کد خبر: ۶۲۱۷۸
تاریخ انتشار : ۰۹ آذر ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۴
برگی دیگر از «منازعات درون دولت» ورق خورد

«درگیری» در متن «درد مردم» در حاشیه!

با گذشت بیش از دوسال از عمر پر فراز و نشیب دولت یازدهم، اختلافات درون سازمانی به بالاترین حد خود رسیده است و گویی جبهه درگیری دولتمردان، از دوقطبی «دولت - منتقدین» به «دولت - دولت» تغییر یافته است!

سرویس اجتماعی-

در تازه‌ترین مورد از سریال درگیری‌های درون دولت، خبرگزاری ایلنا (وابسته به وزارت کار) به شدت از به اصطلاح حاشیه‌سازی‌های وزارت بهداشت علیه سایر وزارتخانه‌های دولت انتقاد کرده است.
ماجرا از این قرار است که پایگاه خبری وزارت بهداشت، چهارشنبه 4 آذر با انتشار خبری تحت عنوان «تقدیم درخواست تحقیق و تفحص از وزارت رفاه و صندوق‌های بیمه‌ای به هیئت رئیسه مجلس»، از تحقیق و تفحص مجلس از وزارت رفاه خبر داد. بر این اساس محمدرضا پورابراهيمی ‌داورانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در مصاحبه با پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت گفت: «درصدد هستیم بخش‌های مختلف اقتصادی، بیمه‌ای، حمایتی و مجموعه‌اي از  فعالیت‌های ماموریتی در وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی را بررسی کنیم و تمام  تلاش خود را برای تعیین هیئت تحقیق و تفحص و عملیاتی کردن این موضوع به کار می‌بریم.»
اما گویا این اقدام صرفاً حرفه‌ای پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت به مذاق وزارت کار نشینان خوش نیامده و ایشان را به واکنش واداشت.
خبرگزاری ایلنا در مطلبی با تیتر «درج خبر تفحص از وزارت رفاه در سایت وزارت بهداشت دم خروس است / خودزنی دولتی ندیده بودیم»، به نقل از رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری نوشت: «بعید می‌دانیم کسی سراغ داشته باشد که مسئولان یک وزارتخانه به عنوان بخشی از بدنه دولت اینطور علنی و آشکار و همزمان عملکرد دیگر همکاران خود، در یک وزارتخانه ‌دیگر زیر سوال برده باشند. بر فرض امکان نمایندگان مجلس بخواهند به استناد قانون بر عملکرد بخشی از دولت که نسبت به آن انتقاد دارند، نظارت کنند اما دیگر ندیده بودیم که مسئولان دولتی خود با فراهم کردن فضای رسانه‌ای اینطور داوطلبانه و از روی خیرخواهی نمایندگان مجلس را یاری کنند!»
حسن صادقی در ادامه این مصاحبه می‌افزاید: «انتشار عجولانه خبر تحقیق و تفحص از وزارت رفاه در پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت مصداق بارز خودزنی دولتی و اطلاع از آن در نزد افکار عمومی و به ویژه جامعه کارگری تداعی‌گر مثل معروف دم خروس و قسم حضرت عباس است و نشان می‌دهد آنهایی که تحقیق و تفحص از منابع مالی طرح تحول سلامت را اقدامی سیاسی می‌دانستند؛ در بطن ماجرا خود تا چه اندازه سیاسی کار هستند.»
ناراحتی وزارت کار از انتشار خبر تحقیق و تفحص از این وزارتخانه در پایگاه خبری وزارت بهداشت درحالی‌است که اولاً؛ پایگاه مذکور صرفاً به وظیفه حرفه‌ای و رسالت خبری خویش عمل کرده و هیچ قضاوت و پیش داوری علیه وزارت رفاه انجام نداده است و ثانیاً؛ به فرض انتشار این خبر از سوی سایر وزارتخانه‌ها، آیا مسئولان وزارت کار که مدعی پاکدستی هستند، نه تنها نباید از رسانه‌ای شدن این خبر باکی داشته باشند، بلکه باید از آن نیز استقبال کنند.
منازعات اخیر دو وزارتخانه دولت یازدهم درحالی رخ می‌دهد که پیشتر نیز اسماعیل کهرم، از مشاوران معصومه ابتکار (رئیس حاشیه‌ساز سازمان محیط زیست) در واکنش به حضور میدانی وزیر بهداشت در مناطق غبارآلود استان خوزستان گفته بود: «هر جا که عکس و دوربین باشد آقای هاشمی نیز حضور دارد. آقای هاشمی نخود هر آشی است.»
نکته مغفول مانده دیگر در این بین گم شدن درد اصلی مردم در میان این منازعات بی‌ثمر است؛ چراکه نه تنها بیکاری و هزینه‌های گزاف درمانی خانوارها با این قبیل درگیری‌های درون دولتی حل نمی‌شود، بلکه ایشان را از یافتن راه حل مقتضی برای بهبود معضلات نیز باز می‌دارد. ضمن آنکه شایسته بود تا با حل و فصل مسالمت‌آمیز این قبیل اختلافات در مجالی غیر از صحنه رسانه‌ای، از حاشیه‌سازی بی‌مورد نیز پرهیز شود.