کد خبر: ۶۲۱۱۶
تاریخ انتشار : ۰۹ آذر ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۲
فایننشال تایمز:

اقتصاد عربستان در وضعیت هشدار ؛ مستشاران غربی به کمک آل سعود شتافتند

روزنامه فایننشال تایمز با اشاره به «وضعیت وخیم اقتصاد» آل سعود اعلام کرد، عربستان مستشاران غربی را برای نجات اقتصاد خود به استخدام درآورده است!



این روزها آل سعود با مشکلات و چالش‌های مختلفی دست و پنجه نرم می‌کند. شکست‌های داخلی و منطقه‌ای این کشور هر روز تیتر روزنامه‌های مختلف است. همین چند روز پیش بود که روزنامه آمريکايي واشنگتن پست با انتشار خبر احتمال اعدام 50 نفر در یک روز اعلام کرد که «جلادان سعودی روزهای پر مشغله‌ای را پیش رو دارند.» ماجراجویی‌های منطقه‌ای این کشور به ویژه در حوزه نفت و جنگ‌افروزی یمن نیز، کار را برای سعودی‌ها سخت‌تر کرده است.
 اکنون بحران اقتصادی عربستان موضوع بسیاری از رسانه‌ها شده است. مقامات آل سعود که به علت عدم تخصص تنها به مصرف‌کننده دلارهای بادآورده نفتی تبدیل شده‌اند و تنها هنرشان شده فاجعه منا و بریدن سر مخالفان،  اقتصاد کشورشان را به سمت «بحرانی بزرگ» پیش برده‌اند. بحرانی که اکنون برای رهایی از آن، دست به دامان مستشاران غربی شده‌اند. در همین ارتباط، روزنامه فایننشال تایمز انگلیس در گزارشی به مشکلاتی که عربستان درسایه ریخت و پاش‌های این کشور پس از كاهش قيمت نفت با آن مواجه شده است، پرداخته است. این روزنامه در گزارش خود با عنوان «به‌صدا در آمدن زنگ هشدار برای عربستان» اعلام کرده «این کشور تلاش دارد اقدامات نهایی را برای اصلاحات ریشه‌ای اقتصاد به اجرا گذارد.  در حالی که قیمت نفت کاهش زیادی را داشته و سبب برقراری نوعی ریاضت اقتصادی در عربستان شده است ریاض تلاش دارد نوعی توازن را میان تنش‌های منطقه‌ای و جنگ یمن ایجاد کند.»
 در این گزارش با اشاره به اینکه «تضمین ثبات در عربستان، امری سرنوشت ساز برای این کشور به شمار می‌رود» آمده «گروهی از تکنوکرات‌ها در دیوان پادشاهی عربستان تلاش دارند تا اقدامات نهایی را برای اصلاح ریشه‌ای اقتصاد به اجرا در آورند. این اصلاحات با شماری از مستشاران غربی که حقوق‌های زیادی دریافت می‌کنند، در حال انجام است. این مستشاران غربی که با دستیاران پادشاه همکاری دارند، فاش کرده‌اند علاوه بر اسرافی که در ادارات دولتی انجام می‌شود، پول‌های زیادی به میزان میلیون‌ها دلار در کشور به هدر می‌رود؛ مسئله‌ای که سبب شده عربستان نتواند در شرایط اقتصادی کنونی به اين روش ادامه دهد.»
فایننشال تایمز این را هم نوشت که «پس از گذشت 10 ماه از به قدرت رسیدن ملک «سلمان بن عبدالعزیز» 79 ساله، وی با چالش‌های بزرگی روبه‌روست. یکی از مسئولان سعودی در این باره گفته سقوط قیمت نفت، به منزله ضربه جدی به ما بود. ما سال‌های طولانی از سیاست‌های اقتصادی اشتباه به سبب وابستگی مفرط به نفت رنج برده‌ایم.»  این روزنامه در پایان چنین نتیجه گرفت که «عربستان امروز به شدت نیازمند اصلاحات اساسی و ایجاد تغییرات در داخل کشور است.»