رویترز:
اوپک سقف تولید نفت را افزایش داد
خبرگزاری رویترز اعلام کرد در نشست دیروز اعضای اوپک، بر افزایش سقف تولید این سازمان توافق شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، کشورهای عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اوپک، در نشست دیروز در وین اتریش، سقف تولید خود را از 30 میلیون بشکه کنونی به 31/5 میلیون بشکه در روز افزایش دادند.
این خبر که از سوی منابع آگاه این سازمان اعلام شده است قیمت نفت را بشکهای 1/4 دلار کاهش داد.
تا کنون اعلام نشده است که این افزایش سقف تولید با در نظر گرفتن میزان تولید نفت اندونزی به عنوان عضو جدید این سازمان تعیین شده است یا میزان تولید نفت اندونزی نیز به آن افزوده خواهد شد.
در همین حال یک مقام مسئول در شرکت نفت فلات قاره با اشاره به انجام فعالیت های جدید اکتشافی و حفاری در میدان مشترک سلمان، از احتمال شناسایی و دستیابی به یک سازند جدید نفتی در این میدان مشترک با امارات متحده عربی در خلیج فارس خبر داد.
به گزارش فارس به نقل از روابط عمومی شرکت ملی نفت ایران کامبیز مرادی در تشریح فعالیتهای جدید اکتشافی و توسعهای در میدان مشترک نفت و گاز سلمان در خلیج فارس، گفت: تولید نفت و گاز در میادین منطقه عملیاتی لاوان از سابقهای بیش از 50 ساله برخوردار است.
رئیس واحد زمین شناسی منطقه عملیاتی لاوان در شرکت نفت فلات قاره ایران با اعلام اینکه در منطقه عملیاتی لاوان میادین بزرگ هیدروکربوری همچون سلمان، رشادت، بلال، رسالت و لاوان وجود دارند، تصریح کرد: در هر یک از این میادین تاکنون چندین سازند نفت و گاز طبیعی شناسایی و تولید از آنها آغاز شده است.
وی با اشاره به لایههای نفتی و گازی میدان مشترک سلمان، افزود: در این میدان سازند «سرمه یا عرب»، لایه نفتی مهمی به شمار میرود و با وجود گذشت حدود 50 سال از آغاز برداشت نفت از این سازند، همچنان تولید اقتصادی از آن ادامه دارد.
مرادی با تاکید بر اینکه به پایان رسیدن عمر تولید نفت از این سازند هیدروکربوری صحت ندارد، تاکید کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون چهار حلقه چاه جدید در سازندهای نفتی سرمه بالایی و سرمه پایینی میدان سلمان حفاری و ١٢ هزار بشکه به ظرفیت تولید این میدان مشترک اضافه شده است.
رئیس واحد زمین شناسی منطقه عملیاتی لاوان در شرکت فلات قاره با بیان اینکه همزمان با حفاری چاههای نفتی در میدان سلمان، فعالیتهای روزمره زمینشناسی نیز انجام میشود، تبیین کرد: مطالعات جدیدی نیز در دستور کار است و آزمایشهای مغزه گیری و نمودارگیری انجام شده در این میدان نشاندهنده پتانسیلهای جدیدی است و به این منظور دو حلقه چاه جدید حفاری خواهد شد.
این مقام مسئول با اعلام اینکه شواهد حاکی از این است که لایه نفتی مورد بررسی، نسبت به دیگر لایههای نفتی سلمان، در بخش عمیقتری قرار گرفته است، تاکید کرد: مطالعات اولیه نشان میدهد ضخامت این سازند هیدروکربوری نسبت به دیگر لایهها کمتر است.
وی با بیان اینکه اطلاعات تکمیلی با حفاری دو حلقه چاه جدید در این میدان در آینده نزدیک مشخص میشود، خاطرنشان کرد: بررسیها حاکی از احتمال دستیابی به لایه جدید نفتی در میدان مشترک سلمان است که با انجام حفاریهای جدید اطلاعات کامل تری حاصل میشود.