن به پنهان‌کاری و اطلاعات نادرست دادن متهم شده است.
نمایندگان ملت ادامه دادند: در 24 آذر ماه 94 قطعنامه‌ای در شورای حکام با اجماع آرا مصوب می‌شود، اگرچه پرونده PMD را نمی‌بندد اما اولاً تصریح می‌کند که گزارش مذکور مدیرکل آژانس مورد تأیید می‌باشد، ثانیاً ایران طبق برجام و قطعنامه 2231 یک کشور در جهان می‌باشد، ثالثاً نظارت‌های وسیع‌ آژانس نسبت به ایران نباید به عنوان یک عرف استاندارد برای آژانس نسبت به کشورهای دیگر تلقی شود، رابعاً اگرچه در بند نهم تصریح می‌کند که پرونده ابعاد احتمالی نظامی هسته‌ای ایران بسته خواهد شد ولی بلافاصله در بند 10 تصریح می‌کند ایران ملزم است با آژانس همکاری داشته و نسبت به اماکن نظامی خودش دسترسی کامل و به موقع به بازرسان آژانس بدهد، خامساً در بند 14 تصریح می‌کند که پرونده ایران 10 سال در دستور کار باقی می‌ماند. نمایندگان ملت با اشاره به اینکه اخیرا «مدافعان حرم در سوریه به عنوان یک گروه تروریستی اعلام شده است» تاکید کردند: مصوبه اخیر نمایندگان آمریکا و تأیید آن از سوی رئیس‌جمهور این کشور مبنی بر ممنوعیت ورود تجار و دیگر مسافران 38 کشور دنیا به 4 کشور از جمله ایران، صریحاً مخالف مواد 28 و 29 برجام و ماده 3 مصوبه اخیر مجلس در مورد برجام می‌باشد.
مجلسی‌ها خاطر نشان کردند: آمریکایی‌ها هنوز تحریم‌ها را لغو نکرده با مصوبه جدید کنگره، عملاً قفل و زنجیرهای جدیدی را به همکاری تجار و سرمایه‌گذاران خارجی با جمهوری اسلامی زده‌اند. زمانی که فردی با محدودیت ورود و خروج به ایران مواجه باشد، چگونه می‌تواند نسبت به سرمایه‌گذاری در کشور اقدام کند. این امر به معنی تداوم تحریم- بدون اسم تحریم- است. این تناقض چگونه قابل توجیه و باور است که مصوبه کنگره را رئیس‌جمهور آمریکا امضا و پس از آن وزیر امور خارجه آمریکا نامه دهد که ما بر اجرای برجام متعهدیم! نمایندگان در پایان تصریح کردند: مقتضی است به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی و هیئت نظارت بر برجام، ضمن بررسی اقدامات طرف‌های مقابل در ایجاد انحراف و بدعهدی در پایبندی به توافقات، گزارشی از اقدامات صورت‌گرفته در سه ماه گذشته را به مجلس شورای اسلامی و تنویر افکار عمومی ارائه فرمایید. خبر دیگر در این رابطه آن که براساس گزارش فارس «کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نامه‌ای درباره قانون محدودیت سفر به ایران به شورای عالی امنیت ملی خواهد نوشت و در آن بر لزوم اقدام فوری در واکنش به این قانون تأکید خواهد کرد.»
مصوبات نمایندگان
وکلای ملت اعضای شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها را تعیین کردند.
نمایندگان پس از بحث و تبادل نظر ماده 2 این طرح را به تصویب رساندند که به موجب آن برنامه‌ریزی، تصویب مقررات، هماهنگی و نظارت بر نحوه سنجش و پذیرش دانشجوی تحصیلات تکمیلی به شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها با ترکیب زیر واگذار می‌شود که در این قانون به اختصار شورا نامیده می‌شود: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (رئیس شورا)، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دو نفر از رؤسای دانشگاه‌های دولتی به انتخاب وزارتین، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، رئیس دانشگاه پیام نور، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور (دبیر شورا) و دو نفر از نمایندگان کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری به عنوان ناظر.
همچنین در تبصره یک این ماده آمده است: عضویت اعضا در شورا قابل تفویض به غیر نمی‌باشد و شورا با حضور حداقل 5 نفر از اعضای دارای حق رأی، رسمیت می‌یابد.
خبر دیگر اینکه نمایندگان مجلس با تصویب طرح استفساریه‌ای، موانع جذب نیروهای حق‌التدریس در وزارت آموزش و پرورش را برطرف کردند.
تذکرات نمایندگان
حجت‌الاسلام نصرالله پژمان‌فر نماینده مردم مشهد در مجلس با اشاره به کوتاهی و ضعف در پیگیری میزبانی مشهد برای اجلاس سال ۲۰۱۷ وزرای فرهنگ کشورهای اسلامی گفت: تغییر مصوبه اعلام مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۱۷ در آستانه برگزاری آن قابل قبول نیست.
حامد قادرمرزی نماینده مردم قروه در مجلس شورای اسلامی نیز با کودکانه خواندن رفتار آمریکا در مصوبه اخیر کنگره این کشور گفت: در صورت تداوم چنین رفتارهایی از سوی آمریکایی‌ها حتما جمهوری اسلامی ایران نیز باید در مورد برجام تجدیدنظر کند.
محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز خطاب به رئیس جمهور گفت: آقای روحانی! به جای حذف یارانه مردم جلوی سفرهای توخالی و شکلاتی وزارت خارجه را بگیرید.
خبر دیگر اینکه سؤال ملی نماینده بجنورد از رحمانی ‌فضلی وزیر کشور درباره علت عدم اقدام متناسب برای حل مشکل سپرده‌گذاران و سهام‌داران مؤسسه اعتباری میزان و شرکت پدیده اعلام وصول شد.