kayhan.ir

کد خبر: ۶۳۴۶
تاریخ انتشار : ۰۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۰:۳۲
وزیر رفاه دولت نهم مطرح کرد

اقتصاد مقاومتی یعنی رشد کشور با امکانات داخلی

وزیر رفاه دولت نهم گفت: اقتصاد مقاومتی به این معناست که با امکاناتی که در داخل کشور وجود دارد در جهت رشد خود تلاش کنیم.
پرویز کاظمی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی به معنای قطع وابستگی به دنیا نیست اظهار کرد: امروز همه دنیا به هم مرتبط هستند اما ما باید به دنبال تعاملی باشیم که اثرگذار باشد. یعنی در گرفتن محصولات از کشورهای دیگر قدرت انتخاب داشته باشیم.
وی اضافه کرد: اقتصاد مقاومتی در نوع تعامل با دنیا باید نوعی وابستگی متقابل باشد یعنی آنها نیز به ما احتیاج داشته باشند.
کاظمی در پاسخ به این پرسش فارس که در سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به موضوع تشویق سرمایه‌گذاری خارجی برای صادرات نیز اشاره شده است بنابراین باید چه اقداماتی در این زمینه صورت بگیرد، گفت: سرمایه‌گذاری خارجی دارای ظرافت‌های خاص است و تنها با دعوت و تبلیغات مؤثر نخواهد بود.
وی با بیان اینکه در سرمایه‌گذاری خارجی موضوع بازار کسب و کار اهمیت بسیاری دارد، گفت: امروز هر سرمایه‌گذاری که بخواهد در کشور دیگری سرمایه‌گذاری کند ابتدا فضا را مورد بررسی قرار می‌دهد یعنی شاخص‌های موجود و مورد ثبات یک کشور ملاک تصمیم‌گیری است یعنی شاخص‌هایی که از تولید و از سرمایه‌گذاری خارجی حمایت می‌کند.
شاخص‌ها باید تبیین شود
یک اقتصاددان هم با تأکید بر این که اقتصاد مقاومتی اقتصاد ریاضتی نیست، گفت: برنامه ششم توسعه، فرصت مناسبی برای تبیین شاخص‌های اقتصاد مقاومتی در برنامه‌های توسعه‌ای کشور است.
محمد باقر صدری در گفت‌وگو با ایسنا با تأکید بر این که نباید با مسائل راهبردی مانند اقتصاد مقاومتی به صورت تبلیغی و شعاری برخورد شود، بیان کرد: بر این اساس باید نهادهای مسئول، دولت، شورای اقتصاد و تمامی کسانی که در فرآیند توسعه ملی اثرگذارند برای عملیاتی کردن سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی بستر را فراهم آورند.
وی در ادامه مؤلفه اصلی در مقاوم‌سازی اقتصاد را کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی عنوان کرد و با اشاره به نزدیک شدن به پایان زمان برنامه پنجم توسعه خاطرنشان کرد: از این رو با توجه به مسائل مختلفی که در این برنامه رخ داد و اقتصاد ملی دچار نوسان شد، تدوین برنامه ششم می‌تواند موقعیت مناسبی برای طراحی برنامه‌ای جامع با توجه به شاخص‌ها و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی باشد.
وی با بیان این که اقتصاد مقاومتی جوشش مقاومت از درون ملت است و به هیچ عنوان اقتصاد ریاضتی نیست، یادآور شد: ما در هر شرایطی نیازمند توجه به ظرفیت‌های بالای کشور هستیم تا بتوان با بهره‌وری از منابع موجود ارزش افزوده قابل ملاحظه‌ای را برای کشور ایجاد کرد.