kayhan.ir

کد خبر: ۶۱۸۳
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۱:۵۸

لاریجانی در اختتامیه کنفرانس مجالس اسلامی: پشت پرده تروریسم در کشورهای اسلامی سرویس های جاسوسی خارجی هستند

نهمین اجلاس اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی عصر دیروز
نهمین اجلاس اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی عصر دیروز
( چهارشنبه)با تصویب بیانیه پایانی از سوی اکثریت اعضای شرکت کننده در تهران به کار خود پایان داد.
نهمین دوره اجلاس اتحادیه  مجالس کشورهای اسلامی طی 2 روز در تهران با حضور بیش از 50 هیئت از کشورهای اسلامی برگزار شد و دهمین دوره این اجلاس نیز در کشور مالی برگزار خواهد شد.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در اختتامیه نهمین کنفرانس اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی که در محل سالن اجلاس سران برگزار شد، با ابراز امیدواری نسبت به رفع مشکلات جهان اسلام گفت: نتایج چنین کنفرانس‌هایی منجر به رفع مشکلات جهان اسلام خواهد شد.
لاریجانی با اشاره به مذاکرات دو روز گذشته در این اجلاس گفت: جهان اسلام از توانمندی‌های تکنولوژیک و فنی و همچنین ظرفیت‌های اقتصادی برجسته برخوردار است و با وجود چالش‌ها و فشارهای بین‌المللی این ظرفیت‌های موجود می‌تواند در نظام همبستگی پایدار بالفعل شود تا دنیای اسلام قدرت یک بازیگر مسئول در صحنه بین‌الملل را پیدا کند.
به گزارش ایسنا، وی  افزود: حضور تقریبا همه کشورهای اتحادیه بین‌المجالس اسلامی نشانگر عزم مهم جهان اسلام است و این که حتی اگر تفاوت رای بین کشورها در موضوعات مختلف وجود داشته باشد، اما در حفظ و کیان وحدت اسلامی، همه کشورهای اسلامی هم رای هستند و در مقابل ستمگری‌ها و ظلم ایستادگی می‌کنند. این نشانگر یک واقعیت مهم است و ما امیدواریم این همبستگی همیشه بین کشورهای اسلامی پایدار باشد.
رئیس اتحادیه بین‌المجالس کشورهای اسلامی ادامه داد: یکی از چالش‌هایی که در بین کشورهای اسلامی مشهود بود، فشارهای ظالمانه بین‌المللی و تروریسم، افراطی‌گری و بلای تکفیری‌ها بود که عالم اسلام به آن مبتلا شده و این دو موضوع مهم مورد توجه اجلاس قرار داشت. البته این عزم کشورها را نشان می‌دهد که درد را به خوبی شناخته‌اند و عزم کافی برای مبارزه با آن دارند.
لاریجانی با اشاره به نگرانی کشورهای اسلامی از برخورد تاکتیکی قدرت‌های بین‌المللی با تروریسم، افراطی‌گری اظهار کرد: اعضای بین‌المجالس همچنین از عملیات تروریستی که  در لبنان انجام شد، ابراز نگرانی کردند. این‌گونه عملیات‌ها در عراق، سوریه، افغانستان، پاکستان و بسیاری کشورها نیز اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: مسئله تروریسم یک موضوع جدی برای تفرقه‌افکنی بین کشورهای اسلامی است که پشت پرده آن سرویس‌های جاسوسی کشورهای خارجی قرار دارند. بنابراین باید با این پدیده شوم مبارزه قاطعانه کرد.
لاریجانی موضوع فلسطین را موضوع محوری کشورهای اسلامی دانست و ادامه داد: رژیم صهیونیستی تصور نکند در این شرایط که مسائلی در کشورهای اسلامی رخ داده، می‌تواند فرصت‌طلبی کند و فشار بر فلسطین را افزایش دهد. این هوشیاری در ملل اسلامی وجود دارد که با اراده قوی‌تر مقابل اسرائیل بایستند.
علی لاریجانی رئیس مجلس همچنین در سومین نشست کمیته دائم امور فلسطین که در سطح روسای مجالس کشورهای اسلامی برگزار شد گفت: تلاش می‌کنند در شرایطی که رژیم صهیونیستی دچار ضعف شده به روش‌های مختلف این غده سرطانی را تقویت کنند در حوادث 10 سال گذشته رژیم صهیونیستی دچار ضربه‌های شدیدی شده و در حال حاضر نباید به آنها فرصت داد.
همچنین در حاشیه دومین روز از نهمین کنفرانس رؤسای مجالس اسلامی در تهران، لاریجانی با هیئت‌های پارلمانی برخی کشورها ازجمله قطر، اندونزی، قرقیزستان، اوگاندا، ترکیه،  نیجر، کویت، آذربایجان و فلسطین دیدار و گفت و گو کرد. گفتنی است، نهمین دوره اجلاس کشورهای اسلامی در حالی  با حضور بیش از 50 هیئت پارلمانی در حالی طی دو روز گذشته در تهران برگزار شد که عربستان و مصر دو کشور مهم غایب در این اجلاس بودند.
حمایت ایران  از ثبات و امنیت سوریه
حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در دیدار با«سلیم زعنون» رئیس مجلس فلسطین با بیان اینکه «یکی از آرزوهای ما و ملت ما آزادی قدس شریف است»، افزود: اینکه یک ملت بزرگ بیش از 60 سال گرفتار اشغال است، باور نکردنی است؛ بویژه اینکه این اشغال ادامه داشته و هر روز زمین و باغات و املاک این مردم تصرف و در آن خانه‌سازی می‌شود.
وی با ابراز تأسف از اینکه این اشغالگری و تجاوز در سرزمین قدس شریف هنوز هم ادامه دارد، گفت: امیدوارم مردم فلسطین و همه جهان اسلام با وحدت و یکپارچگی بتوانند برای این غصب و اشغال راه حلی جدی بیابند.
همچنین رئیس جمهوری  در دیدار با رئیس مجلس سوریه با بیان اینکه برگزاری انتخابات آزاد و خوب در سوریه می‌تواند بسیاری از ابهامات را از بین ببرد گفت: برای ایران بسیار مهم است که سوریه هرچه سریعتر به ثبات برسد و آمادگی لازم برای برگزاری این انتخابات را بدست آورد. ایران از این انتخابات آزاد حمایت می‌کند.
روحانی روز گذشته با هیئت های پارلملنی سودان، الجزایر و قطر نیز دیدار و گفت و گو کرد.