کد خبر: ۶۲۳۶۵
تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۶
با هشدار نسبت به سوء استفاده از شبکه‌های اجتماعی اعلام شد

افزایش دستگیری مجرمان فضای مجازی به 79 درصد

فرمانده انتظامی تهران بزرگ از افزایش 4 درصدی دستگیری مجرمان فضای مجازی در 8 ماه نخست سال جاری از سوی مأموران پلیس فتا تهران بزرگ خبر داد.

به گزارش  فارس، سردار حسین ساجدی‌نیا ضمن اشاره به اقدامات و عملکرد پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات تهران بزرگ، طی مدت هشت ماه ابتدایی سال 94 به افزایش میزان دستگیری مجرمان فضای مجازی در شهر تهران اشاره کرد و گفت: طی بررسی‌های انجام شده در این مدت میزان کشف پرونده‌های مجرمان فضای مجازی نسبت به مدت مشابه سال قبل که 75 درصد بود با 4 رتبه صعود به 79 درصد افزایش یافته است.ساجدی‌نیا تشریح کرد: با توجه به بررسی‌های صورت گرفته در خصوص وقوع جرایم رایانه‌ای از جمله برداشت‌های غیرمجاز اینترنتی از حساب افراد، کلاهبرداری، تخریب داده‌های شخصی، نقض حریم خصوصی شهروندان، مزاحمت‌ها و اخاذی‌های اینترنتی مشخص شد که این قبیل جرایم طی مدت معین به نسبت سال قبل رشدی نداشته است.
وی افزود: 609 متهم مرد و 114 متهم زن در رابطه با پرونده‌هایی که از سوی شکات در خصوص مسائل اقتصادی، اخلاقی و اجتماعی تشکیل شده در 8 ماه نخست سال جاری از سوی ماموران پلیس فتا تهران بزرگ شناسایی و دستگیر شده‌اند.
ساجدی‌نیا در خصوص جرایم ارتکابی این متهمان تصریح کرد: تحریف اطلاعات، انتشار صوت و فیلم های مستهجن، انتشار فیلم و تصاویر خصوصی افراد، نشر اکاذیب، تهدید و اخاذی و مزاحمت‌های اینترنتی، هک سیستم‌های رایانه‌ای، فروش کالاهای غیرمجاز، سایت‌های خلاف عفت عمومی و همسریابی غیرمجاز، برداشت غیرقانونی از حساب مالی افراد، کلاهبرداری، فیشینگ و... از جمله جرایمی هستند که در این مدت پلیس فتای پایتخت با آن برخورد کرده است.
رئیس پلیس پایتخت افزود: طی 8 ماه نخست سال‌جاری 916 پرونده در خصوص جرایم اقتصادی که در فضای مجازی رخ داده تشکیل شد که با تلاش  مهندسان پلیس فتا تهران بزرگ 869 پرونده کشف و 228 متهم مرد و 46 متهم زن که از این طریق اقدام به برداشت غیر‌مجار اینترنتی از حساب کاربران می‌کردند دستگیر شدند.
وی به جرایمی که از طریق شبکه‌های اجتماعی در فضای مجازی روی می‌دهد اشاره کرد و اظهار داشت: نرم‌افزارهایی همچون تانگو، اینستاگرام، تلگرام و ... که کاربران اطلاعات شخصی و تصاویر خود را بر روی صفحه‌های آن قرار می‌دهد، فضایی را در اختیار هکرها و سارقان اینترنتی قرار می‌دهد تا با سوءاستفاده از این اطلاعات به حریم خصوصی افراد نفوذ کرده و از این اطلاعات بهره‌برداری نادرست انجام دهند.
ساجدی‌نیا با اشاره به تهدیدات و آسیب‌های موجود در فضای مجازی به خصوص برخی از شبکه‌های اجتماعی خاطر نشان کرد: فضای مجازی دنیای بسیار گسترده و با پیچیدگی‌های بسیاری است که کاربران آموزش ندیده را به سهولت دچار گرفتاری و دردسر می‌کند و استفاده و بهره‌برداری از این مقوله مستلزم آموزش و فرهنگ‌سازی است چرا که تکنولوژی‌های نوین در عصر حاضر به دلیل جذابیت‌های خاص خود باعث جذب مخاطب بسیار شده و اگر کاربر هدف مشخصی نداشته باشد چه بسا که در دام انحراف و سوءاستفاده افراد فرصت طلب قرار گیرد.